Måste ha....


Ralph Laurens klocka som heter "Stirrup-model". Måste ha i stallet!! Finns i vittguld också, och även med diamanter! Pris: från 8.000 till 64.000...
Dollar, alltså...
/Lotta

Hoppträning

Idag hoppade vi ute för första gången. Alla hästarna var pigga och vi alla fick jobba lite extra. Det gick bra och Lady var duktig som vanligt! Blev lite kär idag... Snart dags för tävling!

Dagens ridning

Avverkade två timmars ridning i förmiddags på Guinness:
Guinness
Stooor, en hov = tre av Villes, typ! Jag försökte inte lyfta dom, nej, nej. Här i Wimbledon funkar det så att du kommer ut till stallet en tio minuter innan du ska rida för att anmäla dig sen helt plötsligt är det någon som tar ut din häst, sadlad, tränslad osv, tar fram en liten trapp-pall och "off you go"! Likadant när du kommer tillbaka, då hoppar du av och någon tar hand om din häst. Du får ställa tillbaka hästen om du vill men behöver inte. Fördel: du blir inte så smutsig (kan faktiskt använda ljusa ridbyxor om och om igen!). Nackdel: du missar det där pysslet med din häst, så klart!
Guinness och jag kom ganska bra överens. Jag red för Caroline, som är "Chief Instructor" (Oh my Goood!) och hennes fokus, som vanligt, var min sits. Hon ville jag skulle dra tillbaka underskenklarna rejält och redan när vi skrittade ut skulle jag hitta balansen genom att stå upp i stigbyglarna, med skenkeln tillbakadragen. Om jag klarade det? Nix, ramlade ner varje gång! Visst klarade jag det om skenklen fick ligga där framme, där jag brukar ha den men inte tillbakadragen. Fokus la hon också på händerna, att inte ha dom för nära min kropp utan korta tyglarna och håll dom väl framför mig. Hon upptäckte också att jag "spelade piano" med min högra hand, dvs vred handen... Så fokus på den handen också. 
Markarbetet blev övergångar, först från skritt till trav sen trav till galopp. Innan galoppen arbetade hon med att sitta på rätt sittben... Och hon lärde mig ett litet trix: börja trava och sitt ner. Utan att titta ner konstatera vilket framben hästen trampar under sig och säg då höger-vänster-höger-vänster osv. Rider jag nu i vänster varv så när hästen trampar under höger framben, och när jag har sagt höger, då ska jag resa mig! Det funkade 8 utav 10 gånger!!
Galoppen var bra, Guinness bröt inte av utan höll igång tills jag bröt av!
Vi skrittade tillbaka i t-shirts med blå himmel och 20 grader varmt! Då är det helt okej, eller hur!
Hej från mig!
Lotta

Mera pilates...

Igår, tisdag, var det dax igen! Fokus på kroppshållningen och inte låta bäcknet falla fram, luta överkroppen tillbaka och in med hakan, att det ska vara så svårt! Sen fick vi göra några enkla övningar där vi skulle andas rätt. Utandningen ska ske i rörelsen, alltså omvänt från yogan där utandningen skapar en extra strech i positionen. Så det var ju klart svårt att tänka nytt - som alltid!

Så här såg jag ut!! Knappast... Samma position finns i yoga men igen är andning annorlund, men jag lovar, den är lika svår för det! Trixet är att inte tänka "lyft från armen" utan istället lyfter man sin kropp med magen och ryggen, det är där själva lyftet sker. Pröva!!
Hälsningar,
Lotta

Mys dag

Idag var Amanda med mig i stallet och vi red Thea o Ville. Vi var ute i padocken i det sköna vädret. Thea och Ville njöt i solen och fick galoppera massor o sen äta gräs :) 

Pilates

Jag har varit på pilates - en grundkurs i fyra veckor för att lära sig vad pilates handlar om. När jag googlar på pliates hemma i Malmö/Trelleborg ser jag att det inte finns speciellt många alternativ, faktiskt bara en i Lomma. Kollade också Friskis o Svettis men där är bara "jympa och aerobics" i vanlig ordning - vad med lite förnyelse?! Dock har dom yoga, för all del! Louise och jag gick ju på yoga på Ön för 100 år sen när jag bodde på Bülow Hübes och hon på Sunnanvägen! Och yoga är något jagfortfarande utövar - det är underbart! Man blir så medveten sin egen kropp och får verkligen tid att bara tänka på sig själv, lite som när man är mitt uppe i ridningen, eller hur?!

Pilates, vad är det då? Det går ju också ut på att träna en kroppsmedvetenhet, din andning. Det sägs vara mycket bra för dom som sitter mycket och särker mysklerna i rygg och mage, alltså bra om man har en svag rygg. Vad jag lärde mig på första kursdagen var min kroppshållning. Man ska hitta sin "lodlinje". Det gör du genom att du står upp, tittar dig i en spegel. Din ryggprofil ska vara "s" formad, dvs skulderbladen och svanken i samma linje med ryggen svagt böjd inåt. Öronsnibben ska vara i linje med din axel, som ska vara i linje med din hand som ska vara i linje med dina höfter. Mitt resultat? Svankar för mycket och axelpartiet är "framför" höften. Öronen är också framför axlarna. Trixet var att "tilta" höften, dvs in med svanskotan, tillbaka med överkroppen, in med hakan - och fortfarande andas!!

En annan sak som jag också lärde mig - eller lyssnade på! - var andningen. I pilates ska man andas med den nedre delen av magen. Navelen ska sjunka djupt in mot ryggraden. Hur andas med magen? Låtsas som du doftar på någon favorit doft, t ex en fullt blommande raspfält och du vill verkligen känna doften, sötman. Då utvidgas automatiskt din nedre del av lugnorna - lägg händerna i midjan, precis där revbenen slutar. När du andas ut, släpper du bara ut luften genom munnen.

Relevans för ridnignen? Jo, det tror jag för om jag inte kan stå rakt upp hur kan jag då sitta balanserat på en häst? Sen själva andningen och att spänna just de nedre musklerna i magen är ju också det vi gör när vi rider.

Några övningar fick vi inte göra mer än att stå upp samt öva andningen! Fortsättning följer!

Hoppträning

Igår hade jag hoppträning med Lady. Det gick jätte bra och var riktigt kul! Camilla hade satt upp tre hinder, ett vid A, ett på medellinjen och ett vid C. Vi hoppade över dem i form av en åtta för att öva snäva svängar. Första gången var det riktigt svårt, men efter ett par gånger gick det bättre. Lady var jätte duktigt och hoppade mjukt o fint. Hade kunnat göra den övningen varje dag! Super bra tips inför tävling.  
     Lady

Mera Londonridning!

Idag red jag igen i två timmar i Wimbledon Commons. Jag red på Jazz denna gången och hon ser ut såhär:
Jazz
Ganska stor häst, skulle tro 170 i manken. Min tränare var Jennifer:

Jennifer Hesketh
som "äskar" dressyr! Själv red hon på Chester, en unghäst som bara rids av instruktörerna. Först red vi en runda i parken i skritt och trav. Jazz svarade mer på hjälperna än Mario så det lovade bra, tyckte jag! Väl framme i arenan bad Jennifer mig att skritta, trava och galoppera runt lite själv först utan att kommentera min ridning. Jag märkte att hon föll in ganska lätt, var mycket "tittig" på olika föremål (hinder, buskar ja du vet) och att galoppera, ja det var helt omöjligt... Suck.  Jo, jag fick henne i galopp och sket fullständigt i form eller om hon hade ytterbogen pekandes utåt osv. Inte vackert och jag är glad att ingen filmade mig!!

Lite feed-back från Jennifer som att göra upp en tydlig väg, arbeta mer med innerskenkeln och, som vanlig, inte pyssla så mycket med händerna... Hon la ut tre bommar som vi skulle trava över. Det gick fint och traven blev mer framåt och hon började gå mer och mer i form. Efter bommarna skulle jag göra skenkelvikning utåt och sen fatta galopp efter nästa hörna. Fy, vad jobbigt! Jag vet att jag kan galoppera men hon ville bara inte höra på mina hjälpor!! Jennifer sa att jag skulle prova igen och denna gång rappa till henne med spöt. Nu kom hon igång för att vid nästa hörn börja "titta", tappa koncentrationen och bryta av till en "korv-trav" - du vet, huvudet högt, högt, högt. Suck.. Ja, vi kämpade vidare i båda varven och till slut blev det väl si så där. Nästa övning var att galoppera över tre bommar som låg som i en sväng. Hm... Fick igång henne i galopp med hjälp av spöt, men icke kunde jag bibehålla den över bommarna, jag försökte verkligen. Ny övning då jag skulle trava fram till bommen och fatta galopp över den - det lyckades!!! Pust! Solen strålade och tänk att jag kunde rida i bara t-shirt! Fantastiskt.

På vägen tillbaka berättar Jennifer att Jazz har varit sjukskriven i två månader och har precis satts igång för två veckor sen. Det kanske förklarar att hon var lite lat och tyckte det var lite jobbigt att jobba istället för att bara rida runt i parken! Men visst var det kul! Nästa onsdag blir det samma utmaning och sen from maj så rider jag onsdagar och fredagar!

Så här dammigt var det när vi red hem!

Riding in the sunset
Hej till nästa gång! Lotta


Ladies

Ladies i Trelleborg

Lite bilder på Thea & Ville

Fina Ville
Thea rids för Susanne
Mamma och söta Thea
Hoppning med Ville
Lotta & Ville
Jag & Ville på hopptävling

En annan hästnörd....

En annan som älskar stallet och hästar är Lottas fina hund Jacky. Här är hon på väg till stallet i bilen.

Stallmys med Thea



Caro och Thea

Tävling i Trelleborg

Första tävlingen med Lady Louisa, Lätt B:1 i Trelleborg. Gick ganska bra med tanke på att vi bara haft henne i 18 dagar. Fick bra tips inför nästa tävling den 20 maj :-)
  

Karin träning

I lördags tränade jag och mamma för Karin. Mamma red Lady och jag red Ville. Det gick riktigt bra för oss båda!!!

Fina Ville
Karin visar mamma hur hon ska göra. 

Ridning i London

Igår red jag i två timmar i Wimbledon Commons på en häst som heter Mario. Så här ser han ut:
Mario
Först värmde vi upp i parken med både trav och galopp. Mario sprang ifrån mig och ville inte alls lyssna på mina hjälpor... Sen red vi i 45 minuter på en ute arena och jag fick faktiskt honom i form flera gånger, men aj vilken träningsvärk jag har idag!!!
Vet ni vart man får den bästa utsikten ifrån? Jo från hästryggen!

Hälsningar
Lotta


Premiär för Lilla rundan

Ikväll red jag ut Lady för första gången. Vi red "lilla rundan" som vi kallar det. Det var riktigt skönt och hon var jätte duktig. Äntligen kan man rida ut igen! Ungefär fem gånger under rundan så fick Lady för sig att vända och gå hemåt, men då röt jag till och tryckte henne framåt så gick det bra igen. Annars så var hon hur cool som helst trots flera möten med bilar, skällande hundar, traktorer och en massa annat. Efter jag ridit Lady så pysslade jag lite med Ville.. Han hade fått något eksem på ryggen som jag måste kolla upp. Kanske värme plitor nu när solen tittar fram? Efter Ville skrittade jag Thea i en halv timme.. Hon var pigg som bara den. I morgon blir det en stallfri dag, sen blir det hårt dressyr pass för Karin med Ville på lördag morgon.
 
Jag och Lady

Hästvår

Äntligen vår och den bästa hästtiden börjar nu.
Nu förstår vi hur vi klarade snö, regn, och stormar.
Igårkväll red jag ut och det var ljust ända till halv 9 på kvällen :-)
Hälsningar
Susanne och Thea

Våra Pållar

Vi har tre hästar som heter Lady, Thea och Ville. Tidigare hade vi även en häst som hette Cyklon men han sålde vi när vi köpte Ville. Thea och Ville har vi haft i snart 2 år och Lady är vår nya häst som vi ägt sedan 1 april. 
Här rider jag vår nya hopphäst Lady.
Här rider Lotta vår allroundhäst Ville.
... och här rider Susanne vår dressyrhäst Thea.
På bilden är Cyklon som vi sålde för cirka två år sedan. 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0