Äntligen fredag!

Jag åkte ut till stallet vid 0930-tiden, körde Emma på vägen, hämtade en "latte" hos Carluccio på vägen - gott.
Idag red jag Jazz. Henne hoppade för en månad sen och hon är bra men lite lat och bekväm. Man måste verkligen jobba för att få igång henne, vilket jag gjorde! Min tröja var helt genomblöt efter ridningen, tom framme på magen, pust!!
Den andra tjejen var ganska så grön så vi fick rida ganska individuellt och Kirsty var instruktör. Jag hade igen glömt dressyrspöt och sporrar får vi inte ha - det hade helt klart hjälpt! - men med många övergångar, inte bry sig om huvudet eller formen, utan bara rida framåt, pust. Lite skänkelvikning ut mot spåret, sen galoppfattning, övergång till trav, halt och galopp igen, osv osv. Kirsty berömde mig! Och visst gick det fint  och i traven tillbaka genom parken var Jazz bitvis låg i halsen och avslappnad.
Igen väntar lilla Jackie på att gå ut och gå vilket vi ska göra nu. Sen handla på Waitrose och sen bädda till Niels kompisar, Joachim och Chris, som kommer på besök från Luxembourg!
/Lotta

Zzzzzzz....

Igår jobbade jag 7 - 7 och skulle sedan ut en stund till Lady, tänkte mest motionera henne lite så hon kom ut ur boxen och fick röra på sin vackra kropp lite. Jag hade ätit för lite (inga mackor med, såklart Lotta), och Lady var mitt i sitt hö-mumsande. Hon ville inte ens gå ut ur boxen. När vi kom ut i ridhuset stod hon nästan och somnade när jag satte upp. Sedan provade vi en stund, men ingen av oss funkade, hon nästan stannade varje gång jag kopplande av och min kropp löd inte min hjärna.
Så vi stannade och jag klappade om henne efter en kvart och så gick vi in igen.
Kanske påverkar vaccinering henne för hon har varit väldans så sömnig hela veckan, fast igår var frågan vem av oss som var sömnigast?
/Zzzzusanne

Man kan ju bara hålla med...

"I freely admit that the best of my fun, I owe it to horse and hound"

Whyte-Melville (1821-1878)

Onsdagsridningen denna vecka

Det är fortfarande höstlov i de engelska skolorna så det var ingen hoppgrupp denna veckan i heller. Och nästa vecka har svenska skolan höstlov så då missar jag hoppningen då... Jag fick Molly idag och först hade jag lektion och sen red vi ut i parken.
Jag red med tre andra och instruktören hette Genna. Jag hamnade bakom Kerry, som tydligen var "the lead horse", men lååångsam, så jag korsade ju ridbanan och red vidare, för att minuten efter "be told off" för att inte lyssna, "nu när jag hade intagit ledarrollen" (missade att rida in på tre serpentiner)... Ojdå! jag skyndade mig att lägga mig bakom ledarhästen igen!
Bortsett från diverse småfel i själva val av ridbanan så gick det bra. Gruppen hade ett bra tempo och instruktören höll oss igång hela tiden. Ganska kul lektion med massor av stora vattenpölar att plumsa i! Molly var mjuk och fin, en av de få hästar som jag i alla fall lyckas böja lite i halsen.
Timmen efter red vi som sagt ut och Molly är alltid på allerten när man rider i parken. Hon vet också precis när vi kommer till den där backen där vi galopperar och sätter av i full fart. Jag fick rida före de andra och det var lite kul att galoppera och låtsas att det bara var Molly och jag i hela skogen!!
Nu ligger Jackie och väääääntar på sin promenad!
/Lotta

Sitsträning vidare...

Dags för träning och fokus på sitsen för Susanne igår. Denna gång utan stigbyglar (fast idag fick jag ha tyglar...).
Eftersom Lady nyss vaccinerats blev det mycket skrittövningar. Det gjorde susen, jag fick äntligen till det den där allra sista biten som saknades! Hela tiden tänka på att sitta på rumpan, släppa knäna/benen, fötterna rakt fram, komma åt med skänkeln in under henne, vrida händerna rätt, hålla in vänster armbåge, vinkla ytterhanden så jag kan fånga upp ytterbogen,......puh! Men vilken trav jag fick!
Avslutade med lite galopp där hon sträckte ut sig neråt framåt, krökte hela ryggen och frustade - det gillade hon.
Är så himla glad i denna kloka, coola och starka häst.
Fick stor kram av Susanne - hon sa´att det märktes att vi tränat och tränat och tränat.
Nu blir det lite avslappning för Lady i 1-2 dagar så att ryggmusklerna får hänga med.
/Susanne

Sadlar

Det där med sadlar är en vetenskap, ingen kan väl säga emot mig i det.
Efter Cyklon, Ville och Thea så har vi ju några stycken, för ingen sadel passar ju den andra hästen.
Till Lady har vi haft en allround Keifer, som funkat men inte så kul att rida dressyr i för jag sitter illa i den och bara ok att hoppa i. Sedan har Camilla varit juste och jag har fått låna en dressyr sadel av henne.
Nu provade vi i alla fall ut en hoppsadel, begagnad till henne och Camilla A var där och kollade så allt verkade bra.
Jag tyckte att hon fick friare trav och jag sitter bra i den och Caro gillade den också. Sedan börjar jag märka att hon är irriterad när man tar vid manken och att hon står emot i galoppen. Hmmm?
I lördags åkte Caro, Lady och jag till Böckmans i Höllvken och skulle prova ut dressyrsadel. Han tyckte också att hon var irriterad vid manken och att hon behöver växa till sig där (annars tyckte han att hon var jättefin :-)).
Så Caro fick åka och hämta hoppsadeln. Det visar sig att när man ridit ett tag i den så trycker den ner bakom manken pga att den är för vid. Stön! Det kunde dock avhjälpas med en padd med extra inlägg i vid manken. Så den köpte vi och nu gör inte sadeln skada på henne.
Vi var hos Böckmans i 3, 5 timma! Snacka om noga provning. Med oss hem fick vi dressyrsadel, gjord och den där padden till hoppsadeln. Lady hade en ängel tålamod genom alla provningarna, hon är den coolaste hästen.
Igår red jag i dressyrsadeln själv, och oj vilken härlig känsla! Hon gick verkligen bra. Att det kan vara en sådan skillnad!
Det är verkligen skönt att vara två om Lady, särskilt när vi ska iväg på olika saker. Nu har vi varit iväg en del och Caro blivit riktigt proffs på att backa med släp!
/Susanne

Fredagsridning

Jag red lite senare idag för det var fullbokat de första två timmarna, nog pga höstlov i de engelska skolorna. Hur som haver så red jag Casper idag igen. Han hade varit ute en timme innan jag red honom så det var ju bra, då var han uppvärmd! Jag red ensam för Caroline och utan stigbyglar! Faktiskt en stor skillnad när jag la upp stigbyglarna så var det som om jag kom åt honom bättre! Sen fick jag låna ett dressyrspö - hade bara mitt korta med mig - och då vaknade han till! Fick fina övergångar, flyttade honom sidvärtes och med spöt i ytterhanden fick jag in hans vänstra bog. Ja, faktiskt helt okej! Det kändes nästan som att rida på riktigt! Så bra att jag sa till Caroline att hon får minsan hitta en häst till mig!

Btw, var på yoga och vred och vände på mig igår också! Jo, det är kul att träna! I kväll ska vi på Halloween BBQ på Ceder House Club - alltså träningsstället! Nu ska jag promenera till the Dog House och få Jackies klor klippta!
/Lotta

Onsdagsridning

Jag hade träningsvärk redan innan jag började rida idag eftersom jag hade pilates träning i måndags. Då var jag tvungen att gå på en tidigare lektion eftersom jag skulle luncha på the Plough med en svensk tjej. Och den lektionen var mycket tuffare än den jag bruka gå på... Sen var det ju yoga igår och vi vände och vred oss så jag trodde jag skulle gå mittitu!!

Ja, idag var det i alla fall ponnyridning (hoppgruppen hade paus denna veckan) på en liten ponny som heter Hayes. Otroligt söt, lite Abbey stil, men... Först red jag en timmes lektion och vi kom så långt att hon mjuknade i skritten i alla fall. Jag red mycket volter och övergångar med henne men det hjälpte inte. Nästa timme red vi en runda i parken och det var ganska skönt, riktigt höstväder med klarblå himmel och kallt. Fick ha på mig långkallingar för första gången denna säsong!! I galoppen ute i parken fick Hayes fjånarycket och tyckte vi skulle skena iväg från dom andra (vi var tre) men det tyckte inte jag, som tur var!!
Om jag har lärt mig något idag? Att ponnysar kan vara envisa!!
/Lotta

Påmind om...

Igårkväll blev jag påmind om att det visst är höst (igen).
Körde från jobb vid halv 5 och tänkte att nu hinner jag nog rida i paddocken en liten stund innan det blir för mörkt.
(Jag rider gärna ute även om det är mörkt, där är ju en stor lampa ute hos oss).
Snabbt ut med Lady, på med grejorna och då börjar det regna. Första lektionen började kl 18 så jag tänker att jag hinner i alla fall en kvart i ridhuset. Camilla har lektion med en elev och Annika longerar Flintan. Gott om plats alltså.
Då kommer 5 av Camillas elever in en kvart innan lektionen ska börja, och tror du de tar hänsyn och flyttar på sig? Och inte heller kan de högerregeln. Förmodligen ren okunskap men man tycker att de kan reagera en liten aning och hjälpa till.
I alla fall så hade det slutat regna så jag tänkte att jag går ut och tar en galopp ute så får det bli en kort ridtur idag. Vi hann skritta 5 minuter och sedan galoppera 5-10 minuter, och så öppnade sig himlen med värsta spöregnet. In med Lady och så dags att rykta och mocka. Dygnblöt men ändå nöjd att jag fick ut henne en liten stund eftersom de endast varit i hagen 1 1/2 timma under dagen.
Får försöka hitta någon lösning med mer flextider på jobb.
/Susanne

... jag hoppar smala hindret

Klicka här för att se videon
/Caro

Första videon!

Mamma hopptränar för Camilla..
Klicka här för att se videon

Blandad kompott

Superhärlig helg med massor av höstsol!
I fredags tränade jag för Susanne - en timma i longerlina utan stigbyglar och utan tyglar :-0
Tur vi har en snäll häst som inte busar och inte är rädd för något för hon sprang snällt och lugnt på. Lite tråkigt tyckte hon allt att det var att springa runt, runt med mig studsande och viftande med armar och ben. Nyttig träning för mig. Och aj aj träningsvärk nästa dag.
Lördag var vilodag för Lady. Bra det för hon brunstar och blir hur slö som helst då.
Igår hade jag hopplektion för Camilla. Det var ett tag sedan jag hoppade så jag var minst sagt lite ringrostig!
Men Camilla la upp roliga övning med mycket teknik så det gick bra tyckte jag, lite sega var både Lady och jag men vi fick väl ändå "godkänt" av Caro.
Vi hade städdag i stallet så nu är där för tillfället, rätt så ordning.
/Susanne

Sista träningen denna veckan!

Igår var det yoga på Cedar Club. Lite mer avancerad hatha yoga vilket innebär att det blir mycket "flow" i rörelserna, vilket jag tycker är kul. Då blir det lite tempo i övningarna och samtidigt lite mer avancerade rörelser. Kul och träningsvärk i morse!
Idag red jag på Caspar eller Casper, inte säker, en stor vit/grå skimmel. Redan i skritten och traven ut till arenan märkte jag att han svarade lite på både skänkel och tygel. Väl ute i arenan var det Jane på Mario och mig själv. Caroline var instruktör. Vi fick arbeta individuellt och för mig gällde det att rida fram Caspar med många övergångar. När det var på plats så gällde det att inte ställa honom för mycket i halsen, vilket han hade en tendens till, utan tvärtom, rakställa honom och jobba med benen. Vi gjorde lite sidvärtes övningar också. Bättre för vänster än för höger, men tung och ska nog ha dressyrspöet nästa gång för att putta på honom lite. I stor gick det okej och jag hoppas att få rida honom igen och fortsätta där vi slutade.
Efter ridningen (och ombyte där hemma) hade jag beställt pedicure och en ansiktsbehandling på Cedar Club - skööönt!
/Lotta

Hoppning med Mario

Idag hade vi sista hopplektionen (sen paus i en vecka och sen 6 veckor till) så vi skulle hoppa en bana. Kirsty, instruktören, hade placerat ut sju hinder och sen skulle vi själva komma på en bana. Villkoren var att det skulle vara i galopp och i båda varven, och ingen fick rida samma upplägg (vi var 4)! Hm...

Jag valde en bana där jag startade i vänster varv vid A med första hindret strax efter B, nästa vid E och tredje vid A. Sen snett igenom med ett hinder vid X och ut i höger varv, in vid B, en studs och ut i vänster varv vid E, lite skarp sväng vid K, snett igenom och sista hindret strax innan X, slut, pust!
Mario är väldigt snäll och vill väl, men man får jobba med att hålla igång honom. Det är lätt att få fel galopp, speciellt i vänster varv och därför fick jag flera gånger bryta av till trav och fatta ny galopp. Sista hindret, ett kryss tog han ett jäääätte språng över, ungefär som att han inte hade sett det, annars gick det bra.
Kirsty höjde lite, men fortfarande ca 60 cm, så inget högt, och vi fick rida en gång till. Jag kom igång i fel galopp och hade nog fel galopp hela vägen igenom. Det blev nog så för att jag valde att inte bryta av till trav utan ville hålla galoppen.
Ja, ingen rosett för oss, men lite kul var det. Det var ovanligt kallt, frös lite mellan hoppomgångarna, och jättemycket knott som attackerade mig efter hoppningen precis i ansiktet och i kanten av hjälmen där jag blev lite varm!!
Och så en gåtur i Richmond Park med Jackie efteråt!
/Lotta

1: a & 2: a plats=2 rosetter och 2 ärovarv! :)

Idag var det tävling i Trelleborg. Jag hoppade 80 och 90 cm. I 80 cm kom jag på andra plats, hoppade felfritt men en annan tjej kom någon enstaka sekund före mig.. Jag vann klass 2, 90 cm! Så det blev två ärovarv och två fina rosetter, Lady fick en på var sida. Tävlingen kändes helt okej men var sjukt nervös och hade spagettiben så gick sådär. Men jag är nöjd ändå! Lady var jätte jätte duktig och tyckte det var skoj att hoppa.

Friday´s ride

I dag red jag på Holly, en ungefär lika stor ponny-typ häst som Molly, fast svart och vit. Först red jag en timme ute i parken och sen red jag en timmes lektion.
Holly är ganska ny i stallet och lite grön, eller ska man säga, inte så skolad. Och lite hysterisk med sin mun: jag fick inte ta tag i tyglarna utan att hon skakade på huvudet, drog nedåt och höll på. Så jag brydde mig inte om hennes huvud utan försökte rida henne framåt. Sen lugnade hon sig lite med huvudet. Efter en timme i parken fick hon vila en lite stund sen upp på henne igen och mot arenan. Caroline, Chief Instructor, var instruktör, alltid kul. Vi var tre stycken och började med övergångar skritt till halt, sen trav till skritt. Sen lite skänkelvikning (inte jag och Holly inte!) innan galoppfattning, först i vänster sen i höger varv. Caroline tyckte att Holly gick jättebra och visst svarade hon på rätt gångart men det var typ allt! Huvudet högt och ingen som helst böjning i sidan, men, men... Man får väl sänka nivån lite och vara nöjd med det man får!!
Vi skrittade tillbaka och jag lät henne gå på låånga tyglar och fick henne till att släppa ner sitt lilla stressade huvud ganska bra faktiskt.
Sen var det lunch på puben! Lite buffé med soppa, pajer, sallad, vitlöksbröd, någon engelsk pudding, ja, allt gick att äta efter två timmar på en hästrygg!!
Ska fortsätta att rida på onsdagarna i två timmar och sen ska jag försöka rida även på fredagarna, bara i en timme, men det blir lite mer i alla fall!

Utan stigbyglar, i en timma...

Back to basics. En timmas träning för Susanne igår - utan stigbyglar.
Puh!
Men vilken "aha" upplevelse: Jag fick i uppgift att bara koncentrera mig på mig själv. Sitta rakt, släppa knäna, fötterna framåt, armbågarna intill sidorna och händerna rätt. Magiska under, när jag hittade mig själv så gick Louisa i form! Och när jag slutade klämma med knäna så ökade hon tempot! Men oj så svårt att få ut knäna från sadeln.
Nästa gång ska longerlinan fram, nu är det sitsträning som gäller.
Jätte bra och rolig träning.
/Susanne

The Brewery Tap

Red inte igår eftersom jag var på London Ladies hela dagen. London Ladies är jag och 8 andra tjejer som antingen är ingifta eller själva är "en Obel". Det var trevligt.
I morgon ska jag rida mina 2 timmar och sen har stallet en "Members Lunch" på den lokala puben, the Brewery Tap! Varför inte? Brukar ju vara ganska hungrig efter ridningen så lite pub-mat på det ska väl gå!
/Lotta

Pay & Jump och Hoppträning

I söndags hade vi Pay & Jump. Det gick riktigt bra och vi lyckades hålla ett jämt tempo hela banan. Nedan är lite bilder från hoppningen.. I igår hade vi träning. Vi övade svängar och gjorde en övning där det stod fyra hinder på medellinjen och dem skulle vi hoppa som 4 serpentiner. Super bra och kul övning! Lady klarade det fint. Vi avslutade med att hoppa studs och efter den en oxer. Då var oxern på nästan 1.20 och så breddade Camilla den till ungefär 1.80. Så det blev ett högt och långt hopp. Kändes som vi flög! :) Sista gången vi kom på det lyckades jag komma in bra, vara med med handen och klämma av med benen så lyfte hon riiiktigt fint. Så nu känner vi oss redo för tävlingen på söndag. Heja oss!

Home sweat home....

Träning igårkväll hemma och för Camilla. Borta bra men hemma bäst:
Jag rider fram lite själv och både jag och Lady är tunga och stela, det känns inte alls bra.
Så börjar min privatlektion för Camilla och hon undrar vad jag vill göra idag.
- Få bort spänningar och få igång bakbenen och framåtbjudningen är dagens mål.
Då kör vi!
Efter 5 minuters arbete med att flytta in ytterbogen genom att rida en "rak volt", dvs flytta in framdelen med hjälp av ytterskänkeln, så går Lady hur fint som helst - och jag andas ut.
Sedan har vi en bra träningsstund.  Nöjda och glada.
Provlastade sedan Lady, gäller att öva nu ofta så det inte blir sådant "klydd". Det gick bra utan problem. Hon gick rakt in. Nästa steg är att hon ska gå in själv, så att jag kan lägga på bommen bakom henne.
/Susannne

Tävling!....Eller inte....

Idag var det dags för första lokaltävlingen i dressyr. Grönt kort togs i sommar och nu hade jag gett mig tusan på att nu eller aldrig. Sagt och gjort, upp i ottan - iväg till stallet tillsammans med Caro, Mamma Lena och vovven Bruno.
Vi fixade alla saker, transporten, och Lady såklart. Dags att lasta, trodde vi..... Idag skulle Lady INTE åka transport.
I 1 1/2 timma höll vi på, vi försökte med allt. Sedan gav vi upp och fick ringa Camilla. Camilla fick ta i med hårdhandskarna, och till slut kom hon in och vi iväg. Då var vi ju såklart sena. Vi var trots allt på plats kvart över 10, och jag skulle rida kl 11. Byta om, sadla och så börja rida fram. Susanne, tränaren, var gullig och kom och hjälpte till. Marit och Raffi var också där och skulle titta på.
Det blev lite snabb framridning, jag var stressad och spänd och kom inte riktigt åt henne.
Ja ja,vi bestämde oss för att ha en kul stund, och se det som en träning.
In i Skabersjös fantastiska ridhus, vilket underlag och ljust och fint! Lite soft musik på och endast min hejarklack på läktaren, så det började kännas lite bättre.
Domaren kallar och jag rider fram och hälsar. Rakt upp på medellinjen och tar till vänster och lägger en volt, då blåser domaren, ?????? Och säger "du ska rida till höger" ???? Jag gör det och sedan blåser hon igen????
Kallar fram mig och undrar vilket program jag rider, "ja Lätt B3 säger jag". "Ja, okey men denna tävling är Lätt B2".
Kan du LB2 säger Domaren, beredd på att ge mig en andra chans. Nej tyvärr.
Så det var bara att åka hem igen.
Men vi fick i alla fall kommit iväg. Se att Lady uppför sig på bortaplan. Se att de andra tävlande inte var farliga, och att det inte är så mycket publik på en lokaltävling.
Så nästa gång ska jag lära mig rätt program :-)
/Susanne

Pilates på lunchen

http://www.movementstudio.se/

Nu har jag gått på Pilates i ett par veckors tid. Har börjat gå på fredagslunchrasten. (Började först att gå på tisdagarna efter jobb, men det blev ännu en sen kväll hem, förutom alla stallkvällar alltså).
Det är verkligen fantastiskt skönt och nyttigt. Anledningen till att jag börjat är att jag vill hitta anledningen till varför jag sitter snett på hästen - nu vet jag det, och nu återstår "bara" att göra något åt det.....
Har faktiskt tom hittat magmusklerna, visste inte ens att jag hade några ;-)
/Susanne

RSS 2.0