-9 i november

-9 grader på mätaren och massor med snö - i november.
När vi var små red vi alltid i snön, på med broddarna och ut bara. Nu tycker jag att det blir mer och mer komplicerat och hästarna blir ömtåligare. Men det är klart Gotlandsruss och New Forest var väl som gjorda för alla väder typer. Dessutom så kunde de ju gå utan skor så det inte blev några stolpar.
Idag skulle man haft en nordsvensk och busat med. Lady har vilodag och det passar bra för jag har feber och är förkyld.     (Bilden är från ett företag som heter Nordritt)

Istället för tävling i Trelleborg

Det snöar och snöar och snöar, så tävlingen i Trelleborg blev inställd.
Camilla kom med strålande idé: vi kör hoppning på Liebacken på förmiddagen och bygger en bana med lite svårare tävlingssvängar. Caro skulle ju såklart hoppa Lady och jag tänkte först titta på, men he he jag kunde ju inte låta bli att vara med. Så jag fick låna Camillas härliga Zeb.
Det var Caro på Lady, jag på Zeb, Anna på Laganta, Jesssica på Dante och Anki på Offa. Kul gäng!
Och alla red jättebra och hästarna var superladdade. Så roligt Zeb tyckte det var, det var bara att hålla om, styra, gasa och le. Caro gjorde bästa rundan på Lady. Hade det varit tävling hade Liebacken-gänget tagit hem alla rosetterna.
Kent, Malin och mamma var och tittade på och både Kent och Malin skrittade en runda på Lady efteråt!
/Susanne

Bruset hjärta i vinternkylan

Tim Burton hälsar på i trädgården. Såg hans utställning på MOMA i New York när jag fyllde 50 år - bland det bästa jag någonsin sett. Både Edward Scissorhands och Catwomans dräkt var där, live! Och nu har han kommit på besök i vår trädgård! Precis så här mådde jag i New York den dagen min pappa dog, 7 mars.
/Susanne

Inte så avancerade övningar

Idag var det "flat work", dvs markarbete. Det var frost och marken var ganska hård så vi kunde inte galoppera. Jag red på Mario, igen, och vi red utan stigbyglar. Alltid bra att rida utan stigbyglar och verkligen få släppa ner benen, plus att det är ganska svårt att knipa med knäna utan dem!! Mario är som sagt inte världens böjbaraste häst precis men efter lite inåt och utåt ställning samt lite skänkelvikning så blev han lite böjbar i alla fall! Jag blev trots kylan varm och svettig, fast inte lika svettig som när jag red med Carro förra veckan!!
Att göra så avancerade övningar som man gör på Liebacken, nej, vi håller oss till lite mer "basic", liksom!
/Lotta

Visst är det bara roligt?!

Visst är det bara roligt att rida!
Jag har inte ridit på en hel vecka, men nu så var det dags igen. Hade lektion med bla Lotta H och Linda för Susanne.
Vi fick göra väldigt avancerade övningar och jag fattade ingenting först - fick rida efter Lotta för att hänga med.
Alltså, på en fyrkant göra i skritt en halv framdelsvändning, fatta galopp direkt ur vändningen, gallopera 4 språng, bryta av till skritt, göra nu halv framdelsvändning, fatta galopp dirkekt igen, öppna i galopp på kortsidan, skritt, halv framdelsvändning osv. Phu! Nästa övning var (längs med fyrkantsspåret) fatta höger galopp vid första bokstaven, skritt vid andra bokstaven, 2 skritt steg, fatta vänster galopp, 4 galopp språng, 2 steg i skritt fatta höger galopp osv.
Det blev lite mycket för både Ladys och min skalle för rätt som det var så ryggade hon istället... :-)
Hon var duktig men skulle INTE gå helt i form, hon har varit skitsur på mig sedan jag kom tillbaks. Kan hästar bli sura för att man är borta?
/Susanne

Hemma efter en superhelg i London!

Förra helgen var jag och brossorna o hälsade på moster Lotta o familjen.. Blev bortskämda som vanligt! Vi hade en super mysig helg som började med underbar ridning på fredagen. Jag fick stallets trögaste häst men han var extremt snäll och mjuk om inte annat :) Miljön var sagolik. En vacker park, soligt och varmt.. Kändes som en helt perfekt vårdag trots det var i slutet på november. Sedan fortsatt hela helgen med mat, shopping och vin :)) TACK för bästa helgen!
Igår var jag tillbaka på hemmaplan med Lady. Vilken drömhäst jag har?! Vi övade snäva omhoppningssvängar.. Det har jag inte gjort så mycket tidigare så det var riktigt svårt för mig. Lady visste precis var vi skulle och förstod inte varför jag mesade. Vi glömde lite hinder här o var men i det stora hela gick det bra.. Lady var laddad och glad över att vi fick busa lite. Så nu känner vi oss redo för tävlingen på söndag!

Tusen tack för fantastiska dagar!



Jag och Kent på Harrods och Lotta & Henrik på Tate modern


Hoppning med Mario

Blå himmel, frostgrader, underbart höstväder. Gick först en promenad i parken med Jackie. Hon skuttade och sprätte överallt - kanske luktar det annorlunda när det är frost? Sen skulle jag köra Emma till skolan och tänkte inte på att det var frost på vindrutan så det tog lite längre tid vilket ledde till att jag kom lite sent till stallet. Jag ringde och sa att jag kom fem minuter för sent och de andra fick vänta på mig.
Väl uppsutten på Mario red vi mot "the Black Areana" - marken/leran är nästan svart där. Vi fick rida fram självständigt och som jag sagt tidigare är Mario väldigt snäll men behöver lite hjälp för att komma igång. Han har nästan noll böjning i halsen förutom om man ger honom en polo (mint) när man sitter på honom! Han är svår i galoppen, blir oftare fel än rätt och sen lägger han gärna av om han får.
Vi värmde upp på ett kryss på medellinjen och Kirsty sa att jag "look more tidy today", vilket skulle betyda att jag flaxade mindre med ben och armar.... Efter uppvärmningen la Kirsty till två hinder på långsidan med tre galoppsprång emellan och till sist ytterligare ett hinder på kortsidan efter. Allt gick fint och vi skuttade över alla hinder. Jag var mer flexibel och följde honom över hindret med handen. Fick fel galopp flera gånger efter hindret men rättade till det. Så, ja, en bra ridning och som sagt, sagolikt vackert i parken!
/Lotta

Stilla på bloggen...

...för att Carro och Susanne har varit och besökt mig i London!
Carro kom i torsdags förra veckan tillsammans med sina bröder, Johan och Henrik. De kom ganska sent på torsdagen så det blev lasagne och massa prat. Nästa dag hade jag bokat ridning för mig och Carro i Wimbledon. Henrik och Johan drog in till London för att senare träffa Carro vid London Eye.
Carro fick stallets trögaste häst, Louis, och jag fick Holly. Louis är supersnäll och jättetrygg så ingen risk att han skulle skena iväg med Carro genom hela parken inte. Vädret var underbart: sol och blå himmel, så själva ridupplevelsen genom parken var nästan lite overklig, fantastiskt vackert. Vår instruktör, Caroline, följde oss ut till arenan och frågade Carro lite om hennes ridbakgrund.
Väl ute i arenan fick vi öva övergångar. Holly vände ut vänsterbogen i högervarvet så vi fick jobba med det. Sen var galoppen i samma varv en utmaning för oss eftersom det blev fel galoppfattning hela tiden. Vänster varv var mycket lättare.
Carro hade en utmaning med att få i gång Louis i galopp och kämpade så hon blev alldeles röd i ansiktet! Caroline föreslog att Carro skulle fatta båda tyglarna med en hand och ta spöt i den andra och piska på samtidigt som hon fattade galopp... Det gick, verkligen bra jobbat av Carro - och Louis, förmodar jag!
Bra kommentar av Caroline var att nu kunde Carro åka hem och rida sin Lady och verkligen uppskatta vilken fin häst hon har!
Efter ridning åkte Carro och mötte sina bröder och jag åkte och mötte Emma vid British Museum. Alla, inklusive Henrik G och Niels, lyckades till sist sammanstråla utanför Harrods sent på eftermiddagen för att shoppa födelsedagspresenter till "barnen" Lantausson! Vi åt sen middag på Chicago Rib Shak!
Susanne, Kent och mamma kom på lördagen och det blev stor familjemiddag på Sheen Lane! Carro, Henrik och Johan åkte hem nästa dag medans Susanne, Kent och mamma stannade tills tisdagen. Ingen ridning för Susanne och mig - stallet är stängt på måndagarna, så det får bli nästa gång!
/Lotta

Söta Lilla Thea

Hittade en söt vinterbild på Thea från förra året.. saknar henne jätte jätte mycket. Hoppas hon har det bra på de evigt gröna ängarna ♥ Caro

BÄSTA RIDLEKTIONEN, LADY IS BACK ON TRACK!

Har precis kommit hem från träningen, fan vad bra det gick! Hade privatlektion med Camilla och vi bestämde oss för att öva på att få upp Ladys huvud, eftersom hon ofta störtar efter hindret annars och då hinner jag inte få upp henne till hindret efter. Vilket leder till att hon nästan alltid stöter i bommen med benen.. OCH VI LYCKADES MED VÅRT MÅL :))) Redan innan hindret tänkte jag på att få ihop henne, få upp huvudet, hålla stöd i handen och samtidigt som jag jobbade med skänklen.. Hmm mycket att tänka på! Och ovanpå detta kämpade jag till 110 % på att vara med med handen och sittsen. Och vara lätt i sittsen till första hindret och sedan sätta mig imellan till nästa hinder för att hinna fånga upp henne igen (bara ett galoppsprång emellan så gäller att vara snabb). Lärde mig jätte mycket idag!! Camilla är en riktigt bra tränare. Kul när man lär sig något nytt varje gång. Slutade med att vi hoppade 1.30 dessutom ;) Bra avstånd, fart och alldeles runt och fint. Hon nuddade inte ens bommen, helt perfekt flög vi över.. Detta kommer jag leva på lääääääänge :)) //Caro

Jazz

Jag hann inte dricka min caffe latte som jag köpt på Carluccio utan fick hälla ut den....
Upp på Jazz och iväg. Henne har jag hoppat en gång tidigare: stor häst som inte gärna anstränger sig mer än nödvändigt. I uppvärmningen blev jag riktigt förbannad på henne för hon gick inte framåt alls. Jag bankade henne med benen och piskade henne på bogen, världens cowboysstil! Sträkte båda vaderna av ansträngningen!! Nåväl, lite mer framåt gick hon faktiskt. Var svår i vänster galoppen, var tvungen att verkligen dra i yttertygeln och banka på rejält med benen!
Först började vi över ett kryss på kortsidan (vi använde bara halva gyttjebanan idag så banan var kvadratisk) och en ytterligare ett kryss på nästa kortsida, ganska kort ridväg, ca tre galoppsprång innan jag var tvungen att vända mot nästa hinder. Jazz tyckte det var kul, gick framåt och hoppade mjukt och fint. Men fy vad jag fick jobba, helt genomsvettig! Kirsty tyckte vi var duktiga allihopa.
I morgon kommer Carro, Henrik och Johan till London!! Och på fredag ska Carro rida!!
Och, jo fick ett estimat på bilen: bara 5800:- PUND!!!!!! Det var dom julklapparna!
/Lotta

Pilates på maskiner

Igår på Pilatesen var vi bara två stycken, det är lyx. Vi fick värma upp på golvet och sedan jobba på Pilates maskinerna. De är helt suveräna. För det går inte att "fuska" utan man måste jobba både med sin starka och svaga sida. Aj, aj stel som en pinne i framför allt korsryggen. Och så har jag väldigt svårt att sträcka ut ben (knäna) och armar + stark på framsidan av låren. Ridningen gör väl att jag blir statisk och kort i musklerna. Har fortfarande svårt att hitta de där magmusklerna, antar att de finns någonstans där innanför....?
Upptäckte att jag faktiskt gått regelbundet på Pilatesen och att jag gått i 17 veckor (!) så nu fick jag vara med på Pilates, steg 2. Det är verkligen suverän skön träning.
/Susanne

Fortare till ridning

Jobbade till klockan 18 igår, och körde från Malmö (centralen) till Liebacken på 25 min. Nytt rekord.
Hade lektion kl 19 så jag hann tom borsta av Lady. Det märktes från början att allt galopperande igår gjort susen för hon var pigg och glad. Och det har också gjort susen att alla tränare jagat mig de sista veckorna. (Undras om de snackat ihop sig??). Jag menar när tom Camilla, som alltid är väldigt snäll och berömmande säger till mig att jag får börja ta i, då gäller det ju att skärpa sig - eller hur?
Igår var vi tre på lektionen, kände inte de andra tjejerna men de red Dante och Mysan. Det var en rolig och trevlig lektion och en timma känns som en kvart. Och eftersom jag nu tar i lite, så kommer vi fortare till ridning.
Tyckte att jag fick riktigt bra trav, vi fick göra många volter, s-bågar, och flytta bakdelen så det brukar fungera bra. I galoppen övar jag just nu på att få stor och rund galopp, utan att hon dyker och hänger sig på betet. Det går bäst i högervarvet tycker jag.
Det var en skön kväll på Liebacken, ca +5 grader och helt vindstilla (vilket ju verkligen är ovanligt).
Efteråt fick Lady mumsa på hö och jag borstade länge. Hon är en väldigt kelig pålle (hmmm...ja och så har jag ju skämt bort henne lite med godis så lite tiggig har har blivit....).
/Susanne

Stolpe in och stolpe ut...

Idag har jag varit i Maidenhead och ridit med Helene Shakespears. Visste att det skulle vara mycket trafik på morgon för att komma ut på motorvägen så jag hade givit mig själv god tid. På vägen upp till stora vägen var det massor av bilar och fick back och fixa för att komma fram och när jag skulle svänga ut på stora vägen, ja, då missade jag att se en stolpe på vänster sida och skrapade hela dj... vänstersidan... KUL!! Samlade upp lite skrot, lät bli att möta blickarna från andra bilister som skakade på huvudet och fortsatte ut mot dagens mål! Tänkte "okej det är bara materiella saker som faltiskt går att fixa, eller hur!?"

Helene och jag körde ut till "hennes" stall, började med en kopp te, lite snack i sadelkammarne och sen skulle vi mocka, göra i ordning hästarna och i väg. Jag fick låna en ponny som hette Toast, som Helene är medryttare på tre gånger i veckan. Hon fick låna en större häst som hette Honey. En kompis till henne, Sara, red på Minty - en friser!! Ursnygg, verkligen! Det hade varit frost under natten och dimma på morgon och kallt! Vi red ut en runda på ca en timme, på landsvägarna och vi skrittade bara, så väldigt lugnt mao.
Sen en kopp te till och så i väg till den lokala puben för lite lunch! Tydligen var Sara och hennes man delägare i puben. Trevligt ställe med öppenspis, lite pubmat och mer te för vi var verkligen genomfrusna alla tre - det skulle nog inte ha skadat med lite galopp eller markarbete på uteridbanan efter skrittrundan - då hade vi nog blivit lite svettiga!
Men det var en kul upplevelse. Utan trafik bara 35 minuter från oss. Helene skulle prata med Anita, ägaren till anläggningen och kanske kan det bli en runda till eller en lektion?

En helt annan häst,

Söndag, vindstilla och grå himmel. Åkte ut till Skegrie redan vid 10.30. Hade tur och träffade Jessica (som jobbade) och som gärna också ville rida ut trots duggregnet. Mocka och göra Lady och Dante iordning, på med regnjackan och ut på helt perfekta grusvägar. (Vägarna var nyskrapade och fina och efter allt regn helt suveräna för långa galopper).
Dante fick gå först för han tar ju värsta största älg-kliven, Lady fick ta dubbelt så många steg och jagade på som tusan.
Oj vad hon blir stark och glad när vi kommer ut. Regn blandat med svett gör lädertyglar väldigt hala, om ni inte visste det! Och med 500 kg häst i tyglarna... He he....
På en sträcka så testade vi att låta Lady gå först, men hon blev super stressad av Dantes jätte steg bakom så hon studsade ut i kanterna, från höger till vänster, och tog tag i bettet. Så vi fick byta igen och låta Dante gå först.
Red först lilla rundan och fortsatte en sväng ner mot havet, var nog ute 1 - 1 timma och en kvart.
Varma, glada och helt genomblöta när vi var tillbaks.
Lady verkligen älskar att komma ut, det finns inte en gnutta trötthet eller "bakåttänkande" i henne då - hon blir en helt annan häst. Den framåtbjudningen vill man ju ha när vi rider dressyr!
Idag är det fars dag. Vi har firat maken. Och såklart tänkt mycket på min egen pappa, nu är det 8 månader sedan han gick bort.
/Susanne

Soffalisera

Första gången jag blev medveten om soffalisering var i somras när Niels och Niklas satt i soffan på Sandvägen, tittade på TV med varsin Macbok i knät och sina Iphones brevid sig. Jag tänkte, vem och hur umgås dom egentligen?!
I den nya upplagan av Oxford English Dictionairy, enligt dagens The Times, betyder nämligen sofalise: 1. to socialise with friends from the comfort of your sofa via online social networks, usually while watching the television 2. to no longer go out with actual people.
Det finns tom nåt som heter mobile sofalising som innebär att så fort du kommer till t ex London så uppdaterar du din Facebook status till "Äntligen London!!"
Och våra ungdomar, som Niels och Niklas, har ju nästan levt hela sina liv på detta sätt, eller hur! Och tom min syster är så modern och nytänkande att hon också soffaliserar - sista inlägget från soffan med gott julkaffe och nybakat! Jag förmodar att jag får väl hellre flytta Macboken ner i vardagsrummet och öva upp min simultankapacitet och soffalisera lite mer!! (Tydligen visar det sig att om man har mindre än 300 vänner på Facebook - har typ 60+... - så är man inte tillräckligt aktiv, och har man fler än 1000 då är det knäppvarning!)
Men en sak är säker och det är att man måste åka till stallet för att rida, eller hur!! Ingen soffalisering där inte!
/Lotta

Vem är envisast?

Karin säger att jag måste vara mer bestämd och veta vad jag vill.....Annars kommer vi inte vidare i ridningen.
(Jag har ju aldrig i hela mitt liv vetat vad jag vill så hur ska jag nu klara detta?!).
Tufft träningsprogram denna vecka. Himla kul. Det gör verkligen nytta att satsa lite extra när jag/vi kommer in en svacka eller inte riktigt vet hur vi ska komma vidare.
Idag var Lady riktigt seg i början och går emot skänkeln - fick lov att bli rejält arg på henne (det har jag ju "ganska" svårt för, hehe). Karins "ge ben", ekade konstant över hela ridhuset. Herregud vad vi kämpade. Men det gick också riktigt riktigt bra och det känns härligt att klara av det, dvs hamna i den där superhärliga balansen med hästen framför sig och på två tyglar.
Jädrans så envis häst vi har, känns just nu som vi har en makt-kamp hon och jag.
Vi fick inte göra så mycket för Karin utan mest hitta formen. Både jag och Lady löddrade efteråt och vi fick båda dricka massor av vatten. Jag bara ska hitta den där formen varje dag. Frågan är vem som är envisats av mig och Lady?
Idag har vi faktiskt sett solen (!) och jag kunde passa på och mocka ut ordentligt, tvätta vattenhinkar och foderspannar, putsa sadeln och tvätta täcket. Man får vara glad varje dag det inte regnar eller stormar!
Nu vilar jag i soffan med Zoegas julkaffe (det är jättegott) och nybakad sockerkaka med nötter och russin i, mums mums.
Det där med att gå på puben efter stallet finns tyvärr inte här, det är kanske en affärsidé?
//Susanne

Saknar bebisen

Saknar min lilla Lady nu när jag bara rider två dagar i veckan. (Därav kärlekstema på bloggen denna vecka:)). Känns alldeles för lite! Men tyvärr hinner jag inte mer för tillfället. Har gått lite sådär med hoppningen sista veckorna, har inte riktigt varit laddad och dessutom har Lady inte riktigt heller varit i form. Men hoppningen i onsdags kändes ganska bra, hon börjar bli sig själv igen. Så nu är det bara jag som ska komma igång. Vi ska tävla den 28: e så får ladda upp mig till dess.

Bidde ingen ridning i dag...

Först skulle jag ha ridit i Wimbledon som vanligt men så fick jag kontakt med Helene Shakespears (ja, hon heter så!). Helene red hos Camilla men nu bor strax utanför London och hon föreslog att jag kom ut till henne och red på det stället där hon rider. Allt packat och klart i går då men så fick vi lite oväder med ganska kraftiga regnskurar - typ översvämningar. Så Helene tyckte vi skulle skjuta på det eftersom ridvägarna ute hos henne var lite leriga (sa inte att jag ju är van att hoppa och skutta i lera, men men...). Så vi satsar på måndag istället.
Ja, så i dag fanns det ju inte så mycket mer att göra än att koppla Jackie i fiiina Swarovskikopplet, ta med mannen och gå och äta lunch på the Plough! Jag beställde nåt "belly pork" som var strimlat på ett hamburgerbröd. Köttet var marinerat och Jackie och jag smaskade i oss allt, urgott! När jag kom hem och tittade mig i spegeln hade jag köttmarinad i hela huvudet! Schysst av mannen att påpeka det - fast han ser ju inte så bra utan glasögon...
/Lotta

"För snäll", säger Susanne

Stön - en till som säger att jag är för snäll - tränare Susanne....
Stenhård träning igår, där både Ladys och min kropp protesterade; aj aj och pust pust. Och jag som precis sagt till Lotta H att jag inte blir trött när jag rider..... He he, helt genomsvettiga trots november vädret.
Men efter att ha blivit påjagade och nästan lite utskällda i en halvtimma, så RED vi! Med bästa trampet, Lady i båda tyglarna med perfekt knyck på nacken och jag sitter stilla. Men jag får passa den där höger ytterbogen hela, hela tiden.
Nu har vi hittat "det" ett par gånger, bara att fortsätta. Med den formen vågar jag mig ut på tävla i vår. Det kan väl vara ett bra mål?
/Susanne

Holy moly...

Idag var det dags att rida efter ett uppehåll på nästan två veckor! Jag fick Molly och tänkte just "holy moly, hur ska det här gå?". Det var ovanligt kallt i dag, så jag hade bulltat på mig massor med kläder, men inte lyckats hitta varma handskar... undrar var dom är?
Väl ute i arenan glömde jag snabbt bort kylan utan började rida fram Molly. I vänster varv drog hon inåt med baken så jag fick hjälpa henne med stadig ytter och mycket innerskänkel, galoppen gick fint i vänster. I höger varv var det lite knepigare med galoppen. Hon fattade gärna galoppen men efter 10-15 meter började hon trippa, eller rättare sagt, bytte galopp med bakbenen men fortsatte med höger med framdelen, korsgalopp, heter det väl? Plus att hon nästan stod stilla. Okej, jag släppte rejält på tygeltaget och lät henne springa på vilket hjälpte något.

Väl framridna började vi med att galoppera över tre bommar som låg på ena långsidan (själva arenan var ett gytjebad! Stora härliga lerpölar att plumsa ordentligt i!!!). Vi fick börja i vänster och Molly skuttade glatt över, inga problem. I höger varv travade jag henne tills vi kom in i sista svängen innan bommarna, men nu var hon så fokuserad på att skutta att hon totalt glömde att det kan vara jobbigt att galoppera i höger varv.
Efter det la Kirsty till ett hinder på kortsidan, sen ytterligare ett på den andra långsidan och till sist ett på sista kortsidan. Allt i galopp och i lerpölar! Molly hoppade fint men väldigt stort, som om hon trodde vi hoppade 1.20 istället för våra 50-60 cm..., vilket gjorde att hon verkligen dök ner med huvudet efter hindret, vilket gjorde att jag inte helt vågade luta mig fram i själva hoppet. Alltså verkligen jobbade emot varandra för ju rätare jag blev i hoppet ju mer ville hon dra mer huvudet! Men allt gick fint och jag tror Claudia och Lucy plus Kirsty roade sig med att titta på vår inte så eleganta hoppstil!!
Och gissa om jag var lerig efteråt? Mina svart stövlar var (är) bruna nu och Molly helt gytjig - skönt att bara behöva putsa stövlarna och inte träns, sadel plus pålle!!
/Lotta

Venedig!

Underbart i Venedig förra veckan! Inte så mycket med hästar att göra utan mest vatten, kanaler, vackra gamla hus och självklart god italiensk mat!! Skulle ladda upp några av bilderna som vi tog men hade redan raderat dom från kameran. Men, en hel del finns på Emmas blogg, så kolla in dom där istället!
http://emmisshlondon.blogg.se/
I morgon ska jag rida!
/Lotta

Måste bli lite tuffare, säger Camilla

Privatlektion för Camilla igår - vi jobbade med att få Lady att sätta in under sig och med att få mig att bli lite tuffare.
När jag rider själv funkar det bra, men inte riktigt hela vägen. Det beror nog mest på att jag blir osäker på om jag gör rätt och om jag kan kräva så mycket. Lady är ju lätt på ett sätt, men å andra sidan så får man inget gratis av henne.
Blir det för trist eller enformigt så stänger hon av och gör sin plikt, precis det som behövs men inte mer. Och då är hon inte så kul. Så det gäller att rida lite mer, utmana och ställa krav. Och det funkar hur bra som helst när Camilla jagar på oss båda.
Igår jobbade vi på volten och mycket i galopp. Flyttade bakdelen inåt och utåt och fick fin aktivitet.
Efter ca 20 min så var vi båda på plats och jag kunde sitta ner i både kort och ökad trav.
Nu ska jag försöka korta ner min ridtid och jobba ordentligt ca 25 - 30 minuter och ställa krav på oss (istället för att rida 45-60 min lite lagom).
Nya sadeln funkar jättebra, nu har jag köpt en särskild padd som ska ligga över manken så att trapetsmuskeln ska få chans att växa. Det är mycket med det mesta, men det funkar och hon rör sig friare.
/Susanne

En riktigt trevlig herre

Igår red jag Sting (Sandra Kösters) häst på pay and jumpen. Jag har bara ridit honom en gång tidigare för något år sedan, så lite nervöst var det allt att hoppa bana direkt. Men han visade sig vara en riktigt trevlig herre. Han är ju en van hopphäst och visste precis vad vi skulle göra. 70 cm, var ju rena barnleken så han tom busade lite och små bockade när vi var klara. Det var verkligen roligt att få prova honom!
/Susanne

Lantau Island - hur häftigt hade inte det varit? (Vet att det inte handlar om hästar men var tvungen)

"Följ med på en dagsutflykt till Lantau Island, Hongkongs största ö, och upptäck orörda stränder, traditionella fiskebyar, frodiga dalar, höga berg och andlig upplysning. Den här heldagsutflykten inkluderar ett guidat besök till Po Lin-klostret, utställningshallen med den jättelika Buddhan, samt en åktur med en 5,7 km lång linbana med spektakulär utsikt över Lantau Island och Södra kinesiska havet."

Markarbete med hopp för Camilla

Igår hade vi en privatlektion för Camilla. Det var två veckor sedan sist, och det märks för både Lady och jag tappar sugen. Ibland (....) kan jag försvinna in i för mycket allvar och tänker alldeles för mycket och glömmer bort att ha kul. Och då är det tur att jag kan ta en privat lektion för Camilla :-)
Vi värmde upp lite och så fokuserade vi på galoppen som jag haft problem med sista veckorna, tycker att Lady varit stel och inte fått bakbenen med sig. Och det höll Camilla med om. Fick igång henne rätt så bra.
Sedan gick vi över till hoppning. Och då äntligen så tändes Ladys "on-knapp" och hon blev pigg, mjuk och glad. Hoppade fint med hela ryggen. Fick göra en liten minibana med 3 hinder på raken. Sedan travade vi av och hon var mjuk och smidig, och båda nöjda och glada.
Stretchade och masserade en stund efter det gillar hon, särskilt när jag knådar halsen (knådar ugnefär som när man bakar bullar).
Idag, tisdag är där fullt med lektioner så det blir vila för Lady.
/Susanne

Mycket med det mesta....

Att ha häst innebär ju inte att man rider en timma och sedan är klar - det vet vi ju. Men ibland är det galet så mycket tid det går. Som t ex i lördags.
Upp vid 8 och ut i stallet tillsammans med Caro som skulle rida för Karin. Göra iordning Lady och sedan dricka kaffe på läktaren och titta på dem som red. Det gick riktigt bra för Caro och Lady. Mjukt och fin och hon har verkigen fin sits.
En gång höll de förståss på att skrämma livet av mig för Lady snubblade till och frambenen vek sig in under henne och det var precis att de kom upp igen...
Efter träningen tog Caro hand om Lady och jag mockade. Skönt att få upp lite värme.
Ja sedan kollade vi lite på de andra och gjorde iordning alla saker.
Sedan körde vi till Böckmans i Höllviken för vi skulle köpa en padd. Paddarna var slut men jag köpte en mössa....
Så blev vi ju vrål hungriga. In på Toppen i Höllviken och åt.
Hem till Trelleborg. Fikade.
Kent erbjöd sig att hjälpa till att tvätta transporten (som är helt grön på taket). Hem till mamma och hämtade bilen. Ut till stallet igen och kopplade på släpet. In till Trelleborg och så körde vi högtryckssprutan på den. Ut till stallet och lämna transporten. Kollar på mammas bil som ju såklart blivit jätte smutsig - det fick bli en tvätt på Statoil.
Phu! 8 timmars hästfix och jag har inte ens ridit!
/Susanne

RSS 2.0