Ridit Sting idag

Idag har jag ridit Sting och Caro Lady och så Linda på Zeb. Ja träning för Camilla alltså.
Ingemar har kört i ridhuset och saltat så nu är underlaget riktigt bra igen = skönt!
Oj, det är roligt att rida andra hästar, man blir väldigt fort van vid sin egen, och lite bekväm....
Idag fick jag jobba, och blev rejält svettig (trots askallt ute). Men efter mycket markarbete och gymnastik hoppning, studs, så fick jag rätt bra kläm på det. Sting är mycket av allting - en rejäl kille. Förvånadsvärt lätt och smidig att hoppa, gick hur bra som helst på studsarna.
Caro fick fin galopp med Lady och fick komma många gånger på studsen innan Lady laddade och gick 100% bra.
Profffset Zeb klarade det ju galant såklart!
Gillar Sting, han är en stor kelig nalle som bara vill väl och väldigt tacksam för allt.
Tror att han kommer göra susen för vår ridning.
Så nu har vi två riktigt fina pållar i familjen (igen...).
/Susanne

Marits nye...

Senaste godingen, nyss hemkommen till Marits och Raffis stall:


St Moritz och Dracula

Denna lilla alpby där man säger att skidsporten föddes för över hundra år sen. Verkligen en värld för de rika och berömda. Har aldrig sett så många fina butiker, Gucci, Dolce & Gabana, Chanel, Prada, YSL plus alla läckra skidbutiker och fina bilar. Vackra människor vimlar det också med den ena efter den andra med pälsar, glitter, ja, du kan bara föreställa dig! Rent skidmässigt så finns det tre olika system och vi har bara provat det som ligger närmast oss, Corviglia. Från hotellet kör Massimo skytteltrafik upp till en tågstation. Massismo bär dina skidor helt in till biljettspärren så det är superlyx. Men sen måste du vänta på tåget och byta tåg efter ca 2 minuter. Nästa tåg tar 5-10 minuter och sen är du uppe på Corviglia. Måste erkänna att det är faktiskt mer lyx i Meribel eller Val Claret där du tar dina skidor och åker i väg precis när du vill. Här tar det nästan en timme innan du tar på dig skidorna. Och, man blir så dj... trött i händerna av allt bärandet! Corviglia är röda och svarta backar, vilket skulle motsvara blå-gröna i France, så breda och fina pister. Dock förvånad över att dom pistar dom relativt lite i förhållande till Frankrike... Här är as-mycket folk i backarna, inte så mycket snow-boards, skönt, men mycket folk! Dom flesta åker bra, inga nybörjare (kan man ju inte vara om man är "rich and famous"!). Idag är jag jätte förkyld! Anne har nog smittat oss, hon blev förkyld redan innan julafton. Gerda och Henrik har också blivit smittade. Ja, ja, så är det med det! Sitter här och dricker te med citron och har köpt lite saker på apoteket, så förhoppningsvis är jag frisk till i morgon, nyårsafton, Emmas födelsedag! Då är det galamiddag här på hotellet. Niels och Emma är bjudna till en club efter midnatt, den heter "Dracula"... Alltså är jag töntig eller inte, ska jag tillåta Emma att följa med?! Här på hotellet bor många familjer som har som tradition att alltid fira jul och nyår här. En av familjerna, Herr und Frau Ebel (ja, Ebel som i klocktillverkaren!), har vi pratat en del med och deras son, Christian, 25+, (plus en annan tjej som jag såg kysste Niels godmorron över cornflakes bordet!) har bjudit med Niels och Emma. Klubben är bara för medlemmar och dom blir körda fram och tillbaka från hotellet. Ja, jag vt inte. Emma vill ju så klart! Hästar? Ingen connection med hästar idag. /Lotta

Lite skvaller...

Tessan och Alice har flyttat. Flintan och Annika ska flytta. Och Kalle och Hanne är också på väg.
Tomt i stallet. Det blir nästan lite för lungt. Hoppas på nya glada pållar och ryttare snart.
/Susanne

Kul i snön

Igår på Juldagen var det -10 och sol (och bara lite vind). Kom till stallet och träffade Annika med Flintan som också ville ut. (Vem ska jag rida ut med sen´ när hon flyttar snart?). Vi satte igång och broddade - det tog över 1 timma...
Men det var det värt! Både Flintan och Lady var super pigga, och det mesta ute i snön var väldigt konstigt. Men som tur är så är Flintan trygg och Lady går gärna med nosen på hans bak. Vi red lilla rundan. Ibland var där så mycket snö att vi helt enkelt inte kom förbi på vägen, då fick vi ut på fältet istället, och när vi skule förbi sommarhusen på lilla gräs/grusvägen så fick hästarna plumsa med snö ända upp till magen.
Broddarna funkade bra och vi kunde trava på vägarna. Tänkte prova galoppera under vindkraftverken, men det var för djupt. Så vi tog en galopp på lilla gräs/grusvägen på väg hemåt. Ojsan, ojsan det blev nästan för roligt för Lady som slängde sig till höger ut i diket flera gånger,  och där var det djupt med snö. Hon ville ju bara ösa på och när jag tog i henne så hoppade hon ut i diket...Jag vågade inte låta henne ösa på för snön, och hennes språng rakt ut till höger.
Så vi provade att lägga oss kloss intill Flintan och galoppera bredvid varandra - då funkade det. Så vi fick en härlig galopp (med typ 600 kg häst i handen..).
Varma och glada tillbaks till stallet, en härlig Juldag!
/Susanne

God Jul!

God jul till alla här ifrån St Moritz!
Lite galet (som Susanne säger) att fira jul här när alla är där, liksom!! Men det är lätt att "drifta" väg och njuta av byn, hotellet och även pisterna. Fast det har snöat mycket så vi har inte kunnat åka mer än ett par tre timmar varje dag pga dålig sikt.
Så vad har skidåkning med hästar att göra? Jo, det funderade jag lite på i dag i backen. När det är så där svårt att åka skidor: du ser inget, snön är tung och tar tag i den där innerskidan hela tiden och glasögonen immar igen på insidan för man blir svettig, då tänkte jag att det är ju som att rida dom där hästarna i Wimbledon! För när det blir svårt och backen/hästen inte svarar så som man nu har lärt sig så faller formen! Helt plötsligt står jag där i backen och ser ut som en nybörjare, men om den där solen kunde komma fram skulle jag ju likna ett proffs!
Så då kom jag på att när det är en backe/häst som inte svarar ("på hjälperna" kan man väl inte säga om skidåkning!?) då gäller det att finslipa på stilen, dvs tänka på hur jag håller stavarna, hur mycket böjer jag knät, vänder jag överkroppen ut mot dalen ("Tuttarna ut mot dalen", brukar jag säga till Emma!) osv, alltså samma som när jag rider i Wimbledon: finslipa på sitsen, handen osv. Sen när man rider påLiebacken är man ju proffs!
Fattar ni? Jag försökte förklara för Henrik och Niels på vägen ner men... Niels sa att om man tänker på hur man åker då ramlar man. Jaha, det var en annan synvinkel!!
Nu är klockan snart 18.00 och vi ska till Ole o Gerdas svit och öppna julklapparna! Sen drink i lobbyn, sen middag. Ja, lite annorlunda än den jul som firas på Hejderidaregatan i Trelleborg!!
/Lotta

Nu fryser tom vattnet i hoarna....

Visst är det vackert med all snön. Men i utestallet är det bara för kallt just nu. Med -16 grader igårkväll var det inte nådigt och båda Ladys vattenhinkar var helt frusna. Åh, nu längtar jag efter ett riktigt stall med murade väggar....!
Och en varm sadelkammare eller rum att gå in och värma sig i.
Tänk om man varit fotbollskille, då hade jag haft både omklädningsrum, dusch, bastu och uppvärmd träningshall.
/Susanne

Ge ben!

Vaknade av ett sms från Camilla i lördags som undrade om jag kunde fodra? Då var klockan 8 och jag skulle rida för Karin kl 9....
Det hade snöat hela natten så lite tur hade jag för ridningen blev framflyttad till kl 10. Så jag slängde i mig gröten och körde iväg, eller rättare sagt fick hjälp av Henrik och Caro att putta loss bilen i all snön. Det var ishalt ute så jag fick ta det så lugnt ut till stallet.
Lady kändes mjuk och fin. Och jag tyckte hon gick riktigt bra, men Karin var inte helt nöjd för hon säger att vi fuskar lite och nöjer oss med nästan bra. Så henne "ge ben" hördes i ridhuset i 30 minuter.
Karin och Susanne har två saker som skiljer dem åt: Karin vill att jag sänker ytterhanden för att begränsa Ladys ytterbog, men om jag sänker handen för Susanne blir hon galen på mig....(???).
Tyckte vi fick lite kort tid denna gång, hade behövs 10-15 min till. Men Lady var rejält svettig.
Hemläxa i vinter är att jag ska öva på tempo och att få igång hennes bakben ordentligt. Inte lata oss med andra ord!
Och det kanske kan vara bra för mig med tanke på all julmat och julgodis som jag proppar i mig!
/Susanne

Å se det snöar, det var ju roligt, hurra!

Här i London snöar det jättemycket. Ingen har vinterdäck eller vinterkläder. T ex skulle grannen ut med sin tvåsitsiga BMW, går ut med öppen jacka, inga handskar, startar bilen, sätter på vindrutetorkarna och kör!! Alltså med 20 cm snö på hela bilen. Henrik var i Richmond och sa att allt var kaos, bussarna kom inte upp för backarna och bilarna slirade runt på gatorna.
Vi packar inför resan till St Moritz. Vi ska bo på ett hotell som heter Hotel Kulm (kolla deras hemsida! www.kulmhotel-stmortiz.ch). Vi har ju i alla fall ordnat vinterdäck till X5:an, och, ja, vänstersidan är reparerad!! Förhoppningsvis lugnar sig snövädret och vi kan köra i väg i morgon bitti. Vi åker med Eurotunneln, dvs det är ett tåg för bilar. Vårt tåg går vid 10-tiden och det tar normalt 2 timmar att köra dit. Sen kör vi mot Basel, kanske 6-7 timmar. Där har vi bokat ett hotell som vi har bott på några gånger när vi har kört till Frankrike från Limhamn. Sen är det visst ganska besvärligt att köra upp till St Moritz så vi ska ta tåget från Zürich. Och då måste Jackie vara i en liten väska! Tror ni hon tycker om det?! Men det är bara att gilla läget! Någon från hotellet möter oss och hjälper oss med allt bagage.
Packningen... Väldigt mycket man ska ha med sig... Normalt så är det ju skidkläder och eventuellt ett par extra jeans och nån tröja som gäller men ska man ha långklänning med sig! Och smoking för herrarna. Det gäller julafton, juldagen och nyårsafton. Sen de andra kvällarna gäller kavaj och slips för herrarna, dvs inte jeans för damerna! Så ett par klänningar och lite annat ska ju också med. Sen har dom världens pool, så baddräkten skulle också med, plus ett fitness center i fall det är dåligt väder. Suck! Och, inte att förglömma, alla julklappar!
Nåväl, min väska är proppfull och resten av familjen springer omkring och försöker packa ner allt sitt. I kväll ska vi äta julmiddag på Petersham med en annan svensk familj. Där ska vi äta kalkon och lite annat gott!
Ja, det var allt från London just nu. Inte så mycket om hästar. Hoppas dom håller värmen i Wimbledon! Får se om jag kan blogga från Emmas dator i St Moritz!
/Lotta

Lady Ferdinan

Igår släppte jag Lady i ridhuset, helt naken utan sadel eller träns. Hon började med att gå runt lugnt, lukta lite och var helt cool.. Efter ett tag la hon sig ner och rullade och rullade. In med all grus i pälsen som jag precis borstat så blank och fin. Sen från ingenstans tog hon världens fart, full galopp och stegrade och bockade!!! Hon blev som världens hingst! Jag fick lugna ner henne för jag ville inte hon skulle skada sig. Självklart lyssnade hon och stannade snällt. Kanske blev hon stucken av ett litet bi? Eller är hon mänsklig och har lite bus i sig någonstans? :) //Caro

3 bilder på världens finaste morfar ♥

Det går aldrig en dag utan att jag tänker på morfar. I år blir det första julen utan honom. Allt som har hänt känns som en hemsk mardröm och jag vill bara vakna i morgon och veta att allt är bra. Men så är det inte och han kommer aldrig komma tillbaka. Vad som känns allra värst är att veta att det aldrig mer kommer bli bra. Det finns ingen lösning och inget att göra eller säga, man känner sig helt handlingsförlamad. Jag har firat varje jul med honom i 22 år och att han plötsligt inte ska vara där känns så FEL.

Onsdagsridning....

....blev inte av. Jag åkte förbi stallet i går och sa att jag inte ville rida pga alla mina blåmärken!!! Det har intills nu känts som om jag har haft träningsvärk i hela kroppen, bara att börja benen har gjort ont, men i morse hade det släppt lite, så vi är på rätt väg! Jag passade också på att lämna julklapp till stallet eftersom detta skulle ha varit sista ridningen för detta året. På kontoret har de små kuvert där medlemmarna kan lägga en peng som sen delas lika till alla instruktörer, så jag lämnade mitt kuvert!
Idag skulle Henrik och jag handla lite julklappar. Först lämnade vi bilen vid Mortlake för att få vinterdäck. Sen tog vi tåget till Vauxhall, tunnelbanan till Green Park/Knightsbridge. Väl på Harrods fick vi ordnat Emmas julklapp - jättelång kö, men det blev bra! Sen var jag ju as-hungrig (fast jag hade klämt i mig två knäckemackor innan vi åkte just för att jag skulle klara mig...) och Henrik skulle köpa nåt till mig, så han placerade mig på en italiensk restaurang nere i vinkällaren, nytt för mig! Och jag beställde in pasta med musslor, mums, och Henrik hann komma tillbaka innan hans rätt blev kall! Sen skulle vi ha lite varma underkläder till skidåkningen för det sägs att St Moritz kan vara kallt. Så upp på övre våningen - sport and leisure - där vi hittade vad vi skulle. Och tänka sig, där fanns en hel rid/hästavdelning... Måste tillbaka dit en dag, utan Henrik!!
Sen skulle vi ha Niels present men det gick inte så vi fick ta taxi till Regent Street... Fick ordnat hans present och sen tunnelbana, tåg, hämta bilen, handla på Waitrose och sen hem, suck! Så bil, tåg, tunnelbana, taxi, hm bara buss som saknades!
/Lotta

sluuut...

Precis hemma från nästsista styrketräningspasset! Helt sluuut! Idag var vi på ett helt nytt gym, så med splitternya maskiner och en taggad PT sidan om fanns det ingen utväg. Genomsvettig och var på väg och kräka under hela passet.. Men det var skönt att ta ut sig rejält. Och det är mycket lättare när man har en tränare som står och peppar sidan om, precis som med ridningen så klart. Nu har jag inte ridit på exakt 2 veckor :( Har haft jätte mycket i skolan och tyvärr fått prioritera bort ridningen. Men i kväll blir det hoppträning och nu ska jag komma igång med ridningen som vanligt igen. Får se om jag minns hur man gör?! //Caro

Det har hänt...!

Måste bara berätta!
Det har hänt: Lady brallade lite lite igårkväll!!!
Red för Camilla och Ella som var med var superladdad och brallade iväg över ridhuset. Och då tog minsann Lady ett litet skutt också :-)
Hon är superfin och mjuk just nu så träningen gick riktigt bra igår, men oj vad det är kallt i stallet. Brrr....
Tom vattnet fryser i hästarnas hoar.
Men som sagt, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder....Så det är bara till att bulta på sig.
/Susanne

Äntligen fick jag hoppa Lady

Caro vrålpluggar inför tenta så äntligen fick jag första tjing på Lady och vara med på henne på pay and jumpen i söndags.
Lady hade vilat dagen innan och det var kallt ute så alla hästarna var laddade, och Lady tyckte det var jättekul att äntligen få hoppa och galoppera. Stark som bara den, men väldigt snäll som alltid. Vi hoppade en runda på 90 och en på 1 meter. Och det gick riktigt bra. Nu känns det faktiskt som om jag rider henne i hoppningen också (och inte hon som tar över). Hon tar mjuka, runda hopp och hoppar inte alls på bogarna längre. Vi har haft riktigt bra träning för Camilla och det är kul när det ger resultat.
Jag måste säga att det är så fruktansvärt, otroligt roligt att hoppa när man är trygg med sin häst, tänk att man kan ha så roligt en söndag i Skegrie!
/Susanne

Mörbultad...

Jag kom hem till Sverige i tisdagskväll (7/12) och hann inte ut till stallet den dagen. Louise, Susanne och jag åt middag hos mamma i stället. På onsdagen var planen att jag skulle provrida Sting men han hade stått i några dagar så Sandra red honom i stället och jag red Lady som egentligen skulle stå. Jag red en halvtimme för Camilla och det gick riktigt bra. Tydligen har all den här ridning i London gett mig "mer ben" och det är ju något flera ridlärare på Liebacken efterfrågar!!!
Jag hann rida Sting tre gånger: en gång markarbete ensam, en gång markarbete tillammans med Susanne & Lady och till sist en gång hoppning själv. För varje gång jag red honom så kändes det som om jag eller vi fick lite mer hum om varandra. Han lyssnar mycket och är så pass lydig att han gör det jag ber honom om, dvs gör jag "fel" så gör han ju dt jag ber honom om! Men, vi fick till det flera gånger och då var det ju underbart. Sen tror jag i ärlighetens namn att jag har cirka en halvmeter häst till att få i hopa, men det är en början i alla fall!
Hoppningen i söndags visar ju också på rutinerad och icke rutinerad... (Sting det första och jag det andra). Jag tänkte ju att Sting skulle fixa det där med hoppningen och jag skulle bara hänga med. Det funkade faktiskt ganska bra tills han såg en snabbare väg över hindret, lite på snedden, medan jag tänkte: rakt fram. Det slutade med att jag fick käka duktigt med sågspån lite till höger om honom... Med syrran, Elin och Jessica som vittnen förutom Camilla, var det bara att hoppa upp igen. Vi fortsatte banan och innan jag skulle ta hindret på medellinjen bryter jag av till trav (varför?!) och fattar ny galopp som inte hinner komma igång, vilket leder till tvärstopp vid hindret. Sting la tom upp sitt knä på hindret men eftersom jag inte tryckte på så skulle vi ju inte hoppa, eller hur?! Nu fick jag smaka på hur det känns att landa i ett hinder, skönt!
Fler åskådare hade tillkommit, så upp igen och med övertalning från Camilla, så blev det tre skutt till, men inte banan igen, som nog Camilla egentligen tyckte att jag skulle ta, men men...
Sen, så la jag ett bud på Sting! Camilla konfererade med Sandra, la ett motbud och vi kom överens! Sting kommer att "bo" kvar på Liebacken, bli omhändertagen av familj och medryttare. Jag har en häst att träna på när jag kommer hem och på sikt en häst på heltid när den dagen kommer. Det känns jättebra!
Nu är det lite semester här i London: påsarna under ögonen efter alla sena kvällar ska bort och blåmärkena på alla låren ska läka innan vi ska på skidsemester!
/Lotta

För självkritisk?

Igår tränade jag för Susanne. Phu! (sa både Lady och jag).
Jag fick riktigt fin skritt och trav. Men inte gratis - vi fick jobba på bra. Det svåra när jag rider själv är att jag blir irriterad när det inte funkar, och då blir rörelserna för häftiga. Att vara tydligt, mjuka rörelser, rama in hästen, vara  konsekvent, ha balans... - att det ska vara så svårt. Susanne påstår att jag tänker för mycket :-0
Galoppen gick riktigt dåligt. Hon biter sig fast i bettet. Kanske dags för tandläkaren?
Susanne satt upp och kände på henne, och fick ju såklart loss henne direkt.
Lady har en riktigt bra grund, hon är väldigt fint inriden. Just nu glömmer jag lätt hur mycket som har hänt sedan vi köpte henne i april, och jag är alldeles alldeles för självkritisk.
Dags för en lektion för Camilla med lite hopp och bus!
Tyckte Lady kändes lite seg igår, och hon snubblade till flera gånger på höger fram (?). Får ha lite koll på det.
Våra hagar är inte roliga nu med lerbumblingar, snö och is - så det är ju lätt hänt att de stukar sig.
Idag är det vila för Lady och Lotta ska titta till henne.
/Susanne



Läkarvård?

Caroline ramlade av Thea för 1 1/2 år sedan och gjorde sig illa i ryggen. Sedan dess har hon haft konstant värk och varit på massor med läkarbesök, inkl magnetröntgen. Alla doktorer har sagt samma sak "det finns inget fel på dig". Och samtliga har skrivit ut massvis med värktabletter i olika starka former. Dessa har hon mer eller mindre knaprat på konstant. Helt galet att en så ung person ska gå på värktabletter hela tiden.
För någon månad sedan tog Caroline själv reda på ett särskilt ryggprogram som man kan gå om man har smärtor i ryggen. Och hon gick då till doktorn och bad denna att remittera henne dit.
Och nu, efter någon tid med hård träning så börjar det onda gå över och hon kan tom sitta i skolan utan att det gör ont!
Och dessutom kan hon slänga alla värktabletterna.
Men om hon inte var envis och hade hittat det här ryggprogrammet själv så hade hon fortsatt knapra tabletter för det var visst läkarnas recept på hennes problem.
Galet, eller?
/Susannne

Havre

Tänk, nu äter alla utom Henrik (och Jackie, så klart) havregrynsgröt till frukost! Emma med mjölk och kanel, Niels med mjölk och socker och jag, värst, mjölk, kanel, socker OCH smör! Skönt i magen!
Inte undra på att hästarna tycker om sin havre!
/Lotta

Äntligen!

Äntligen har jag ridit idag igen, nästan en hel vecka utan ridning...
Lady har fått vila en del i veckan, men igår var Lotta H snäll och red henne för Karin.
Idag åkte jag ut på fm, då var det snöigt och blåsigt och det var inte helt lätt att köra till Camilla med min lilla bil.
Lady blev jätteglad när jag kom och längtade ut ur boxen. Skönt med söndag fm i stallet, då kan jag ta extra lång tid på mig och borsta och skämma bort henne. Ridningen gick bra och gick fick henne i ganska fin form. Hade svårt med halterna, hon stannar och drar upp halsen/huvudet (det får jag träna på med Susanne och Camilla). Övade på galopp och förvänd galopp och det gick riktigt bra, fick väldigt fina fattningar.
Efter Flyinge är det bara till att inse att jag är och förblir en glad amatör. De var väldigt duktiga. Men det är kul när man lyckas med sina små-små framsteg.
I veckan kommer Lotta hem och då ska vi ta några pass ihop.
/Susanne

Flyinge



En fyrbent vän tar bort det onda...

Läste i tidningen Hälsa & Vård om Humlamaden (http://www.humlamaden.com/index.html) dit patienter kommer som lider av smärta för att få behandling. De som varit där har kunnat dra ner på sin medicinering och även fått hjälp med terapi. Tänk vad hästar kan göra nytta!
/Susanne

Jullunch på the Brewery

Idag var det jullunch på puben mittemot stallet. Henrik följde med. Alla instruktörer plus dom som hade ridit på förmiddagen var där, väl frusna - fortfarande jättekallt och snö! Vi fick en härlig varm bönsoppa med gott bröd till sen paj, sallad, bakad potatis, ostar, nåt annat som jag inte prövade för det såg konstigt ut... ja, massa mat, men absolut inte nåt med julen att göra.

Sen drog jag med Henrik till en affär där dom sålde sånna där "all weather bots", dom som jag visade Susanne på Böckmans i somras! Och så köpte vi ett par!! Så nu kommer jag att ha varma fötter i morgon!
/Lotta

Ingen ridning....

Snöstorm. Ingen ridning idag.
Igår åkte jag ut och hoppade Lady lite tillsammans med Flintan, Tessan och Antonia. Skoj att hoppa lite själv ibland, leka av sig! Lady tyckte det var skönt att röra sig, blir mest stå o boxen och glo nu i snöovädert.


Snö i London

Jag hade överläggningar med mig själv i går kväll att det nog skulle vara för kallt för att rida, men åkte självklart ut som vanligt i morse. Hela Storbritannien är täckt av snö och i går kväll kom snön även till London, inte mycket men tillräckligt för att ställa till kaos i trafik, stänga skolor osv.

Normalt skulle vi ha hopplektion men utearenorna är för isiga och hårda att rida på så det skulle bara vara ridning i parken. Jag fick Jazz, rida henne en timme i parken, sen tillbaka, låta henne vila en kvart sen ut igen. Vi kunde inte rida den vanliga vägen ut till parken utan fick rida genom hela Wimbledon för att komma ut. Det innebar när vi drog i väg kl.09, ca 20 hästar, is på gatan och i trav (!). Inga broddar här inte! Sen väl i parken var marken snötäckt. Jag frågade lite om inte det blev problem med snö som bygger upp sig under hovarna. Nej, inte alls, för dom staplarna trillar av sen i nästa trav. Okej... Och det gick faktiskt fint, ingen häst som gled omkull, så det funkade. Hästarna var mycket pigga. Temperaturen låg strax under nollan men det blåste rejält för ovanlighetens skull.
Första rundan ingen galopp men andra rundan lite galopp, men då hamnade jag bakom Louis - Carros London häst! - och jag fick inte rida om för Jazz skulle ligga sist i ledet, men Louis var ju så långsam så Jazz fick verkligen korta sig!
Tillbaka till stallet och faktiskt lite svettig men ändå frusen, ja ni vet hur det känns, då frågar Caroline om jag kunde tänka mig ta en runda till, med Mario, för de hade lite ont om folk som ville rida i sånt här väder. Klart jag ville det! Hästarna måste ju komma ut! Tydligen hade Marion busat som bara den dagen innan, men nu var han ganska lugn. Jag fick ta täten genom byn, sen travade vi runt i snön, lite galopp - då var han stark som bara den för han hörde alla andra 10 hästar bakom sig och ville bara springa där ifrån!
Väl tillbaka kände jag hur kall jag var, fy att man kan frysa så! Vackert var det i alla fall och alldeles tyst när hästarna travar fram i snön! Det ska också sägas att stigarna vi red på inte var genomfrusna under snön så på tredje rundan var det mest lera som vanligt. När det verkligen fryser, som i januari-februari i år, då är det bara ridning på asfaltvägar.
Efter promenad med Jackie och en dusch åkte jag till frissan och frös fortfarande! Tror det får bli te till middagen i kväll!!
/Lotta

RSS 2.0