"Hopp"-lektion hos Camilla

Igårkväll körde Caro och jag ut till Lady och hämtade henne i "lilla" hagen. Vi skulle iväg till Camilla och ha lektion.





Vi var lite undrande hur lastningen skulle gå, tänkte att hon kanske inte ville lämna nya kompisarna i hagen. Men hon gick rakt in, inga konstigheter alls. Det tar bara en kvart att köra upp till Camilla så allt gick snabbt och enkelt.
På Liebacken gick jag och hämtade Sting i hagen, han riktigt hoppade i grimman och typ bad om att bli pysslad med och riden.
Vi var 5 som hade lektion i stora paddocken. Riktigt varmt när vi började trots att klockan var halv 7, härligt!
Markarbete först och det gick super bra med Sting och Lady var pigg och glad och tyckte det var roligt att träna så det var full fart på henne. Sedan avslutade vi med lite gymnastik hopp och det tyckte Sting var kul. Han tom sa´ "tjoho" någon gång och gjorde ett litet minibock! Camilla säger att vi passar ihop, särskilt i hoppningen, för vi har lika långsamma rörelser (...är det bra eller inte....:-0).
Vi fick duscha pållarna efteråt. Och sedan när vi skulle hem så fick Caro Lady att gå in alldeles själv i transporten (utan att Caro gick med in alltså)! Toppen bra, för det innebär att man kan åka iväg själv med henne. Tänk vilka problem vi haft med lastningen innan, det känns helt främmande nu.
Kul att träffa alla, särskilt Camilla såklart. Och Lady och Antonia blev så glada så glada, de bara stod och "pussades" och luktade på varandra.
Till slut nattade vi Lady i hagen.

Sommarmys på Ståstorp


Utskikt från stalldörren


Sommarkväll i hagen


Lady och Tasha


Lady betar och betar

Igår red vi ut själva!
In mot Pergo och längs med bäcken hem igen. Full fart på Lady, inte minste tvekan. Jag vågade knappt inte andas, och framför allt inte stanna och spänna sadelgjorden. Härlig galopp på gräset, vet inte vem av oss som var gladast? Avslutade med lite mjukgörande rörelser i trav i gräspaddocken.
När jag kom hem så var Johan hemma och grillen stod på i trädgården, lyxig kväll!
/Susanne

Nästa ridning på fredag!

Ska rida för Camilla på fredag -hon kan "tidig" eftermiddag så förhoppningsvis kan syrran hänga på!
Sen Karin på lördag och Susanne kanske också skulle rida o vi skulle fota varandra!
Min mobil är helt dum . kan inte skicka sms-er mer. Hmm... måste skaffa en sån där Iphone, ska kolla lite imorgon.
/Lotta

rid- och cykeltur

Igår red jag en lååång tur med Lady. Mamma cyklade sidan om, stackaren cyklade säkert 2 mil. Det var helt underbara ridvägar, Lady bara njöt! Hon var hur cool som helst trots att allt var helt nytt, hundar som skällde och bilar som körde förbi.. Efter ridturen bjöd Lotta på grillad korv och tårta, inte helt fel! //Caro
Lotta & Jackie i stallet i höstas.

Morgontur

Midsommardag. Vad kan väl vara bättre än en morgontur med nästan inte en kotte vaken. Knappt inte Lotta H heller....;-)
Jag tog in Lady själv först från hagen. Hon ville inte komma. Inte gå in i stallet. Och framför allt absolut inte stå still i stallgången. Skitstörig, värsta övernervösa hästen som bajsade, trampade runt, skrapade, reste sig lite - som tur var kom Lotta och tog in Shamira så då lungnade hos sig lite. Det kan kanske ha varit en orolig natt i hagen, med blåst och midsommar glada människor som kommer på cykelvägen för hon var mer än lite stirrig.
I alla fall så kom vi iväg vid 10-tiden. En härlig morgon med sol och skyar, ja och blåsigt såklart. (Det ska visst komma lite mer värme fram mot tisdag).
Red längst bäckarna igen och över Tommarpsvägen och rakt upp mot Hammarlöv. Där fanns en lång liten grus/traktorväg i en bra uppförslutning så där kunde vi låta hästarna stäcka ut i galopp utan att de orkade dra iväg med oss.
Hemma igen vid 11-tiden i stallet.
Tack för en fin midsommardags morgon!
/Susanne

Uteritt i V:a Tommarp

Jag hade gärna haft "lite" bättre sommarväder, jag menar upp mot 20 grader hade ju inte varit fel så här i slutet av juni... Men igår hade Lotta H och jag tur med vädret. Jag ringde Lotta vid halv 4 och frågade om vi skulle rida ut, men då öste det visst ner (solen sken på jobb i Malmö). Så jag körde till Hööks och köpte brodd-paket (en liten låda med alla sorts broddar och verktyg), så vi kan rida på gräset även om det är blött utan att halka. Sedan när jag kom ner till V:a Tommarp så kom solen så vi tog oss ut på en lång runda.
Red först in mot Trelleborg och sedan längs med fina bäckar på gräs bort till vägen mellan Trelleborg och Tommarp (vid Terdéns blommor ungefär), vidare upp mot Tågadal (tror jag det heter). Där har jag inte varit sedan jag red lektion för major Stare, då var jag väl 10-12 år. Och sedan genom Lars Andersson gård (red faktiskt i samma grupp för major Stare!), och bort till Tommarps kyrka.
Långa härliga travsträckor. Och himlar vad Lottas foderhäst Tamira sprang på, hon var snabbare än Lady i traven trots att Lady har dubbelt så långa ben.
Båda hästarna var super coola och brydde sig inte om något. Fast man undrar ju hur folk tänker när de drar förbi tätt intill i 70 km/t när vi skrittade på Tommarpsvägen??!!
Lady var lite spänd (stel som en pinne i halsen) första biten, men redan efter första traven kopplade hon av och när vi varit ute en halvtimma kunde hon koppla av på lång tygel. Hon är fantastisk, jag menar allt är ju nytt - men hon fixar det.
/Susanne

Torsdagen...

Emma och jag körde i väg på morgonen och Emma var sur som en ättiksgurka för hon hade inte sovit på hela natten... Innan vi kom fram till stallet bad jag Emma att skärpa sig och att ibland är man trött när man ska till jobbet men det är bara att gilla läget, eller hur?! Vilket hon gjorde! Emma mockade fyra boxar, sopade, tömde alla vatten hinkar osv. Hon tyckte det var jättekul och sa till Camilla att hon ville hjälpa till from 18 juli. Så när Camilla tackade henne och gav henne 100:- för 1 1/2 timmes arbete (det var ju bara en provdag) så sken Emma upp och har visat lappen för hela familjen och mormor, stolt och glad!!
Hästarna släpptes ju på bete idag, och visst var hästarna glada att komma ut i hagarna! Lakrits rymde så han och Curre skulle sova inne i natt - Camilla litar inte helt på Lakrits...

Jag och en annan tjej hade lektion med Camilla. Vicky, som hon heter, är flygvärdinna i SAS och, om ni tror jag är annorlunda som bor i London och rider hos Camilla, så bor Vicky i Hong Kong, okej!? Och pendlar!!!! Tydligen hade jag varit en av hennes instruktörer på hennes grundutbildning 1999 så hon kände igen mig!
Vicky red Ella och jag Sting. Både Sting och jag var trötta - ridit 8 dagar i rad... - så det kändes lite tungt idag för oss båda. Först hade Camilla tänkt hoppning, sen bestämde vi att fortsätta med bommar, men när hon såg oss så bestämde hon sig för att bara ta lite markarbete.
Nu är Sting ledig hela helgen fram till måndag och han såg mycket nöjd ut när jag släppte ut honom i hagen efter ännu en svettig lektion!!
/Lotta

Första ridturen hos Lotta


Caro gör iordning Lady för första turen


Skrittar fram


Börjar trava, Lady gillar underlaget


Lite nervösa var båda första gången med allt nytt runt omkring. Men det gick riktigt bra och Lady var mjuk och pigg.
Det började ösregna så det blev en kort tur och stona fick stå inne i natt.
Lady har redan blivit kär i Lottas Tasha och vi fick ta in henne när vi skulle göra iordning så att Lady kunde stå still.
Mycket nytt i början. Men det känns jättebra. Lugnt och skönt och härlig miljö + finaste stallet och Lady betar och betar och betar.
/Susanne


Tisdag och onsdag

Igår red jag lektion för Susanne och vi var fem stycken. Melody var med och Sting var värsta hingsten för hon brunstade duktigt framför honom inne i stallet. Tydligen hade han slåts med Lakris i hagen om henne tidigare på dan...

Väl ute på ridbanan så är han så snäll att han tom glömmer bort sina hingstinstinkter. Vi rider på en tredjedel av ridbanan och Susanne har markerat eller snarare blockerat hörnorna så att vi inte kan fuska. Öppna, slutna skänkelvikning, små volter, ja, lite fritt fram bara hästarna gick framåt. Och Sting och jag kämpade på.
Sen liten paus och samma övning i galopp, vänster sen höger och till sist förvänd galopp- hjälp, tänker jag, det fixar jag ju inte, men jodå, Sting fattar förvänd galopp och håller galoppen hela tiden, hur fin som helst! Yes!
Sen blev det onsdag och jag skulle rida för Camilla och två andra. Fin framidning med öppna, slutna. framdelsvändningar och allt. Sting och jag var helt överens, fast lite stressad blev jag i vänster när han springer på lite, då tappar jag ALLT, men "with a little help" från Camilla så fixar vi det också.
Sen skulle vi galoppera över två och sen tre bommar på volt. Ja, vad händer? Jag låser mig totalt, tror jag ska hoppa 1.10, typ, och Sting, världens hopphäst, trappar med ALLA tassarna på ALLA bommarna!! De andra tjejerna fixar det liksom på tre gånger, vi fixar det efter 10 gånger typ... Suck! Ska rida för Camilla i morgon igen och kommer nog att föreslå att vi tränar lite mer på bommar... Hon ville vi skulle ta "bara ett kryss".. sover väl inte på hela natten, typ...
I morgon ska Emma "prov-jobba" i stallet för att eventuellt "sommar-jobba" där i 2 veckor i slutet a juli!
/Lotta
PS har hört att nån ska ha visning av hus i trellan...? Vem och varför?!

Slutligt ok hos veterinären

Sista rundan hos veterinär Katarina i Svedala.
Ridprov, böjprov och röntgen. Allt helt ok och har läkt hur bra som helst. Så nu kan vi börja hopp träna igen :-)
Så skönt att allt gått bra och att vi har en frisk pålla igen.
/Susanne

Ps Hon gick rakt upp i transporten både dit och hem!

Måndag på Liebacken

Skönt att komma ut vid 3-tiden, ensam i stallet, några andra "stammisar" (Anneli, Sandra etc), Sting mumsar på sitt hö, ja du vet känslan!
Sting hade gått på gräs hela dagen så jag tänkte jag skulle rida fram honom lite innan lektionen med Camilla kl.1630. och det hann jag: skritt, trav o galopp utan några krav som helst. Susanne kom förbi och kollade (hon packade ihop lite av sina saker eftersom hon o Lady har flyttat!! Helt sjukt att syrran flyttar!!! Men She Will Be Back!!!)
Sen in i ridhuset - blåste en del - och Camilla fixar allt, som vanligt. Underbart att rida på Sting och ha Camilla som hjälp: "Innerskänkel, släpp, och två tag med innertygels, släpp, ANDAS (det nya från yogan!!) - in genom näsas och ut genom munnen, och det funkar! Jag blev skit stressad i vänster varv när Sting ökar och jag inte kan följa med med allt jag ska göra och då är det ganska bra att bara ANDAS!! Och han gick jättefint, super! Vad är jag glad att jag gjorde en sån tokaffär som att köpa en häst i januari, boende i London, MEN nu har jag möjligheten - jag vet att jag tjatar! - att verkligen jobba med honom - eller är det med mig?!?!
Tillbaka in i stallet och "full-rulle": alla platser upptagna - så ryktar och pysslar med Sting i boxen. Hursomhaver, inga bilder, men det gick riktigt bra och Sting uppskattade kallt vatten på kroppen efteråt och morötter!
/Lotta

Karin - långklänning - yoga

Igår red jag och Sting för Karin. Jag har inte ridit för henne sedan förra sommaren och då på Ville. Caroline-medryttare red för henne i påskas och då tyckte Karin att Sting hade tappat rejält. Nu tyckte hon att han såg fin ut igen, så det var ju bra!
Vi jobbade så klart med min sits och jag menade att jag sitter snett i vänster varv men rakt i höger varv, men, hör och häpna, Karin menade att jag var mer sne i höger är i vänster!!! Tydligen böjer Sting lite mer på halsen i höger varv (vilket får mig att tror att vi rider jättefint!) samtidigt som jag drar upp knät vilket gör att jag sitter snett - suck!!
Vi red på i alla fall och Karin fokuserade bara på att jag skulle släppa ner benen och sitta rakt, vilket blev riktigt bra, speciellt i galoppen! Hon menade också att jag måste "trycka in" magen och inte ha svanken i ryggen, det gick bra i skritten men sen blir det ju svårt i trav och galopp...
To be continued...
Sen på kvällen var Henrik och jag på smoking middag i Köpenhamn, Chistian Mellentin 40 år, har inga bilder men så här såg klänningen ut:
Och skorna - gissa om jag hade ont i tårna...
Idag, söndag, så red jag själv, bara i 40 minuter, hann inte mer. Försökte tänka på allt det Karin hade sagt till mig, och det gick väl så där. Fast efter galoppen så släppte Sting ordentligt. Kunde trava på långa tyglar och han gick i form!! Han behöver nog en lång start sträcka och sen behöver man inte jobba så mycket. Han är också så tacksam att rida för han bryter inte av när han väl är i gång, så inte så mycket tjat med "ge ben" utan han är självgående!
Sen efteråt hade vi yoga i ridhuset med en tjej som heter Kristina. Inte hade jag trott jag skulle se ridhuset upp-o-ner - förutom när jag ramlar av!! - men det var riktigt skönt att yoga igen, det var ju ett tag sen. Hon kommer nog att komma så där var 14:e dag, så nu blir vi lite yogisar allihopa. Carro måste också prova nästa gång!!!
/Lotta

Tjejsnack på hästryggen

Igår red Ninni på Melodie och jag ut. Hur mycket kan man prata på 2 timmar? Jag tror inte vi var tysta mer än 2 sekunder när vi faktiskt behövde hämta andan mellan varven. Det blev bara en travstäcka ner till första gården och sedan en liten galopp på grusvägen och resten skritt - för det är ju svårt att galoppera och prata samtidigt!
Man hinner avhandla det mesta på 2 timmar. Och tur hade vi för solen sken på oss hela rundan, trots att det hade öst ner precis innan vi gav oss iväg. Båda pållarna var trötta när vi kom tillbaks, 2 timmars skritt tar på dem, och på våra rumpor ;-)
/Susanne

Fredagsridning

Idag hade jag lektion för Camilla - igen!! Det lär bli många lektioner i sommar och det behöver jag verkligen. Efter onsdagsridningen när det blev helt fel i vänstervarv så tydligen så kompenserar jag detta med att sticka ut höger armbåge, vilket jag kände dagen efter!! Så idag var fokus på att sitta så rakt som möjligt i vänstervarv och hålla ytterhanden STILL!! Jag skulle lägga några volter på långsidorna i vänstervarv och jag och Sting bara flöööööt ut genom hela ridbanan, dvs ingen bra volt... Men skam den som ger sig! Inner, inner, inner, lätta på ytterhanden, för in honom med ytterskänkel, och visst blev det en volt till slut!
Lite skänkelvikning och vi flög fram, ja med underlaget plus Sting kändes det som om vi svävade på små moln, häftigt!
Galopparbetet började vi i högervarv och det blev riktigt bra. Sen i vänstervarv så började vi med att "bara" sitta och få en bra rytm, sen fick jag börja ta tag i honom med innerhanden, STILLA med höger, och sakta men säkert så blev även vänstervarvet bra!
Sen fin avslutade trav där vi började med att ställa lite utåt och sen inåt. Sting var jättemjuk och fin och lyfte fin fint på baktassarna - kul!
/Lotta

Massage, 3

Massage tidigt i morse. Lady undrade vad som hände "här står jag och mumsar på mitt morgonhö, och plötsligt blir jag utryckt ur boxen och någon börjar knåda, trycka och böja mig". Men hon är ju glad och nöjd med det mesta och surar bara genom att slå rejält med svansen när Ida kommer åt muskelknutor och spänningar.
Hon känns mycket bättre nu, och har tom börjat släppa lite i ganascherna.
Det sitter en del kvar i bogarna, men nu ska vi se vad som händer under sommaren när hon går mer i hagen och vi fortsätter rida som bestämt.
Redan på måndag är det dags att åka till Lotta i V:a Tommarp. Galet är det snart är midsommar!
/Susanne

Lotta is back!!

Ja, så var man hemma i Sverige igen, redan i lördags kom vi och har haft så mycket så jag har glömt bort att blogga!!! Fy!
I söndags red Susanne och jag ut. Sting såg fin ut och var pigg som bara den, kanske var ett tag sen han reds ut för han var tittig och tyckte tom att en bil var lite läskig... Men fint att börja med att rida ut.
Sen på måndagen red jag själv för Camilla - inne i ridhuset för att testa fina underlaget! Camilla fick ju tjata om samma gamla saker som sist: ut med knäna, skänkla, sänk innerhanden, dra tillbaka ytteraxel, långa ben, sitt ner, ja du vet, tur att hon är född med tålamod!! Men vi fick till det och det blev några fina avslutande galoppisar!
Tisdagen åkte jag med mamma, Niels och Emma - plus hundarna - till Skogshyddan. Medryttar-Caroline skulle ha ridit men kunde inte förrän på torsdag så Sting fick stå.
Idag, onsdag, hade jag lektion för Camilla igen och Susanne och Lady hängde på, kul! Det var jättejobbigt i vänstravarvet och det kändes verkligen som om Sting och jag arbetade mot varandra, han försökte tolka vad jag ville, vilket blev motsatt det jag ville och då drog och slet jag ännu mer i honom... Tills Camilla sa "slappna av i ytterhanden", ja, så gick det ju precis som det skulle... Hur svårt kan det vara?!
Men modet uppe i topp och nu har vi ju verkligen nåt att jobba på hela sommaren och det känns jättekul och roligt att ha så mycket tid, och, inte minst, duktiga tränare!! Ska rida för Karin på lördag och sen blir det väl nåt för Susanne N också nästa vecka...
/Lotta

Tömkörning med Malin

Igår fick jag hjälp av Malin att tömköra Lady.
Det gick i alla fall bättre än förra gången :-)
Lady verkade gilla det riktigt mycket och blev avslappnad med fin bärighet och bra bakbensaktivitet.
Vi jobbade med att hålla henne ganska rak på volten, och det var intressant att se att det endast var framåt som gällde. Så fort hon tappar tempo åker huvudet upp och hon står emot. När vi ökar på (inte bara snabbare utan mer aktivt) så sänker hon huvudet direkt och bär upp sig i ryggen.
Mot slutet tyckte hon att det räckte och då hade jag svårt att få ut henne i höger varvet, hon "ramlade" in mot oss hela tiden. Jag blev frustrerad och kämpade och svor (!) och Malin fick visa mig hur jag ska hålla ett konstant stöd på yttertygeln och göra mindre rörelser. Svårt, men det gick.
Lady jobbade bra och var nöjd med sig själv.
Stort tack till Malin för hjälpen!
/Susanne

Massage, 2

Efter massagen i onsdags var Lady stel som en pinne i flera dagar, men igår kändes hon betydligt bättre.
Lotta is back så vi red en mysig runda med Lady och Sting. Härligt sommarväder. Vi skrittade och snackade mest, men fick också någon lång härlig trav på gräset under vindmöllorna. Och så klättrade Lady och jag lite på slättens ända kulle.

Tillbaks till stallet och så var det dags för massage nr 2.
Lady var bättre i höger sida. Men det sitter i nacken och bogen, särskilt bogens vänstra sida. Ida trodde att det var riktigt gammalt skräp/stelhet. Och nu har vi stränga order att rida så som vi alltid velat, men i alla fall inte jag, vågat tro på riktigt. Dvs första 30 minuterna när vi rider så ska vi i stort sett inte ställa några krav. Alla gångarterna på långa tyglar (inget tjuvhållande!), full fart framåt, gärna över några bommar, långa skritt rundor, fullt ös i galoppen, ut i naturen - och sedan när hon är framåt och varm kan vi börja ta i henne och göra sidvärtes rörelser och ställa krav på form. Men inte innan.
Tömkörning och barbacka ridning ska vi också göra. Och mycket bommar.
Normalt sett kan man göra som Karin säger på en hästtyp som Lady, dvs ta tag och ställa krav från början. Men eftersom hon har de spänningar hon har så går det inte nu. Om/När vi rider för Karin så måste vi ha ridit fram på ovan sätt först.

Ikväll blir det tömkörning med Malin.
(Hon lär troligen vara stel idag/träningsvärk).

/Susanne

Skogshyddan

Jag och Martin lämnade Malmö och tog en helg i Skogshyddan. Jag fick visat allt som morfar visat mig - Mölle, Ransvik, skogen, scootern, Nimis, Flickorna Lundgren, Arild och allt var det heter. Världens mysigaste helg utan mobil, dator och kalender! Tyvärr inga pållar (fick en bild iaf:)), pållarna hade älskat skogen och alla gräshagar!!! /Caro

Vår kompis

Idag hade jag tur för jag var alldeles ensam i ridhuset (det blåste ganska mycket så vi gick in).
Lady var pigg och glad. Stel som en pinne efter massagen, precis som Ida sa´, och vi hade fått "instruktioner" om att rida 1 timma utan några krav. Och det gillade Lady. Toppen helt enkelt. Jag skrittade och travade på långa tyglar, och hon frustade och pustade och sprang på som bara den med sänkt huvud. Tydligen väldigt skönt!
Galopp i lätt sits. Och sedan la jag fram 3 upphöjda bommar och travade över dem. Också väldigt roligt.
I svängarna kändes det som hon skulle välta, inte mycket böjning där inte.
Men efter si så där 35-40 minuter så började hon komma i form av sig själv och var vit om munnen.
Efter 50 minuter gick hon mot medellinjen och sa´ att "hördu du där uppe, nu räcker det".
Det är roligt med hästars egenheter och personligheter, och Ston (med versalt S) har ju en del av det....

När jag borstade av och stretchade Lady så skulle Nina upp på Caramel. Men hon kom inte upp utan hjälp. Så jag höll honom så hon kom i ordning på honom. Sedan gick jag in. Det gick inte mycket mer än 10 minuter så kom Nina in igen. Han hade systematiskt försökt slänga av henne hela tiden. Så det gick inte, hon kunde inte rida honom.
Strax därpå kom Ebbis skenande in i stallet, hon hade slitit sig från sin ägare (kommer inte ihåg vad hon heter). Hästen är 20 år!
Då bara tänkte jag - tack och lov för vår världens snällaste kompis Lady!
/Susanne

Massage

Igårkväll kom Ida Wallentin och masserade Lady. Vill du ha tips på bra massör, så hör av dig - jag kan varmt rekommendera henne.
Först skulle vi ut och gå lite och sedan longera ett par varv. Lady var seg som bara den och hon verkligen hatar longering så det var knappt vi fick henne att trava, ha ha bästa charmtrollet!
Hon var fin i alla stora muskler. Inga skador någonstans. Men däremot stel som en planka i halsen, särskilt vänster sida, stel i nacken och satt fast i bogmuskelaturen. Ida fick ta i rejält på bogarna och Ladys svans gick som en pisksnärt!
Det kändes riktigt bra att få dit Ida och hon ska komma igen på söndag.
Lady blev rejält trött och gäspade och gäspade och gäspade.
Vi gick en liten runda med henne och jag trodde nästan hon skulle somna gåendes :-)
Efteråt stod hon i boxen och var jättevarm - full aktivitet i kroppen - och fick lite extra hö att mumsa på.
/Susanne

Sommarlov redan?

Idag var det sista ridningen innan sommarlovet - inte klokt vad tiden far i väg!
Jag fick rida Mario och vi var en brokig skara som hade Jennifer som instruktör. Mario hade redan ridits en lektion innan så han verkade mjuk och fin, så mjuk han nu kan bli! Vi gjorde lite framdelsvändningar, gick så där, och så skulle vi rida rakt över tre bommar som låg på medellinjen. Mario och jag klarade det ganska bra, galoppfattningen blev fel i vänster varv till en början men stort sett ok. Klämde lite med knäna och satt inte stilla med händerna och satt på fel sittben flera gånger... Ja, ja. Nu ska jag hem till Sverige och ska rida på Sting. Det ska bli jättekul att ha lite tid på mig/oss att komma i gång rejält. Kanske blir helt proffs!!
Några små foto på Mario och mig från tidigare i våras!
Jag och Sasha
Klassisk "titta-ner-och-klämmer-med-knäna-så-att-axlarna-sjunker-fram"-stil
Färdiga för dan!
/Lotta

Tålamod

Igår red jag och Ann på Antonia för Susanne. Vi red inte förrän senare på kvällen och det var helt underbart ute och alldeles lugnt och stilla i stallet.
Jag tycker inte att Lady är sig riktigt lik sedan innan hältan och det är svårt att komma tillbaks, i och för sig inte så konstigt.
Så jag bad Susanne sitta upp och känna på henne. Och hon höll med.
För det första så bytte vi bettet för det kändes som det kasade runt i munnen. Det raka plastbettet har funkat bra, men nu känns det som vi behöver hitta annat, så vi får testa lite.
Sedan är hon stel och svår att komma åt i höger sida. Det är ju också den sidan som hon skadat sig på.
Vi fick henne i bra form och balans, hon blir fort trött så vi tog det rätt lugnt ändå.
Jag tror det behövs massor av "sträcka ut-böja-balans-tänja-smidighet-trampa"-övningar med skrittpauser och beröm såklart!
Idag kommer Ida och ska ge massage och så ska Caro och jag lära oss lite bra stretchning - det tror jag blir perfekt.
/Susanne

Anmäld igen,

I våras anmälde vi oss två gånger till Clinic med Charlotte Wittbom, men fick ställa in eftersom Lady inte var igång.
Nu har jag anmält oss igen, men det är inte förrän 27-28 aug.
http://horsesforlife.com/CharlotteInterview

Först ska vi ha sommar och rida med Lotta och Sting, och så ska vi flytta till Lotta H på bete. Vi ser fram mot en sommar med både lata dagar i gräshagen och träning inkl (hoppas jag!) tömkörning med hjälp av Malin.

/Susanne

Niels student!

Ja, så har Niels tagit studenten! Tänk vad tiden går!! Här lite foto från dagen:
Niels ska till champagnefrukost
Promenad i parken innan utsläppet
Emma
Susanne
Poliser i parken
Hjortar
Kent på väg till utsläppet
Studenterna på trappan
Tal från mentorn
Grattis, Niels!
/Lotta

.....London

Inte mycket hästar i London, en och annan skymtade vi i Richmond Park. Så inte mycket att rapportera på hästnördar.
Vi hade en fantastik helg och en fin student! Där Niels blev ordentligt firad.

Tillbaka på Liebacken tidigt i morse. Både Lady och jag var sega som kola, så det blev ingen vidare höjdare ridning.
Nu blir det slö eftermiddag i solstolen istället. Känns som jag gör bäst nytta där idag :-)

/Susanne

Stockholm, Liebacken, ....

Jobb i Stockholm i veckan. Vilken vacker stad det är!
Hem igåreftermiddag och ut till stallet, efter intensivt jobb är det skönt att få "mocka skit". Skrittade ut en lång runda med Amanda och Cedric. Skönt. Och här är så vackert nu med allt grönt och rapsen som fortfarande blommar.

Idag var det lektion för Camilla kl 10 imorse. Härlig sommarmorgon. Lady surade i hagen men gav upp efter en stund. Sur kärring, är hon då. På lektionen tränade vi både på att få henne att gå på rakt spår och att mjuka upp sidorna med olika övningar. Det tar lite tid i höger galoppen, vi fick ställa utåt och inåt och aktivera de där bakbenen så hon kommer upp och bort från bogarna. Med lite bestämt tålamod så gick det bra.
Mot slutet var hon jätte mjuk och fin och kunde ställa igenom på båda sidorna utan att skjuta ut sin bog.

/Susanne

Casper igen

Jag red Casper igen igår och vi hade en timmes lektion i värmen, men det har regnat en del så inget damm - lite, men hållbart!
Vi fortsatte att med sidvärtesövningar och idag var det skänkelvikning som gällde. Casper var trög i början vilket gjorde att jag arbetade neråt med händerna, tog ut min inner tygel och tog fram min yttertygel och höll på, och det fick jag inte göra av Hugh, utan skulle sitta blickstilla med händerna! Okej, så när han tittade på mig höll jag mig i tummarna men när han vände ryggen till så fuskade jag lite!! Jamen, när man rider för Camilla så får man ju röra på tyglarna lite, eller hur!? Jag fattar att jag måste sitta still med händerna och framförallt inte sänka dom... Ja, ja, samma visa som vanligt mao. Finns det andra som gör som jag eller är jag ensam om detta fenomen?
Efter lite tröghet så gick det faktiskt jättebra och jag fick mycket beröm av Hugh efter lektion, kul!
Nu ska jag fixa lite mat till Niels student i morgon!
/Lotta

RSS 2.0