Yoga var nästan heligt!

Idag var jag på yoga för första gången. Just nu är jag i något lugnt och harmoniskt tänk... Känns precis som om jag varit på massage och fått släppa alla tankar och alla spänningar. Det var mycket fokus på andningen, kom på att jag allt för ofta glömmer att andas så lugnt och tungt när jag rider. Det ska jag ta med mig från yogan! Instruktören pratade mycket om att allt man gör i livet ska man göra för sig själv och ingen annan. Man ska ta till vara på sitt liv, stanna upp och andas. Man ska göra det man själv vill, sådant som man mår bra av och aldrig göra saker som leder till negativa känslor. Tror vi alldeles för sällan gör saker för oss själva. //Caro

Mario

Idag red jag Mario och börjar bli lite kompis med honom nu. Vi var 6 på lektionen - fattar inte vad som hände med lektionerna då vi var bara två?! men, men...
Vi skulle öva övergång skritt-galopp och efter uppvärmning (som behövdes idag för det var kallt och blåsigt, brrrr) delade vi upp oss på två volter. För oss gick det hur bra som helst med övergångarna förutom att Mario ramlar in sååå otroligt mycket i vänstervarvet i galoppen. Och eftersom vi så många så lyckas jag inte fixa det på egen hand...
Fast i traven lyckades jag för första gången få lite ställning i vänstervarvet (höger inga problem) och det genom att hela tiden hålla spöet mot ytterbogen med ytterhanden! Då gick Mario fin fint i vänstervarv!
Hm, får prova det i galoppen nästa gång! Eller kanske förvändgalopp? Har du nåt tips?
Mario med sin ägare Jane
/Lotta

Lady hos veterinären - "vill inte"

Dags att åka och kolla Lady igen. Hon var helt bra på höger bak, men lite lite (jag kunde inte ens se det) kvar på höger fram. Så vi fick en behandling till där, och så ska hon skrittas i två veckor till. Och sedan är det återbesök igen. Och sedan är det ett program för att sätta igång henne, och så är det slutbesök om ytterligare 1 månad. Innebär att vi är i mitten av maj innan vi är i full gång igen.
Lite segt, men men bara hon blir bra igen, och det var redan stor skillnad + mycket gladare pålle.
Men hon är ju för rolig, vår häst - det är mycket sto i henne. Först var det lite problem att få upp henne när vi skulle iväg, men det gick ändå rätt hyfsat idag. Sedan hos veterinären så skulle hon inte upp på vågen, och hon skulle framför allt inte gå i närheten av behandlingsrummet för sprutor gillar hon inte. (Det gör inte jag heller så jag kan fatta det).
Hon bara tvärvägrar och blir till en sten-häst som inte går att rubba. Så vi fick gick lite lugnande och så gick det att övertala henne. Sedan skulle vi hem (då brukar hon gå rätt in i transporten) och då skulle hon plötsligt inte in i transporten igen....Men det gick rätt snabbt att övertala henne.
Ska ringa och avboka betet som hon skulle släppas på 1 juni, för då har vi precis börjat rida igen så vi stannar hos Camilla hela sommaren. Hon gör fler hagar så dessutom blir det ju bättre i sommar.
Jag trodde att jag skulle kunna jobba halva dagen, men som alltid så tar det lååång tid att åka till veterinären så det får bli en hel semesterdag i alla fall. (Lär nog få ta ut lite tjänstledigt i sommar....).
/Susanne

Ps som tur var hade vi rustat oss med mackor igen!

London besök!

Louise och Niklas var här i helgen - askul! Dom kom fredagskväll - jag mötte dom på Gatwick och vi åt en sen middag hemma.
På lördagen åkte Niklas, Louise, Emma och jag in till Eye of London eller London Eye. Lite mulet men men det hindrade inte oss!!
Louise och Niklas träffade den här snyggingen...
Ha, ha, ha...
Fler än vi hade valt att ta in till stan...
Blev lite rörigt så vi flydde in på ett hotell
Niklas glad för sin nya IPad!!
Louise tar det lugnt!
Turister!
På kvällen ar det Chinatown och sen såg vi musikalen "Chicago" - vilka dansare!!
På söndagen tog vi det lite lugnare i Richmond och sen middag hemma. Nu sitter dom på planet hem!
/Lotta

Ljuset är här!

Sommartider har kommit och ljuset! Äntligen!
Skrittövningar med Lady i helgen med blandade framgångar, men det går bättre och bättre.
På onsdag är det dags för återbesök - hoppas vi får sätta igång för jag är sjukt rid- och träningssugen.
Särskilt efter idag när jag varit och tittat på Marit när hon red för Charlotte i Bökeberg.
Vilken duktig instruktör! De fick börja från marken och göra både öppnor och piaff...
Jag hade verkligen velat lära mig jobbar från marken.
Kul är att Charlotte kommer i slutet av maj och att hon tydligen är här 5-6 gånger per år (bor i Portugal annars), så då får jag prova i alla fall och kanske få kontinuitet också.
/Susanne



Lektion med Hugh

Fredagens lektion hölls av Hugh och så här ser han ut:
Vi var fyra stycken och jag på Molly som hade varit på semester i två veckor, dvs ute i en hage på landet. Hon tyckte det var jättespännande att se dubbeldäckarna igen och trippade genom Wimbledon!
Idag skulle vi öva galoppfattningar. Så först från skritt till trav på en volt där vi "tryckte in" hästarna och sen "tryckte ut" dom, sen en bakdelsvändning och fortsätta i trav. Detta gjorde vi även i trav till galopp. Vi fick göra övningen två och två så lite tid till reflektion och feed-back. Molly fattade lätt galopp och var, så klart, pigg som bara den. Jag försökte tänka på att inte hålla mycket med handen utan istället hålla henne med benen. Gick hyfsat bra, hon stack inte i från mig iaf!
Hugh som instruktör? Pratade mycket hela tiden och förklarade vad vi skulle göra, vilket väl är bra, men jag vill ju även själv prata (!) och det passade sig inte, utan, lite "tyst-i-klassen" pedagogik.
Vädret var underbart och bara från i onsdags kunde man se att fler blad hade börjat slå ut - fantastiskt!
I kväll kommer Louise och Niklas, kul!
/Lotta

Missar kursen,

Charlotte Wittbom

Precis så här vill jag rida. Missar tyvärr kursen i helgen nu när Lady är halt. Hoppas det kommer fler tillfällen!
/Susanne

En läckerbit!

Fick äran att rida denna läckerbit igår!
En liten häst (allt är mindre om man jämför med Lady, särskilt öronen...) med en stor motor.
Kelig, snäll och lät att hantera. Skrittade fram lite själv först och red sedan privat för Camilla. Det gällde att visa vem som bestämde så det var bra att Camilla hjälpte mig att bestämma ;-)
Han har ett fantastiskt stort härligt steg och galoppen bara njöt jag!
För att vara första gången tyckte jag att det gick rätt så bra, till slut så red jag honom (i början var det tvärtom), och vi kunde trava av lugnt och djupt. Väldigt lärorikt och roligt. Hoppas det blir fler tillfällen.
Sedan tog jag hand om Lady och ryktade och skrittade henne i 20 min.
Idag är jag lite stel i kroppen, har ju faktiskt inte ridit ordentligt på 20 dagar!
/Susanne

... vill ha

Armband 2149:-
Ring 399:-
Örhänge 349:-
Pannband från Swarovski, ca 699:-
Schabrak LYX, sammet med Swarovski kristaller, 1495:- (Finns även i champagne och mocka färg)
Swarovski toalett, 75 000 .... dollar.
//Caro

Ät fett!

Enligt LCHF (low carb, high fat) så kan man äta sig vackrare genom att äta fet mat och droppa kolhydrater - som är lika med socker! Här är en artikel i dagens Expressen:

http://www.expressen.se/halsa/1.2373695/sa-blev-fett-farligt-och-nyttigt-igen
LCHF har hemsidan www.lchf.se
/Lotta

Tålamod

Lady är uttråkad, jag är trött på att skritta....Och jag antar att det är ett par veckors skrittande kvar.
Som tur är så ser Camilla allt för jag fick ett sms från henne och hon undrade om jag ville rida Lakritz för henne idag. Det ska bli spännande!
/Susanne

"Fffröken..."

Att jobba på dagis var väldigt mysigt! Massor med söta småbarn som ville busa. Fram till idag, för nu ligger jag hemma med kräksjukan :( //Caro

Onsdagsridningen

Så var jag tillbaka i London och med det kommer ju onsdagens ridning. Vi har fantastiskt vårväder just nu, allt blommar och sprakar och jag tror temperaturen gick upp rejält i eftermiddags, hela 17 grader visade bilen i alla fall!
Jag red Mario, igen, och det gick ju så bra sist när vi tränade "innerskänkel, ytterhand", ja du vet precis!! Så det var ju bara att fortsätta på samma bana, tänkte jag. Vi var ganska många i dag, vet inte riktigt varför och väldigt olika nivåer. Men Jennifer fixade det genom att börja med "transitions", skritt, halt, skritt, trav, halt osv. Sen likadant  fast utan stigbyglar. Det var länge sen jag red utan stigbyglar och man glömmer bort hur nyttigt det är. Man kommer ju riktigt ner i sadeln och får lååånga fina ben. Trixet är bara att inte knipa fast med knäna utan skumpa med i traven.
Mario är inte så skumpig så det gick bra. Lite skänkelvikning gjorde vi också och Jennifer la ut två bommar två-tre meter innanför långsidan och så blev det skänkelvikning in till bommarna och sen passera genom dem och skänkelvikning ut. Mario och jag jobbade på bra, bättre i högervarvet men hyfsat i vänster.
Sen hade timmen gått och vi travade tillbaka genom parken. Tänk att vi red utan jackor och bara i t-shirtar! Underbart. Måtte det bara vara så här resten av året!!!
Kolla in http://www.gryning.nu. Har lite kul att läsa, bl a hade dom haft en klinik med Perry Wood (hittade den under "bildgalleri").
/Lotta

USCH!!!!!!! Hur hemska människor finns det egentligen?

Övergrepp mot hästar fördubblats

Sexualsadistiska övergrepp mot hästar och även andra djur ökar. Enligt statistik som TV4Nyheterna har tagit fram har antalet anmälda fall fördubblats på fem år. Övergrepp mot hästar fördubblats

Oron sprider sig bland hästägare eftersom sadister allt oftare söker upp djuren och skär dem i könsdelarna.

Bara i storstadlänen handlar det om över 60 polisanmälningar de senaste fem åren.

För två veckor sedan knivskars stoet Bionne, distriktsmästare i hoppning 2009, just nu dräktig med Ryttaren Malin Bayards-Johnssons succéhingst Tornesch.

Veterinärförbundet har gjort en kartläggning av liknande brott i hela riket, där även övergrepp mot kor har inkluderats. 
- Vår uppfattning är tyvärr att det har ökat, och på den sökning vi nu gjort hittade vi drygt 40 fall under 2010, säger Johan Beck-Friis, informationschef på Svenska Veterinärförbundet.


sol + lady = bäst!

Idag lämnade Lady gården igen, utan någon protest. Så fort hon tvekar ryter jag till och trycker fram henne med skänklen. Det var jätte skönt väder, över 10 grader, men blåste som fan. Så det blev lite miljöträning i Skegrie. Snart dags att lägga vintertäckena i garaget! På tal om något helt annat fick jag jobb på ett dagis idag. Det var nog den konstigaste intervjun jag varit på, jag gick in och presenterade mig kort, sedan sa hon bara "jag ska iväg så jag hinner tyvärr inte prata, men du börjar i morgon kl 8-16.30". Så vi får väl se hur det går?! //Caro
Tänk när man kan hoppa som Malin Baryard

Mys med Lady

Idag skrittade jag ut med Lady. Hon gick utan något bråk ifrån gården.. När vi började närma oss "läskiga huset" tänkte jag att hon skulle vända. Men hon bara fortsatt.. Hur cool som helst! Det var skönt ute. Ska försöka gå samma runda i morgon och hoppas det också blir utan någon protest. //Caro


Ledarskap och en utflykt

I fredags åkte Caroline och jag ut till stallet vid halv 6-tiden. Lady ska ju bara skrittas nu och vi orkar inte skritta runt i ridhuset (och det är nog inte så bra med mjukt underlag), så vi bestämde att vi tar grusvägen upp och ner. Det ska gå, helt enkelt! Vi funderade en stund och kom fram till att om Caro rider och jag går framför så kanske det funkar (?).
Så vi gick iväg och...inga som helst problem hon skrittade glatt på utan minsta tvekan. Vi testade vad som hände om jag stannade eller gick bakom henne, då blev det tvärnitt. Så Lady behöver helt enkelt en ledare (häst eller människa) för att vara trygg.

I söndags skulle jag ta henne i hagen. Hon gick i en liten hage. Men hon vände bara gumpen till och ville inte alls komma. Så jag tänkte att jag gör tvärtom, dvs jag lockade inte på henne utan drev henne bort från mig så att hon kom att gå på en cirkel runt mig och varenda gång hon stannade så smakade jag igång henne igen och viftade med grimskaftet. Efter en stund sa´ jag "prrrttto, stanna" och då stod hon blickstill (skitsur!) och jag kunde ta henne.

Sedan skulle vi lasta henne.... He, he. Hon skulle som vanligt inte lämna gården. Camilla har visat hur man gör så nu fixade jag det, tyvärr dock inte utan spö. Envis som atan. Sedan kom Johan (som var med och hjälpte till), att man kunde öppna fram (man kan lasta av fram i transporten också) så att där kom mer ljus in - och då funkade det.

Lady och jag körde upp till Minnesberg och red en skrittrunda med Melodie och Ninna. Mysigt. Solen kom fram och det kändes riktigt vårigt. Lady var lite stirrig när vi lastade av och jag skulle upp (trodde hon var hingst typ), men sedan gick hon gladd iväg. Melodie är ju ett riktigt ledarsto så hon blev helt glad i henne och när det blev läskigt så kunde hon sätta nosen i Melodies gump och gå lite bakom. En riktigt skön runda med hästsnack.
Sedan när vi skulle hem så kan jag lasta henne själv, hon går rakt in själv och jag kan bara lägga på bommen. Inga som helst problem att lasta av själv heller. Det tar bara 20 min att köra upp till Ninni så det går ju snabbt under förutsättning att lastningen funkar. Kul att komma iväg, både Lady och jag blev glada - och vrålhungriga!
/Susanne

Fitness 24 seven

Idag var jag och köpte kort på 24 seven. Jag har egentligen vare sig tid eller pengar, men på grund av min rygg har jag inget annat val. Det enda som har hjälpt mig är träning! Så nu ska jag försöka träna 1-2 ggr/veckan för att om 1 år ha som mål att ha en frisk rygg! De har både yoga, bodybalance och stretch-it som jag tror kommer vara riktigt bra för ryggen! För 169:-/mån får man träna hur mycket man vill, alla dagar i veckan, dygnet runt. Och gå på alla möjliga pass och tillgång till tjejgym. Detta kommer också kunna göra sitsen bättre i ridningen så klart! :) // Caro

Veterinärbesök

Idag har Caro och jag varit hos Katarina Veterinären i Svedala. I morse skulle Lady absolut inte lämna gården, det är alltid strul på morgonen när hon ska lämna kompisarna och de andra ska ut i hagen. Till slut fick Camilla komma och hjälpa oss... (Ett tag tänkte jag att det kanske inte behövs med den där Horsemanship kursen, men det gör det).
I alla fall så var vi ute i god tid så vi hann till halv 10 ändå. Väl där så är Lady coolaste hästen, som vanligt.
Böjproven visade en grads hälta på höger fram och bak. Hon har en liten inflamation i en ledkapsel på höger fram.
Vi röntgade och där var inget annat (phu!).
Jag mailade med hennes förra ägare och då berättade hon att Lady haft kotproblem på höger fram en gång 2008, de hade henne i 4 år och det var visst ända gången.
Nu ska vi skritta och sedan på återbesök om 2 veckor. Katarina säger att vi får räkna med 4 veckors rehab.
Katarina tyckte att hon var lite för tunn så vi fick med oss två säckar Rehab Kraftfoder så vi ska öka med det tillskottet, 1 liter om dagen.
Lite trist är det alltid med inte helt frisk pålle, men så oerhört skönt att där inte är något allvarligt fel med henne!
/Susanne

Sting

Så var man tillbaka i en dressyrsadel och på en "riktig" häst! Red privat för Camilla i går och även i dag. Hårt arbete, måste jag säga! Tror även för Sting för han försöker så desperat förstå vad det är jag försöker säga med alla mina tusen signaler som jag sänder honom!!
I går var det svårare än i dag, men jag måste vara mer bestämd och säga till honom så att han lyssnar - för ibland gör jag ju rätt men då är han liksom lite avtrubbad och lyssnar inte helt! Vi fick några bra minuter även i dag och vilken skillnad på häst när man får ihop honom jämfört med i uppvärmningen då det är tre meter häst som bara travar!



Söt!

/Lotta

Borta bäst men hemma bäst bäst.

Grande Motte, 3600 m - Val d´Isère 9 mars.

Bästa skidåkningsveckan! En vecka med strålande sol, perfekt snö och massor med skidåkning. Jag trodde benen skulle palla trycket, men aj aj vad låren (framsidan) och vaderna fick pisk...Trots strechningtips så kom jag knappt nerför hotelltrapporna på morgonen. Men efter några dagar så gick det över, nu lär jag väl få träningsvärk av ridningen istället.
Idag åkte jag ut till Lady. Söta Lady hade lerbadat och var "jättefin". Pysslade längre och hon var väldigt kelig.
Skritta ut en sväng med Tina på Offa. Både trevligt och skönt. Lady var pigg och glad och ville inte alls skritta på hemvägen. Både hon och Offa hade nog fullt med vår i kroppen.
Hoppas innerligt att det inte är något allvarligt - jag kollade inte traven utan avvaktar tills på onsdag när vi ska till veterinären.
Tack så mycket till Malin och Lotta för passning  -  ledsen att det inte blev så mycket ridning. Ni får ta igen det en annan gång!
/Susanne

156 av 240

Kommer ni ihåg vår lilla dressyruppvisning för några veckor sedan? Jag och Mario fick 156 utav 240 poäng! Fick många 7:or och 6:or (utav 10) Fick sämst på fel galoppfattning, som sagt, och fick bäst på "free walk on a long rein"!! Kul! Tror jag hoppar OS nästa år och tränar lite till!
Idag red jag Mario igen och vi var bara 4 på lektionen. Vi skulle arbeta med att behålla formen i övergångarna och började med skritt, halt, skritt. Det gällde att ha en stadig yttertygel och jobba med innerskänkeln "mot" den stadiga yttertygel. Mario fattade precis och vi klarade övergångarna fint utan att tappa form totalt. Sen var det skritt, trav, skritt och fortfarande fattade Mario och vi klarade det galant. Galoppfattningarna var också bra, fick fel galopp första gången i höger, men annars okej. Lyckades med vänstergalopp direkt! Första gången på Mario, tror jag! Fick en ganska fin galopp på en volt där jag lyckades pressa in baken något. Kändes bra, nästan lite Liebacken språng i två sekunder.
Jag tänkte som vanligt mycket på min sist, blick och stilla med händerna. Jag jobbade mer med skänkel denna gången och det var väl det som gjorde att Mario gick så fint. Det var soligt och varmt i dag och sista delen av lektionen red jag i en långärmad t-shirt! Fast på vägen tillbaka tog jag på mig jackan!
Apropå OS så släpper dom biljetterna nästa vecka!
/Lotta

Uttråkad Lady

Igår var jag och Martin o pysslade om Lady. Martin fick skritta och göra "360"s på långsidorna.. Mycket fint såg det ut! Idag var jag bara ute och gick med henne.. Hon såg ganska uttråkad ut och ville hellre vara med på hopplektionen. Stackars bebisen. I morgon ska Lotta rida henne och på fredag ska Malin rida, även de bara skritta. På lördag tänkte jag ha en lååång mysdag i stallet. Blir alltid så stressigt på vardagarna när man kommer iväg sen och har 100 andra saker att göra, tyvärr.// Caro

Clyde...

hette min häst idag. Så här ser han ut:
Man kan inte riktigt se det på detta fotot men han har en mustasch, ja en riktig fin kammad mustasch! Och han är stor, enorm! Det gjorde ont i fötterna när jag hoppade av honom!
Vi var många på lektionen i dag, 6 stycken, men det gick bra i alla fall. Vi arbetade med övergångar det mesta av tiden och travade runt, runt, lite skritt, trav och sen galopp, galopp. Clyde var ivrig och ville också galoppera när en annan häst galopperade. Han är visst ganska ung och håller på att lära sig, men som sagt, han var stor att rida, enormt steg.Övergångarna gick väl bra förutom i vänster galopp då det blev fel galopp som efter jag vet inte hur många gånger men typ 3-4 gånger så blev det rätt!
I övrigt jobbade jag med att räta upp mig, blicken upp, slappna av i knäna, tyngd ner i hälarna, ja, du vet, du har hört det förut! Måste också komma på hur man slappnar av i armarna samtidigt som man har ett grepp i tyglarna, svårt, tycker jag. Clyde gick ganska lågt med huvudet och det vägde typ 1 ton så då var jag tvungen att hålla emot. Jag begriper att jag skulle istället få upp hans rygg, igång bakbenen men det hade jag inte krafter till, så stor var han!!
Men Clyde att säger att:
"Horses can´t talk, but they can speak if you listen"
Sant, eller hur?!
/Lotta

Lady halt igen?

Igår ringde Lotta.H och sa att när hon ridit lektion på Lady, hade allt gått bra fram till de sista 10 minuterna.. Då kände hon att Lady inte gick rent och faktiskt haltade en aning. Hmm.. Känns inte alls bra! Blir att boka tid hos veterinären och åka iväg så fort som möjligt när mamma kommit hem för att kolla så allt är som det ska. Detta har hänt nån gång nu så man blir det orolig. Jag kände ju precis likadant igår.. Och jag skrittade bara igår eftersom jag inte tyckte hon kändes helt 100. Jag ska åka till henne i em. och kolla på henne.. Gå med henne eller longera kanske. Stackars bebisen :( //Caro

Myyys dag

Idag åkte jag, mormor och Bruno ut till stallet. Bruno var så söt, han var helt nyklippt och har gått ner i vikt så han såg ut som en valp!! Det var helt underbart väder.. Sol och vindstilla!! Jag var helt slut så blev ingen vidare ridning.. Någon galopp och lite skritt runt gården sen fick det vara nog. Lady var glad som vanligt men kändes lite stötig i traven.. Hon kan kännas så ibland när man rider fram, kan nästan kännas som om hon haltar lite?! Hon hade inga svullna ben så jag tror inte det är någon fara med henne. Hon verkade helt slut i kroppen efter Karin ridningen igår så hon tyckte nog det var skönt att det blev en lugn ridning. //Caro

On top of the world

Ja så var man tillbaka i London efter att ordagrant varit på toppen (av alperna)!
Här är Emma.
Vi åt gott också. Här är Niels tallrik på le Crystal. Såsen är pepparsås.
Och Emma åt lamm:
Tänkte lite på det där med skidåkning och ridning, om det finns gemensamma nämnare. Och kom fram till att mycket sitter i huvudet. Alltså man måste vara fokuserad, aktiv i sin kropp. Mycket handlar om kroppsposition - igen!! Svend-Erik försökte förklara för oss hur vi skulle åka. Han tyckte att vi hade för mycket vikt bak på skidorna så han menade att vi skulle luta oss mera framåt med böjda knän i hela svängen och lyfta fram våra armar - inte låta dom hänga som ett bihang längs med sidorna. Ja, helt plötsligt en mera "på" stil. Vi lyckades betydligt bättre, speciellt Niels som har en tendens till att åka ganska snabbt. Han fick helt plötsligt en mycket bättre stil och därigenom mera grepp med skidorna och en säkrare skidåkning! Kul! Tyvärr blev det ingen film, fast vi hade talat om det...
Jag, Svend-Erik och Emma
Här är Svend-Erik igen. Han bytte skidkläder nästan varje dag till skillnad från oss som såg likadana ut varje dag (förutom det som var närmast kroppen, alltså...).
Lättare att känna igen då, eller hur?!
Skål!
Svend-Erik och Emma
Niels på toppen!
Mac-aktivitet på kvällarna!
Hallå!
Resten får tala för sig själv:
/Lotta

Plötsligt hände det....

Jag red Lady själv i ridhuset igår, tog det ganska lugnt och övade på dressyrprogrammet Lätt A1 - framför allt på att göra halt och stå still (supertrist tycker Lady). Behöver hitta något sätt att aktivera henne på i halten, dvs aktivera hjärnan så hon kopplar av och sänker huvudet och står still.
Bestämde mig sedan för att skritta av ute - det var en fin eftermiddag, grått men vindstilla.
OCH plötsligt så händer det - hon bara skrittar iväg från gården utan tvekan!!!
Jag bara satt alldeles stilla och kände "woaw"! Vände ganska snabbt efter en liten bit upp på vägen, så att det var jag som vände och så massor med beröm såklart. Lite läskigt tyckte hon det var och hoppade till 2 gånger men annars cool och glad.
Det kändes som ett stort stort framsteg!
/Susanne

Meribel

Supertur med vädret, verkligen! I söndags, som var första skiddagen, snöade det en del och även under natten, sen har det faktiskt varit sol alla dagarna! Snön behövdes verkligen för nu kommer lite barmark, is och sten fram.
I morse började vi med att åka upp för att kolla en svart pist som såg jättefin ut nere från dalen: lång och bred. Niels har åkt en del svarta och självklart Svend-Erik som är med oss hela veckan. Han har arbetat som skidinstruktör plus tävlat för Danmark i Europamästerskap... När vi kom upp bestämde Niels, Emma och jag mig för att försöka. Henrik tog den blå pisten som gick runt om. Precis innan pisten började stod en varningsskylt att det var brist på snö i backen... Jaha... Men vi åkte den! Första delen som var brant och ganska lång, var isig, stenig och, jag säger dig, gud vad jag kämpade för att få dom där skidorna till att greppa!! Sen kom en fin passage som vi bara gled igenom. Den sista biten, inte så lång, men superisig, då märkte jag hur trött jag var och kunde nästan inte få fäste alltså = ramla. Men det gick, inte så elegant, kanske, men det gick! Niels och Emma klarade det galant!

Till lunch åt jag "Tete de veau" som var dagens. Henrik menade att det var typ köttfärslimpa, men det var kokt kalvskalle.... Jo, kinden smakade väl okej, men det där andra lite géléaktiga lät jag bli...
Här är utsikten vid skymning från lägenheten:
/Lotta

hopp hopp galopp

Av någon anledning vill Lady aldrig ensam lämna gården. Kanske beror på att hästar är ett flockdjur... Men vad ska hända 100 m bort? Iaf så övar jag på att skritta runt huset.. runt runt runt. Och det går utan problem. Varför gång går jag liiite längre. Och snart hoppas jag hon går själv utan att protestera.
Idag hade vi hopplektion.. Gick jätte bra! Lite gymnastik övningar, ganska svåra och jobbigt för hästarna. Lady sköt upp ryggen riktigt bra idag.. Hon är världen bästa häst!!!
På tal om något helt annat hade pappa med sig världens godaste yoghurts till mig idag.. "yoggi dröm" heter dem. Så jävla goda! Åt en precis och det var nog den godaste yoghurt jag ätit. Någonsin. Fick dem i smakerna smultron/jordgubb, kolamjölk/karamell/toffee, vanilj och jordgubbscheesecake. Sån lyx är inte en fattig student van vid så jag får verkligen njuta av varje sked! //caro

Laaaady


RSS 2.0