Super fin Lady idag

Idag känner jag mig nöjd och glad med ridningen. Det började bra med att Lady kom till mig i hagen :-0
Sedan värmde vi upp genom att rida ut en liten sväng och trava och galoppera i högt gräs så hon fick mjuka upp och lyfta på benen. Och så var det dags för veckans träning med Malin i 30 min.
Vi började med att skritta och lägga ner henne och försöka få mig att förstå "kontakt" och "gummibandskänsla" och sega tygeltag. Det gick riktigt bra och Lady kopplade av efter en stund och släppte i nacken och var kvar nere. I traven var hon på plats från början. Där övade vi på kontakt och eftergift, dvs vad är det egentligen. Och så avslutade vi med galopp och den kändes gung-gung idag och jag fick tänka på att följa med med handen och inte stelna i vänster. Fick bra tips i högervarvet: att lägga fram vänster skänkel för att hålla emot bogen och ge ett stöd.
Jag tycker det hänt mycket på ett par veckor, och det verkar som mixen rida ut mycket, Caro hoppar för Camilla, jag övar själv, träning och genomridning för Malin och så dygnet runt i stor hage är perfekt. Jag fokuserar helt på takt, balans, framåt och känslan. Det är kul.
Lotta H red Shamira och det gick super bra idag. Det såg riktigt riktigt trevligt ut, och Lotta var glad också.
Vi har tur som har Malin som vill komma och hjälpa oss :-)
Lady har lösa skor på båda bak, så hovslagaren får komma igen. Antar att allt regnande luckrat upp sömmarna.
Nu har jag förresten fått in bra teknik på att brodda så idag tog det bara 5 min.
Fint väder idag så då kom cykeln fram igen.
/Susanne

Sen i torsdags...

har jag ridit själv: torsdag inne i ridhuset, samma på fredagen och i går red vi ut - klarade regnet! Nu har SMHI lovat lite uppehåll och Sting & Co ska gå ute i hagarna from i dag! Skönt! Själv håller jag paus fram tom torsdag!
/Lotta

Trots 140 mm regn,

Trots nära rekord regnig sommar så har vi ridit varje dag. Men det är tur att jag haft semester och kunnat anpassat mig efter de korta uppehåll som trots allt varit.
Idag på förmiddagen red Lotta H och jag ut en lång runda på ca 70-80 minuter och fick endast pytte lite regn stänk på oss. Det var en härlig tur och Shamira och Lady var glada att komma ut trots att de båda stod och sov i stallgången när vi ryktade och sadlade. Vi fick två härliga galopper. Och sista traven hem var Lady riktigt fin och mjuk.
Jag tycker det är en fin häst sommar, den bästa faktiskt, trots regnet. Och lady mår bättre än någonsin, hon är t.o.m  ännu nöjdare och lugnare - totalt avkopplad.
/Susanne

Fortsättning...

Snyggt!!
Studsträning
Bra!
Och till sist en fiiin hund
/Lotta

Hoppträning hos Camilla

Först tränade jag och Ann på sin Antonia. Sen kom värstinggruppen med Carro på Lady i spetsen och fyra till!
Bilderna talar för sig själv!
Ann på Antonia
Jag och Sting - lycklig som får hoppa!!
Lite kul är det ju!
Uppvärmning
Sandra tränar Lakrits samtidigt
Cilla och Susanne har det kul!
Camilla instruerar Annika på Dante
Uppvärmningskrysset, Annika o Dante
Patron
Carro o Lady
Fina Lakrits
Japp!
Fortsätter i nytt inlägg...

Kossor, får och sopbilar

Igår morse blev det uteritt med miljöträning.
Lotta H och jag red in mot soptippen. Red förbi industrier, skrot, bilar och så mötte vi värsta största sopbilen. Hästarna brydde sig inte om något, men jag blev rädd och vi fick trava tillbaks in på en grusväg så sopbilen kunde komma förbi.
Så fortsatte vi ut mot Albäck och red förbi en stor hage med kor, får och Shetlandsponnies. Där det med får blev lite tufft för Lady, men eftersom Shamira gick på så följde hon efter henne. Sedan kom en stor flock med sötaste shettisarna i full galopp efter oss - det blev också lite stirrigt.
Vi red en kortis in i Albäck och fick lite träning på backarna där. Det tyckte hästarna var kul, full fart uppåt.
Man är ju tacksam som slättbo, ett par småbackar och vi tycker det är lajbans direkt!
Nu blev det varmt igen så regntäckena åkte av. Cyklade hem igen och var hemma kl 11 igen.
/Susanne

Camilla träning

I söndags fick Sting stå och jag fick också vila. Så ont i kroppen jag fick på måndagen, alltså dagen efter vilan!!!

Hur som haver så red jag själv för Camilla på måndagen. Jag hade värmt upp på lilla utebanan som var mjuk och fin. Arbetet denna dag var att få fram Sting, att få honom att rida "in i handen". Och, med Camillas hjälp, så gick det jättebra. Han for fram, använde bakbenen och gick i fin form, efter ett tag. Många påpekningar från Camilla med att jag skulle hålla inne mina armbågar, släppa knäna, stilla med händerna.
På tisdagen - min lilla pojkes 19-årsdag!!! - så red jag igen själv för Camilla. Jag värmde upp ett bra tag innan och sen red vi på en stor volt på uteridbanan. Det gick väldigt bra idag och det kändes som om jag bara rent fysiskt red i 20 minuter mot en timme. Och, vill ni veta varför?! Jo för jag brydde mig mindre om Sting och fokuserade på mig själv! Camilla "coachade"med att jag skulle sitta stilla (stilla hand, in med armbågen, släppa knäna, som vanligt plus använda inner resp ytterskänkel/tygel). Och, f... vad gick han fint och hur lite mindre krafter jag behövde använda istället för att stirra mig blind på hans hals och nacke hela tiden!!
Camilla säger att jag har blivit bättre på att ställa krav på Sting, bli lite arg och säga ifrån, och på så sätt så rider vi mer framåt än.... tja, bakåt!
/Lotta - på Liebacken

Träning inomhus för Malin

Eftersom det regnat "lite" så bestämde vi oss för att träna inomhus i V:a Tommarp hos Sussie.
Regnet öste ner, men precis kl 14.30 när Lotta och jag skulle hämta hästarna i hagen så slutade det och temperaturen steg säkert med 6-7 grader direkt.
Vi skrittade upp och det tar ca 15 min, så lagom uppvärmning och när vi kom fram stod Malin och väntade på oss vid sin cykel. Lotta hade ringt och bokat ridhuset och vi hade det helt för oss själva. Stort och fint ridhus med något sorts grusunderlag som funkade rätt så bra tyckte vi. Det är bara inackorderingarna 6-7 stycken + Sussie som rider där så där är bra tillgång.
Hur som helst så började vi med att trava fram. Det var premiär att rida 2 stycken samtidigt för Malin.
Shamira började med att gå fint direkt. Lady och jag var helt ofokuserade och hon sprang mest omkring med mig. Men nu har hon tydligen fattat att det är framåt som gäller och det är ju ett framsteg! Så idag fick jag bromsa med halvhalter. Och som vanligt ställa henne rak. Men då kom hon på idén att hon kunde skjuta ut innerbogen istället och slippa jobba. Smart häst. I 10 minuter kändes det som att det bara aldrig skulle funka, men det gick.
Någonstans mitt i så tappade Lotta Shamira och fick jobba på en stund på volter innan det löste sig igen.
Så fick vi öva skänkelvikningar och det funkade inte alls för min del. Jag fick gå ner i skritt och lösa det där och efter ett tag så kunde vi börja trava igen och äntligen satt hon på plats och vi fick lite "dans" tillsammans på slutet.
Sedan skrittade vi hem igen, ganska så trötta och nöjda.  När vi gjort iordning hästarna och släppt ut dem så körde vi upp till Sussie igen för hon ville gärna visa sitt stall.
Kul och bra träning, och ännu en härlig hästdag!
/Susanne

Höst i ridhuset...

...trodde jag det var när jag red ensam i ridhuset och dörrarna skakades av vinden som tog fatt i dom. Stingan var kool som vanligt! Fast jag är väldigt glad över att vi har ett ridhus!!
Efter behandlingen i går hade jag tänkt rida ut men vädret tillät inte det... Sting kändes mycket mjuk men lite trött så vi joggade runt i trav och galopp i en halvtimme.
I morgon ska han få vila helt.
/Lotta

Regntäcke och gummistövlar

Jag ger upp, nu har regntäcket åkt på och nya gummistövlar är inhandlade.

/Susanne

Susanne, Lotta eller Camilla...

ska man tydligen heta om man ska vara i ett stall!!
Camilla Alexandersson, diplomerad equiterapeut, behandlade Sting i dag. Jag red lite innan i ridhuset - uteridbanan har förvandlats till en sjö!! - och lite snabbt för jag hade bara 40-45 minuter på mig innan behandlingen. Sting kändes fin i dag och jag red ungefär samma som i går kväll, alltså samma lektionsupplägg, för att ha en plan. Jag tyckte det gick hyfsat, lite för lite tid, men det var ju mitt eget fel.
Camilla A gav sen Sting akupunktur, värmebehandling och sen massage. Camilla har ju behandlat honom under hela hans tid på Liebacken och känner honom väl. Hon tyckte han kändes fin och kunde inte märka några förändringar. Possitivt, tycker jag, att Sting inte har ändrats fast han har ny(a) ryttare!
/Lotta

Ytter och denna eviga ytter...

Tränade för Susanne N igår, privatlektion. Vi red ute och det var en fantastisk kväll, vindstilla och lagom temperatur. Susanne la mycket vikt vid yttertygeln - surprise!!! Och faktiskt genom att lirka lite med den lyckades jag få Stingan riktigt fin i båda varven. Tycker Susanne är duktig för hon ser till att vi hela tiden varierar ridningen, att man inte bara rider "runt, runt, runt" utan vänder, ställer, övergångar, serpentiner, sidvärtes osv. Det hjälper oss iaf. Susanne satte sig upp på Sting i några minuter och... vad ska man säga? satte honom på plats? Ja, sa till honom att "hallå, det är här du ska vara!?" Tror att pållarna behöver nån som ibland tar tag i dom - på rätt sätt! - och då blir det enklare för ryttare och häst!
Idag, eller i kväll, red jag lektion för Susanne igen, men nu var vi fem stycken... i ridhuset, för det öste ner! Bara att gå från stallet till ridhuset gjorde oss dyngsura. Regnet piskade ner på ridhuset och vi kunde inte höra ett ord vad Susanne sa! Stingan var hel kool, jämfört med Brenda och Dante som stirrade upp sig helt! Första delen av lektionen tyckte jag inte riktigt jag fick grepp om Sting, kanske var jag lite trött för skänkeln fanns inte. Sen sista delen då gjorde vi snabba övergångar trav-skritt-trav-skritt och Sting gick helfint, tom så att han reste upp svansen!! Skönt!
/Lotta

Kul och bra träning för Malin

Idag cyklade jag ut till V:a Tommarp. Lotta H och jag skulle rida lektion för Malin. Kl 10 respektive kl 10.30.
Jag var ute i rätt så god tid för det ska ju tas in, borstas, broddas och ridas fram.
Red fram genom att rida lilla Bäckrundan. Både Lady och jag är lika glada varje gång, nu kan vi den rundan så det börjar kännas tryggt. Det tar ca 15-20 min, så det är ju rätt så lagom framridning.
När vi var tillbaks så höll Lotta på att avsluta med Shamira, och fick (efter lite strul halvvägs) bra ordning på henne, så det såg mjukt och avslapnat ut.
Sedan var det vår tur. Vi gjorde som förra gången, tempo, rakställning och ytter - och hon kom i fin form nästan direkt. Malin ger bra och tydliga instruktionerna (jag kan ställa alla "dumma" frågor), och det blir på en nivå som passar både mig och Lady. Och hon blir jättefin helt utan "kamp", bara mjuk ridning, precis så som jag vill rida. Efter hand ökade vi  kraven lite och idag fick vi riktigt fin galopp som jag både kunde korta rejält och länga. Det var kul!
(Lady blev lite irriterad och slängde med huvudet ibland, och vi funderar på om det är det nya tränset som på något sätt slår - nästa gång ska jag rida med det gamla vanliga och se).
Hon blev riktigt trött idag. Vi rider egentligen inte så hårt eller länge (30 min), men hon får använda hela kroppen och jobba med bakbenen. (I senaste numret av Equipage står det förresten en del om hur man rider på volt utan att ytterbogen skjuts ut).
Sedan bjöd Lotta på fika och vi fastnade länge i deras kök. Trevligt och skönt.
På hemvägen kom värsta ösregnet så jag fick en dusch innan duschen hemma!
Det gör inte mig något i fall det blir lite bättre sommarväder, en stranddag hade inte suttit fel.
/Susanne

Coola ridtjejer


hoppövningar

Idag gick jag, mamma och Lady upp till padocken. Lady var hur cool som helst.. Mamma hade spanat in en hoppövning som vi gjorde. Övningen gick ut på att man satt upp fyra hinder som en fyrkant och hoppade de på olika håll o kanter, (svårt å förklara!). Det gick bra iaf, och övingen visade att jag är en slarvmaja! Lite lat och kommer gärna på hinderna lite bekvämt som det passar utan ansträning ;) men kul var det iaf! // Caro
Lite bilder från Skegrie!

Bara bästa Lady

Cyklade ut kl 9 imorse och idag var Lady bara bästa Lady.
Glad i hagen, inga problem. Lämnade gården utan minsta protest. Red "bäcka-rundan" själva, kom förbi grävskopa som stod precis bredvid grusvägen och grävde, fåglar som flög upp - hon brydde sig inte om någonting. Härlig galopp längs med bäcken!
Jag hade broddat för jag ville öva i gräspaddocken.
Försökte göra precis som vi övat på innan, dvs bara framåt och bara ytter. Började i skritt och det gick bra. Forsatte i traven och det gick inte först, men jag tänkte att jag bara fortsätter och gör samma sak, och plötsligt så satt det!
Hon gick fantastiskt bra! Vilken fin trav vi fick. Men hon blir trött och protesterar - hon slog en del med huvudet  - vet inte om det är ovant och jobbigt eller bara som hon blir varm och kliig (?).
Galoppen tog en stund men gick rätt så hyfsat. Tror jag tvekar lite på att rida på där. Får nog våga lite till.
Red ca 1 timma allt som allt. Duschade, stretchade, borstade, tvättade mugg och mös såklart.
Lady han precis innanför grinden i hagen innan hon dök i gräset och rullade runt.
En riktigt bra dag :-)
/Susanne

Karin och Susanne

I går var det Karin-träning, som sagt. Alltid bra att rida för Karin. Hon försökte få mig att rida "framåt", få Sting till att reagera på min skänkel. Först då kan man börja forma honom. Det blev bra till sist.
Jag fotade syrran lite med min Iphone, blev inte så bra foton men lägger ut några.
Karin visar Susanne hur hon ska hålla tyglarna.
Lite suddig igångsättning...
Suddig vänster galopp...
Ytter, ytter, ytter...
Jag värmer upp, men filmerna som Susanne filmade kan jag inte ladda upp så ni får komma hit och titta på dom om ni vill se mera!!! Fast så kuliga är dom inte...
Idag red jag med på Susanne N lektion. Vi var fem stycken och Susanne lägger alltid ribban högt! Vi började med skänkelvikning, rakriktining, skänkelvikning, rakriktning på långsidan, sen övergång till trav och galopp på andra långsidan. Det gick okej. Sen övade vi bakdelsvändning och Susanne tog de från grunden, bra! Men Sting och jag var inga höjdare på det i heller! Sen blev det nedsittning i traven, skumpigt på Sting och till sist efter lite ökningar och halvhalter så fick vi släppa ner hästarna.
Sedan i går kväll går dom ute igen så efter lite tvätt och lite, lite foder i Olivias box - Stings box är upptagen hela tiden, hm... - så fick han komma ut i kvälls solen!
I morgon är det vilodag!
/Lotta

Karin träning - tempo.

Igår var det dags att rida för Karin igen. Jag såg fram mot det och hade laddat hela natten genom att drömma om yttertygeln... (lite knäpp är man ju...).
Lotta syrran kom och hjälpte mig att lasta. Först ville Lady inte gå in, men det berodde nog på att jag var alldeles för mesig - det funkade direkt när jag blev lite tjurig.
Jag red fram en stund och övade på skritten såsom vi gjort när vi red för Malin, dvs bra skritt fram och bestämt tempo och omedelbar reaktion för skänkeln. Han och trava lite också. Nästa gång jag ska rida för Karin ska jag rida fram ännu längre, 30 min blir nog bra.
Vi började på volten som vanligt och jag tyckte jag fick tag på henne snabbare än vanligt. Tror jag faktiskt var lite mer bestämd (!), jag tänkte att nu j.. ska det funka. Men innan vi hittade balansen markerade Lady lite på höger sida - det känns lite oroligt tycker jag, men så snart jag får henne i balans så upphör det.

Denna gång fick vi faktiskt lämna volten och göra öppnor längs långsidorna. De gick riktigt bra, tyckte jag. Fick jobba lite med att hålla formen på henne, och inte tappa tempot. Efter ett par gånger fick vi till det så jag kände mig nöjd.
Vi gjorde också skänkelvikningar (rätt upp vid C och ut till F) åt båda hållen. Och det kändes rätt bra det också. Där fick jag ihuvudsak tänka på tempot.

Sedan övade vi halt. Jag kan inte göra halt. Lady står som en sur kamel på huvudet rakt upp i vädret, ja om hon överhuvud taget står still. Karin tipsade om att bara hålla kvar i tygeln och att hon då skulle ge sig så småningom. Ha, ha det där med att ge sig vet inte Lady Louisa vad det betyder, envis som en ko. Så Karin fick rycka in och ta tag i tygeln, då gav hon sig och var sedan på plats. (Vår häst är verkligen både helt suverän och go´men också en ko och en kamel, och idag i hagen var hon en envis sur åsna som inte skulle komma till mig - en hel djurpark i en häst...).

Dags för galopparbetet, samma ska - tempo. Och halvhalter på ytter. Efter ett tag fick vi riktigt fin gung-gung galopp.
Lärdom av denna lektion:
1) Jag kan om jag bara vill - mer bestämd och då är det
2) Tempo, som gäller. Framåt, framåt, framåt så bakbenen jobbar.

Sedan fick Lady vila i Stingans box. Och så var det dags för Lotta att rida.
Det var roligt att se för det gick verkligen bra, och det har hänt mycket på kort tid.
Lotta får skriva ett par rader själv och berätta.

/Susanne

Lilla rundan i v tommarp

Igår red jag o Lady lilla rundan själva, jätte skönt väder och pigg Lady. Skön galopp ute på vägarna men något spänd. Jag avslutade med att rida själv i gräspadocken men gick sådär, inte lika kul eller lätt att rida själv, får lite idétorka.. Efter ridningen kelade jag Lady i en timme, borstade och kliade.. Till slut hängde underläppen i golvet:) //Caro

I dag...

red jag själv - igen!! Mycket tyst och lugnt i stallet nu för tiden!! Men Sting var glad som vanligt och efter lite borstning och kel så skrittade vi ut en runda sen in i ridhuset och red "som vanligt". Samma problem i vänster varv, Sting blir alldeles för lång och lutar sig utåt...hm... I morgon är det ridning för Karin och ska be om lite tips vad jag kan göra åt det!!!
/Lotta

Fredagsridningen

Åkte ut till stallet på förmiddagen. Hästarna har varit inne sen onsdagskväll, dvs dom är ute som vanligt mellan kl.09-14, eftersom det regnade en del i går. Troligtvis kommer dom ut i hagarna dygnet runt from i morgon. Då har det ju vuxit massa nytt gräs och stalltjejerna har mockat ut bra i hagarna!
Sting och jag red ensamma i ridhuset. Gjorde samma som i går men sista traven i vänster varv blev inte bra... Han verkligen drog sig utåt och böjde inte alls på nacken inåt. Försökte fatta galopp och det blev också fel, han sprang i väg med lååång hals. Försökte "dra" ihop honom, men tänkte "nä, det blir ju inget bra, bättre att börja om från början" (nu hade vi hållt på i nästan en timme...). Så tillbaka till skritten på volt, minska volten och körde "innerskänkel och två tag med innertygeln", ja, ni vet. Så hittade vi tillbaka, travade lite och sen fattade jag en ganska hyfsad galopp. Konstigt att det blir så annorlunda i vänster varv...hm..

Lite mer träning

I tisdags så värmde jag upp Sting och sen red Camilla honom i ca en halvtimme. Urbra att se sin egen häst från marken, se hur han rör sig, flyttar sig. Bra att se att Camilla fick också säga till honom några gånger så att han lyssnade på henne. Sen var det ju extra plus att få rida honom rejält uppvärmd! Då var han hur mjuk som helst och fick finaste traven och galoppen, lite svårare i vänster men det blev bra det också.
Igår var det lite "skutt-träning" Vi var fyra på lektionen och efter uppvärmning så hoppade vi två kyss på långsidan, lite samma som förra veckan. Skillnaden var väl att jag var mer avslappnad och tyckte det var ganska kul - det tyckte Sting också!!!
Idag red jag själv i ridhuset - det öste ner!! Och försökte rida "ordentligt", efter en liten plan jag hade: uppvärmning i 15 minuter på lång tygel, sen bra skritt med öppna och slutna på långsidorna och rakställd på kortsidorna, likadant i trav. Galoppen på volt som jag minskade och ökade. Avslutade med lite skänkelvikning. Gick ganska bra, jag pratade högt och sa vad jag gjorde och berömde Sting när det kändes rätt och sa till honom när han inte lyssnade.

Cyklon

Det verkar som om Cyklon har ett bra hästliv, här är lite bilder på honom:



/Susanne

Hopplektion:)

Bästa dagen på länge som började med god lunch och shopping i Trelle-stan! Sedan var det äntligen dags för hopplektion hos Camilla igen! Så jävla roligt!! Lady var pigg och glad. Det var en så stor skillnad att hoppa henne nu när hon är frisk.. Hon bjöd på fint och lyfte både på ben och rygg! :) /Caro

Först träning och sedan fika

Imorse kom Malin och hjälpte först mig och sedan Lotta.
Jag började med att värma upp genom att rida upp och ner längst med pilarna på gräsvägen. Fick jobba lite med att övertala Lady att gå iväg, men när hon väl kommer igång tycker hon det är jättekul.
Sedan red vi i Lottas gräspaddock, jag hade broddat bak - även om det inte ska behövas när hästen går i balans, säger Malin. Men det kändes i alla fall tryggt. Och funkade.
Först skrittade vi och fick fram henne för skänkeln. Bara sitta och hålla lite på yttertygeln med små rörelser med handleden och ytterskänkel. Och så fort hon inte reagerade för skänkeln, så på med spöet. Övade också på att göra halt och sedan direkt fram, utan tvekan. När jag väl fått kläm på det så gjorde vi samma sak i traven. Fick fundera mycket på att hålla henne rak och inte böja mig själv i sidan och henne i halsen (inåt). Bra tempo framåt och be om omedelbar reaktion på skänkeln. När hon jobbade på med bakbenen och var lös kunde vi gå in på en mindre volt och korta upp något. Det gick jättebra :-), hon gick superbra och jag njöt.
Dags för galoppen, samma sak där - rak häst, hålla på yttertygeln med små rörelser och ytterskänkel för att få henne in under sig. Fick bästa gung-galoppen med fin bärighet.
En superbar lektion. Tack snälla Malin!

Sedan red Lotta på Shamira och det var riktigt riktigt roligt att se. När vi ridit ut har jag mest sett henne gå med halsen lite uppåt. Nu såg hon ut som bästa läromästaren och bar sig rund och fin. Såg väldigt prydligt ut. Bra gjort!

Efteråt bjöd Lotta på fika. Det satt gott. Fika med bästa utsikten över pållarna i hagen. Alla (pållarna) börjar bli lite runda om magen och tom Lady har lagt på sig. Gräset växer så det knakar. Känns som sommarlov!

/Susanne

Ps Har varit och bytt däcken på transporten så nu är den ok att köra igen.

Repetition...

...kan man ju kalla det när nu Camilla för femtioåttonde gången måste säga till mig att jag måste ge inner-inner skänkel, hålla i ytter och dra en-två gånger i inner tygeln på Sting. Och, om han inte lyssnar så vara mer tydlig, ja, samma sak om igen, men nu har jag fattat det, rent mentalt, nu ska det bara utföras....

Jag hade lektion för Camilla och Vicky red på Zeb och som sagt när jag väl fick tag i Sting - var lite trög, eller så var det jag?! - så gick han gudomligt, super fint! Zeb gick också fin fint, första gången för Vicky. Och Camilla hoppade upp på honom - i shorts, solglasögon och floppa tofflor och gjorde piruetter med honom!! De ni, heja Camilla!!! Zeb var helt överlycklig.
Vi avslutade med galopp och förvändslutna - tror jag - alltså inte skänkelvikning utan Sting skulle "titta" utåt, vilket han gjorde galant, vilken galopp!! Kul!
/Lotta

Veckan som gick

Ursäkta denna tystnad! Ska inte ske igen!!

Efter att Susanne och jag red lektion för Camilla d.1 juli så har jag ridit så här:
Om lördagen, d.2:e, red jag för Karin. Tyckte inte det gick lika bra som förra gången, kanske för att lektionen dagen innan med Camilla gick så bra? Största katastrofen var väl skänkelvikningen som blev helt fel, vi bara sprang rakt igenom - får träna på det!
På söndagen hade vi yoga, Sting vilade i hagen.
På måndagen, d.4:e, red jag tillsammans med Vicky som red Ella. Vi travade och galopperade över bommar som Camilla hade placerat ut i ridhuset. Idag gick det väldans bra. Jag fokuserade på rytmen, att hela tiden komma på samma ställe över bommarna och sen fick Sting fixa resten, vilket han gjorde!
På tisdagen, d.5:e, red jag med på Susannes lektion. Vi var fem stycken. Vi övade skänkelvikning och det var ju väldigt lägligt. Först i skritt, sen trav och till sist galoppfattning när vi kom ut på spåret, övergång till trav efter halvt varv och sen skänkelvikning i skritt igen osv, osv. Hästarna blev dö pigga av detta igång/stopp hela tiden så det var roligt. Ryttaren på Ella hade problem för hon hade för mycket hand och då bockade Ella duktigt! Men med hjälp av Susanne så fick dom rätt på det. Min skänkelvikning gick bra, i alla fall bättre än i lördags! Nog för att vi började övning i skritt?!
På onsdagen, d.6:e, hade jag privat lektion med Camilla och vi skulle "bara ta några skutt". Vi valde ridhuset med öppna dörrar och efter en lång uppvärmning satte Camilla fram två kryss. Inga problem för Sting som tyckte det var jättekul. Jag slarvade lite efter hindret och Sting svängde själv, bestämde själv väg, så det fick vi rätta till, alltså fortsätta i galopp rak fram helt ner till spåret. Efter några omgångar så tackade jag för mig - Camilla tycker nog jag är tramsig! - för då hade jag så mycket andrenalin i kroppen att hjärtat höll på att komma ut genom öronen!! Sting blev utsläppt i betes hagen med alla andra och ska gå där tills....?
Susanne, syrran, Caroline och jag åkte sen ner till Falsterbo och tittade på huntingen. Det var jätteroligt, mycket publik, spännande, nästan läskigt med de fasta hinderna! Köpte nytt träns, svart med lite silverpluppar på pannbandet, Passier, och bett, tre delat som Sandra menade skulle passa fint till Sting. Susanne köpte sitt röda träns - kul! Sen åt vi på Millenium. Tack Susanne för fint arrangemang, jätteroligt, tack!
Torsdagen vilade vi.
Fredagen red jag för Susanne. Tog in Sting från hagen och han var jätteorolig för att ha lämnat flocken: gnäggade, skakade och tollade upp till tre gånger på en kvart! Tänkte att det jhär blir ju inget bra att rida, men när jag väl kom upp på honom så lugnade han sig och var fullt fokuserad! Schyst! Försökte "vicka" på hans huvud, dvs inte böja honom så mycket i halsen utan bara i nacken, gick bra. Sen gjorde vi massor med övergångar och försökte få till det i alla gångarten. Det gick riktigt bra när jag äntligen fattade att jag måste ta tag i honom, säga till honom lite. Då blev han fantastisk rund och fin!
Lördagen, d.9:e, fick han vila ute i hagen igen för vi skulle till Falsterbo igen! Susanne hade fixat biljetter till GP Kuren (två prickar över u-et!!). Vi fick se Patrik Kittel kamma hem guldet - överlägset!! - och andra toppryttare! Mycket roligt. Sen gick vi en runda och hamnade igen på dressyrläktaren för att se GP. Här var det flera hästar som valde fel väg - tänk att så rutinerade ryttare kan göra fel dom också!! Mamma och Lotta H var också med. Ingen shopping, Susanne och Lotta H åkte hem efteråt och mamma o jag åt med Niels o Emma på Millenium - igen! Tusen tack igen, Susanne, för en fin dag, det var urkul! Tack!!!
Söndag, i dag, åkte jag ut till stallet, ganska empty nu när hästarna går ute i hagarna. Men jag mockade först lite ute i hagen sen tog jag in min "hingst" som gnäggade och höll på! Valde att rida i paddocken och som i fredags lugnade han ner sig när jag väl satte upp. Försökte "vicka" på hans huvud, rida många volter, serpentiner och övergångar. Gick väl ok, vi blev i alla fall svettiga! Sen fick han lite betfor och sen ut i hagen igen!
Summa sumarum så tycker jag nog att träning ger mycket, att jag kommer vidare. Att "bara" träna" - då menar jag med instruktör - en gång i veckan, blir lite lite, måste ha nån som hela tiden tjatar på mig!
Och, jo, har ni tänkt på att i alla andra sporter delar man upp damer och herrar: damtennis, herrfotboll, likaså i skidåkning, hocky, friidrott, ja allt utom i ridning! Intressant.
/Lotta

Träning för Monica, och tur i oturen

Idag var det dags för nya hästäventyr. Efter gårdagens fantastiska ritt av Patrik Kittel, så var man ju laddad ;-)
Åkte och lastade Lady och snälla snälla Lotta H följde med oss.

Idag var det träning för Monica Lindeberg i Vallby (på vägen mot Klagstorp, tar ca 25 min att köra dit).
Monica är en duktig och tuff dressyrtränare som pressar på detaljerna.
Roligt att höra var att hon tyckte Lady blivit finare i kroppen och att hon gick mindre på bogarna. Däremot så hade vi mer problem med formen. Vilket ju kanske inte är så konstigt eftersom hon varit skadad hela våren. Men trots allt så har vi inte tappat så mycket.


Vi fick i huvudsak koncentrera oss och rida på en stor volt. Och (såklart!) tänkta på yttertygeln och ytterskänkeln.
Tänk att detta ska ta sådan tid att få in i min skalle! Vi fick också jobba med energin. Det är ju så att när man tar tag i Lady så vill hon inte gå framåt, så då tappar vi tempo eller rättare sagt schwung.


På det stora hela känner jag mig nöjd. Det var väldigt varmt att rida mitt på dagen, så både Lady och jag svettades floder. Här kämpar jag med vänster bogen.


Jag tyckte hon gick rätt så bra hela tiden. Jag tappar henne emellanåt så då blir det lite oroligt.
Hon slog mycket med huvudet idag, jag vet inte om det var flugor eller om det bara var jobbigt (hon brukar inte göra så). Provar nytt bett, så det kan ju vara det också.
Hemläxa är att öva på formen så att vi kan börja med skolorna. Innan vi körde duschade vi av henne.


På vägen hem började bilen plötsligt kännas väldigt konstig och vi hade fått punka!
Vad gör man?

Som tur var så stannade vi precis vid en nedlagd Gulf mack i Gislöv by. Och där kom ut en snäll kille och frågade och vi behövde hjälp. Ja tack, sa Lotta och jag!


Här snackar Lotta med Fredrik som har en jättefin liten verkstad. På 25 minuter hissade han upp släpet med häst och allt i, bytte däck och fyllde på mer luft i de andra däckena. Lottas man Anders, sa sen att två av de andra däcken behövs bytas och att punka-däcket troligen sprängts för att det hade torkat.
Så nu får vi byta däcken innan vi kör igen.
Phu! Vilken tur i oturen vid hade!
/Susanne

Ps Tack igen snälla Lotta för att du var med i dag!

Recept mot mugg

- Tvätta med Hibis skrubb (används på sår vid operationer).
- Smörj och mjuka upp med oparfymerad hudlotion. (All kräm ska jobbas in).
- Sätt på Alcogel. (Dödar bakterier).
- Lägg på vadd och linda.
- Låt verka över natten.

Gör om inför nästa natt.
Har det inte blivit bättre på ett par dygn så får man åka till veterinären.

Allt enligt Katarina, Veterinären i Svedala.

/Susanne

Träningsdax


På väg från Ståstrops Gård. Nu ska vi upp till V:a Tommarp. Caroline är snäll och följer med och hjälper oss.


Nytt träns, inhandlat på Falsterbo!


Pållarna på vägen till Holmströms paddock.


Vi tränar för Susanne. Börjar med att mjuka upp över några bommar. Lady känns riktigt bra. Mjuk och lös och söker sig själv framåt, nedåt. Provar nytt bett och det känns bra. Hon är lite besvärad av mugg i höger fram så vi går över till att öva skolorna i skritt.

Vi över öppna och förvänd öppna.


På väg hemåt igen efter ett bra pass och en härlig kväll.


Nu får hon syn på kompisarna i hagen.

/Susanne

Mysdag på Falsterbo Horse Show

Igår var jag, mamma och Lotta på Falsterbo Horse Show. Vi tittade på hunting/hoppningen, som är en helt galen sport! Vi var mer nervösa på läktaren än de som hoppade. Efter hoppningen gick vi runt i alla affärerna. Mamma som i över två år pratat om att hon ska ha en neutralt och enkelt träns bestämde sig för att köpa ett rött träns. Men det kommer passa Lady jätte fint :) Stingan fick också ett nytt träns (svart). Sen köpte Lotta en horse show-tshirt till oss som vi kan ha i stallet. Efter en mysig heldag åkte vi till Millennium och käkade. Tack för en mysig dag! //Caro

Holmströms paddock

Caroline och jag tog oss upp till V:a Tommarps lilla by (vid kyrkan). Där finns Sussies ställe som har paddock och ridhus på höger sida, och på andra sidan bor Holmströms vars paddock vi får vara i (mot betalning). Fin paddock med padexunderlag och hinder. Caro red upp och jag gick bredvid, det är väl ca 2 km. Bra framskrittning - men lite bekymmersamt med Ladys tveksamhet att gå förbi hagen och alla kompisarna och lämna dem. Men det är bara till att öva på. Vi satte fram lite hinder och det gick jättebra. Rolig kväll i Holmströms paddock. Tog lite bilder, det blev lite långt ifrån, men man får i alla fall en uppfattning om hur det ser ut.
/Susanne



Glad och stolt

Igår slutade jag tidigt och körde ner till Lady på eftermiddagen. När jag kom ut låg Lady och sov i gräset och de andra fyra hästarna stod runt om. Såg skönt ut.
Syrran kom ut och sa ett snabbt "hej" och körde sedan vidare till Sting. Lotta H hängde på ut i hagen och tog in Lady.
Hon var jättesömnig och släpade sig låååångsamt ut ur hagen.
Jag hade förberett och satt på släpet (själv!), så vi lastade direkt. Lotta hjälpte mig. Hon gick rakt in, helt okomplicerat.
Så körde jag bort till Camilla och gjorde iordning henne där. (Nästa gång ska jag göra iordning henne hemma så sliper man bära runt på alla sakerna).
Lotta och jag red själva för Camilla. Vi red inne för det blåste rätt mycket.
Lady var mjuk och fin, och vi hade bra mjukgörande övningarna där både vi och hästarna slappnade av riktigt.
I höger galoppen sprang hon på lite med mig, men vi ställde lite utåt och lite inåt om vart annat, och så lossnade det också. Härligt att hon känns riktigt fin och alldeles som innan hon vrickade sig! Tror det gör susen att få gå i hagen och röra sig hela tiden, det sa Camilla också.
Efteråt lastade jag henne själv. Hon tvekade lite och gick på snedden en stund, men då kom jag på att jag glömt öppna luckan fram, och när jag gjort det så gick hon in. Jag fck följa med henne upp och sedan kutade jag runt och lade på bommen. (Tur hon stod still!). Det gick bra att lasta av själv också.
Jag var glad över superfin träning och stolt över att ha lastat både på och av själv.
I natt har de blivit rejält "duschade" i hagen. Riktigt juli väder med ösregn och blåst.
/Susanne

Tjejhelg?

Hmm...undras om man kunnat få ihop en häst-tjej-helg?
Man kan bo i Skogshyddan och hästarna kan vara 1 km bort hos Dressyrspecialisten
http://dressyrspecialisten.se/semester/hastsemester.html
/Susanne

RSS 2.0