Så här härligt känns det...

Så här härligt kändes det när jag hoppade Lady igår...... Ni fattar känslan fast man i miiiil ifrån den här nivån?!
Hälsningar Susanne

Löpning dag 1

Idag började jag min morgon med att springa en runda. Riktigt skönt var det! Ska försöka komma igång med att springa lite så jag får upp flåset så tror jag att ridningen kommer gå ännu bättre. Heja heja heja mig! / C

Tindra & Måns

Ridning på Liebacken

Igår, midsommardagen, red vi ut med alla pållarna: Susanne på Lady, Caro på Thea o jag på Ville. Ville skulle gå först annars blev han sur, speciellt på Lady - han försökte tom sparka henne, lite otäckt! Vi (Susanne) kom fram till att vi inte skulle galoppera utan ta den låååånga rundan i trav o skritt. Alla pållarna gick jättefint. Ville var mycket "tittig" eftersom han nog inte har ridit ut på ganska länge, men ändå helt kontrollerbar. Thea var "på" o Caro höll tillbaka henne men inga problenm där heller. Lady var bara coooool!

Idag, annandan midsommar, red Susanne på Lady o jag på Thea lektion (plus Ninni på en ny häst). Jag har inte ridit Thea på ganska länge och tyckte att det gick hyfsat bra. Hon blir lätt het och då är det lätt att ta tag i henne, men trixet är att inte ta tag i henne utan bara sitta tillbaka och njuta! Höger galopp gick jättebra tills jag tappade stigbygel och när jag försökte fånga upp den tyckte Thea att hon skulle öka galoppen i oändlighet!!! Vänstergalopp sa Camilla att jag skulle ställa henne i sluta och då gick det bra tills jag flyttade yttern en millemeter (!) och då bytte hon galopp!! Kom igen, Ville, det du!!! Sen var vi svettiga och fick duscha Thea o Lady!

Kikade också lite på Johanna o Ville lektionen innan som hade hoppträning. Det såg väldigt fint och samlat ut. Ville gick fint och Johanna verkade lugn o glad.

/Lotta

 


Livets 4 flaskor

/ Caro

Grönt kort, fixat!

Idag har Caroline och jag varit i Skabersjö och fixat grönt kort. Kurs mellan 9.30 och 16.00.
Bra kurs och massor av mat hela tiden :-)
Nu kan vi ut och tävla på lokalnivå.

Sedan åkte vi till stallet och red ut med Louisa och Thea. Härlig sommarkväll. Red bort till vindmöllorna och red på gräset under. Bra att träna ute på öppna ytor, man får kanonfint steg! Båda pållarna gick kanonfint och var både pigga och coola. De trivs verkligen bra tillsammans och är perfekta att rida ut på - de är helt trafiksäkra och knappt inte rädda för någoting. Det var verkligen en skön ridtur!

//Susanne

Karin träning


Karin träning


Karin träning


Karin träning


Karin träning



Oj så fin...men envis....

Oj så fin...
Louisa var när jag tränade för Karin igår (lördag). Hon börjar redan flytta sig lättare i skänkelvikningar och öppnor. Fint tramp med bakbenen, o väldigt fint steg. Det är mycket häst i henne så jag får vara lite bestämdare än på Thea. Fast tack vare Louisa så rider jag Thea bättre också. Karin är duktig och det är bra att jobba på detaljerna, sitsen - man kan inte nog jobba med den. Idag klarade vi förvänd galopp ett helt varv!
I början när hon kom var hon tråkig i boxen o vände rumpan till, nu är hon glad och kelig.
Envis....
Idag (söndag) övade vi på att rida ut en liten runda själva......Öva är bra.... Idag ville hon INTE lämna gården själv.
Jag hade fått bra tips av Ninni som sa "trava direkt, full fart framåt". Det funkade faktiskt bättre. Ett par gånger var vi ute i fältet och backade och hoppade åt sidan. Men vi fixade det så hon gav sig, och vi fick full trav framåt på grusvägen. Puh!
/Susanne

Thea foderhäst hos Camilla

Thea stannar på Liebacken :-)
Som foderhäst hos Camilla. Dvs hon går i Camillas verksamhet och är fortsatt till salu. Skulle rätt köpare dyka upp så säljs hon annars tar vi föl nästa vår. Skönt att hon är kvar så kan vi både rida och mysa/pyssla när vi vill. Hon är ju bara världens finaste så hon ska ha ett bra hem, och det får hon på Liebacken!
/Susanne

Back to Liebacken!

Idag hade vi, Susanne, Carro o jag, lektion för Camilla. Så bra det är på Liebacken!! De mest perfekta pållarna och hur duktiga var inte vi!!! Ville var hur fin som helst och ville verkligen visa vad han hade lärt sig (därav hans smeknamn!). Lady gick som en dröm och Thea ser ju bara ut som om hon alltidoch endast blivit riden av Carro!
Imorgon är det dressyr träning för Karin!
/Lotta - Höllviken

lalala

Igår red jag ut med Sandra. Det var en uuuunderbar kväll att rida ut. Lady var jätte duktig och jag lyckades få henne att gå fram hela rundan, utan att backa eller tramsa. I em ska jag, Lotta o mamma ha lektion tsm.. Jag på Thea, Mamma på Lady o Lotta på Ville, alltså de BÄSTA pållarna ;) 

Kurs: Hoppning

Igår var det hoppning hoppning och HOPPNING. En riktigt rolig träning med massa hopp! Kändes jätte bra och jag lärde mig massor. Framförallt så försöker jag öva på att lägga fram min hand och att räta på mig mellan hinderna, svårt! Vi övade snäva svängar, hoppade bana o massa annat. Lady hoppade super fint sam vanligt, hon är bäst! Idag har jag träningsvärk från topp till tå! Längtar till lektionen på onsdag.. Ska försöka be Camilla att jag och Hanna - Ville kan vara i samma grupp så Lotta kan kolla på oss o se hur duktiga vi blivit! ;) /Caro

Dressyrträning med fokus på sitsen

Visst blir man ständigt förvånad över hur mycket ens egna kropp hittar på när man rider? Händerna vrider sig och rör sig, gumpen pekar utåt, armbågarna åker fram, man tittar ner på ena sidan av hästen, klämmer med knäna.... Och lika förvånad blir jag varje gång jag under några minuter låter bli att göra allt det där, ja då liksom bara stämmer allt! Tänk om man bara kunde rida och vara stilla och sitta "i" hästen och inte "på".
2-dagars intensiv dressyrträning för Karin och Birgitta var både nyttigt och lärorikt. Jätteroligt när Camilla ordnar kurser. Man blir bara så sugen på ännu mer! Louisa var duktig, men jag fick kämpa på bra i början - hon är bra stark i sin underhals (som ska bort!). När hon släpper och hon fantastiskt fin och jag kan göra skänkelvikningar, öppnor, slutor mm relativt lätt på henne.
Nu har Caroline och jag anmält oss till att ta grönt kort. Den 22/6 är det dags på Skabersjö. Sedan kan vi ut och tävla.
Hälsningar Susanne

Kurs: Lydnad & markarbete

Igår fortsatte kursen med markarbete för Camilla. Vi övade lydnad, alltså där VI bestämmer över hästen och inte tvärtom. Hästen ska vara lyhörd och vara fokuserad. När vi håller om skänkeln så är det trav som gäller direkt och inte ett steg senare. Är man bara bestämd så funkar detta alldeles utmärkt! När vi hade våra hästar under kontroll, (Ville och Offa i min grupp) så gick också hoppning mycket bättre för oss allihopa. Ett bra grundtempo som jag bestämde och bara jag rätade på mig så tog Lady det som en halvhalt. Idag fortsätter kursen med Hoppning, så mer om det senare! / Caro

Jobbdag i stallet

Idag jobbade jag i stallet. Jäklar vilken kropp jag hade haft om jag jobbat heltid där! Mycket slit o jobb. Men det var mysigt att få en heldag med de fina pållarna. Har mockat en massa boxar, in o ut med hästar som skulle skos eller tas ut i hagen. Lady o Ville fick skos samtidigt o blev kära! Alla verkar bli kära i henne.. Hon är iof brunstig typ hela tiden så det gillar väl killarna. Nu måste jag äta, hungrig som attan! Hade med mig en macka till stallet eftersom mamma tjatade om det innan jag åkte, men tjocka katten Casper åt givetvis upp den så ingen lunch för mig! /Caro

Sista ridningen innan sommarlovet!

Idag red jag två timmar i Wimbledon, sista ridningen denna terminen! Dom hade lovat regn och åter regn, men vi klarade oss. Tänk, jag har ridit två gånger i veckan hela denna termin och inte en droppe regn!!

Första timmen red jag Mario och honom har jag inte ridit sen i januari. Vi red lektion och gjorde lite "leg yieldings". Sen red vi tillbaka till stallet och så red jag Molly. Vi red en runda i parken och Molly tyckte det var kul varje gång vi skulle galoppera, pep och försökte sparka bakut! Efter alla dessa lektioner i London kan jag konstatera att jag har blivit rakare i min sits, längre i min kropp, mer stilla med mina händer och framförallt mer stilla med min skänkel. Jag har nog inte lärt mig så mycket nytt inom själva dressyren men har förbättrat min ridning, och det är ju bra! Sen att rida olika hästar har också gjort mig lite mer säker!

Fick mejl från Annika som hoppades på att jag ville bli medryttare till hösten när jag kommer tillbaka! Så klart jag vill!!

/Lotta

Förälskad...

Jag har varit och tittat på en kompis häst nu ikväll, en frieser som heter Marly (som Bob Marly eftersom han har lång kryllig man o svans... svart...) ja, ungefär så här:



Jag lovar, så där såg han ut!!! 6 år, vallack sen han var 4:a. Annika köpte honom från Holland som 3 åring och senaste tiden har han inte blivit riden så mycket, bara nån gång i veckan. Nu har hon flyttat honom till ett stall som ligger 4 minuter - jag överdriver inte - från där vi bor. Där, precis där du tror ingenting finns, i alla fall inte ett stall, ligger ett stall! 20 boxplatser, två hagar, en uteridbana och så klart, hela Richmond Park! Killen som har stället har slängt ut en ridskola och har nu sina egna tre hästar, en hingst, ett halvblodssto och en ung frieser. Plus sin egen villa precis brevid. Okej.

Annika skulle egentligen rida Marly men hon hade opererat bort en visdomstand så jag fick rida... Samtidigt som han stallägaren och Annika själv tittade på. Han, 20-års erfarenhet o proffsryttare och hon har förutom Marley 8-9 andra hästar runt omkring London...

Men jag red, fick fram honom bra, tyckte jag, lite serpentiner, trav, start o broms, galopp... oj så svårt det var, han ville inte alls. Försöka igen rida på liten volt, ställa honom utåt, inåt och igen gallopp. Men han bröt av hela tiden. Jag försökte på en volt, vad gör jag fel? Frågade min "publik" och mannen sa att jag skulle låta honom galoppera på långsidan och bara ge en hjälp och sen lite spö för att förtydliga för unghästen och "and let go of all the dressage things". Undra just vad han menade med det?!

 Okej, det gjorde jag o så galopperade vi! Hans steg var underbart både i galopp o trav, verkligen som att sitta i en fåtölj, rund o fin! Jag blev svettig o Marly också. Vi tackade för oss o publiken tyckte vi hade varit jätteduktiga! Vi får väl se om Annika nu hör av sig till hösten för att få hjälp med honom... Det blir ju bevist på om jag nu var duktig eller ej! Jag kände mig helt vädrelös och önskade att Camilla hade varit där och sagt "lite mer ytter o så ner med innerhanden" osv osv.



Fattar ni?!?
/Lotta

Ladys första rymning!

Idag rastade jag Lady.. Hon var pigg och glad som vanligt. Dock fick jag håll efter bara en halv timme o kunde inte rida längre. Så hon fick äta gräs istället, men hon var lika glad för det! Camilla berättade att Lady hade lyckats öppna sin dörr i natt o gått ut ur sin box.. De är inte dumma dem där djuren! Jag får ta i när jag ska öppna den, så ingen aning hur hon lyckats med det.  /Caro
Fina fina Thea

Utflykt med Thea

Idag åkte jag på utflykt med Thea. Hon är bara cool min söta häst. Lastar och åker iväg, tar ca 25 min att köra dit. I stallet möter oss Ninni och Melodie, undras om hästar känner igen varandra? Det verkade så. Oj, vad Thea gillade att komma iväg och komma ut och rida i den fina fina naturen - hon var jätte glad. Och som alltid så orädd, spänd med öron framåt och tittar men säger jag (med kroppen)  "kom igen nu gumman, det är lugnt" så går hon överallt.
Tog en härlig tur på ca 40 min inkl en skön galopp. Sedan släppte vi henne i en hage under tiden Ninni och jag fikade. På avstånd såg Thea golfarna på Tegelberga golfklubb - det var skumt, fy för golfare ;-)
Sedan när jag skulle hämta henne i hagen, behövde jag bara ropa på henne så galopperade hon fram till mig.
Hemma igen, trötta och varma. Kul dag!
(Funderar på att behålla henne trots allt? Kanske ta föl?).
Hälsningar Susanne

Nöden har ingen lag...

Läste Equipage som Susanne hade med till mig när hon var i London och hittade en intressant produkt om ditt stall saknar toalett... I Wimbledon har vi en fiin toalett och även på Liebacken, men vet att det finns stall utan (Marits stall) så här är produkten om man är trött på att göra det i boxen:

... med förklaringen:



Enkelt uttryckt är en GoGirl en produkt som förenklar din vardag eller kanske till och med festen. GoGirl är en kvinnlig urineringsenhet som ibland kallas FUD (female urinating device) som tillåter dig att kissa stående. Den är liten. Den är diskret. Den är hygienisk. Och lugn, Du kommer inte bli som en man. Du ska bara pinka som en.

Ja, så vet vi det!!


Red Molly idag igen och vi red en runda i parken. Hon var väldigt fin. Fast så fort vi kom dit där dom brukar galoppera så blev hon väldigt livlig, bockade, gnäggade och var hur barnslig som helst! Sen i själva galoppen så orkade hon knappast hela vägen, jag fick verkligen pusha på henne. Hm... hon har nog lite ont. Få se till hösten om jag kan komma i kontakt med ägaren, som tydligen bara rider henne på fredagarna (dock inte denna fredag då det var skollov här i UK). Hon är sååå fin och samarbetsvillig så jag tror hon är en fin häst.

/Lotta

Lång skrittrunda i sommarkvällen



Lååång skrittrunda med Thea igårkväll. Thea har inte riktigt tålamod att skritta på hemvägen, men med mycket tålamod från min sida så hade vi en skön tur. Det är skönt att kunna rida ut på henne själv, hon är ju inte rädd för någonting.
Susanne

Träning

Igår hade jag en riktigt bra ridlektion! Har haft svårt med att få Lady att släppa riktigt o få henne i form, men igår gick det lätt som en plätt. Hon gick jätte fin o var helt perfekt :) Avslutade med lite hoppning som också kändes bra. Kul att det går framåt med henne! För övrigt så har vi underbart väder idag, 25 grader o strålande sol! Skönt för hästarna att få vara ute i den sköna solen. Längtar till när Lotta kommer hem så hon ska få prova Lady. O Ville så klart :) / Caro

Sommar och föltid

Så här fint föl har Eva Andersson (där min kompis Marit köpt sitt föl).
Visst är de bara ljuvliga?!
Hälsningar, Susanne


Molly igen!

Jag red Molly igen och hade Caroline - chief instuctor - som instruktör. Absolut föredrar jag henne som instruktör: mer överblick, kan ge alla fem feedback och lite lugnare och mognare än de yngre instruktörerna.

Vi var fem i gruppen idag och jag red främst i gruppen - mycket viktigt att hålla samma avstånd hela lektionen!!
Molly är väldigt framåt och det är lätt att bli frustrerad av hennes framåtanda och börja dra i tyglarna. Men nej, det hade jag ju försått dels på Susannes ridning med henne plus förra onsdagen: låt bli tyglarna och bli inte frustrerad när hon springer på! Vi galopperade en hel del - en åt gången - men just att hålle henne på spåret och i lugnt tempo. Det gick väldigt bra och det verkade som att Caroline var mycket nöjd med att se Molly så lugn och i fin form som nu nu gick.

Så kontentant: att få en ivrig ponny att lugna ner sig och gå i lungt tempo - ävne när en stor dubbeldeckare nosade oss i rumpan, plus en dj... motercykel som fullständig sket i oss och zick-zackade mellan 8 hästar!! Honom hade vi velta sparka!!


Riding on Wimbledon Common

Nice! (Molly 2:a till vänster)
/Lotta


:(

Nu står Ville i andra stallet och Thea ska säljas. Så sorgligt! Tur vi har en fin pålle kvar! Försöker tänkte positivt att det ska bli skönt att kunna fokusera på EN häst. Hinner tyvärr inte med mer än så. Nu ska jag iväg o jobba i värmen, 30 grader! (Enligt min glädje mätare) men ändå! / Caro

Thea till salu

Nu har vi lagt ut Thea till försäljning. Caroline och jag hinner inte med två hästar.
Det känns ganska sorgligt för hon är en så fin häst, men det blir nog bäst för oss alla på sikt.
Så här är annonsen
http://www.blocket.se/malmo/Trevligt_dressyrsto_e_Ult_27804796.htm?ca=23_14&w=1

Hälsningar
Susanne

RSS 2.0