I alla fall hur kul som helst...

Härlig ridhelg med bästa Lady!

I lördags red Ann och jag ut tillsammans, en härlig runda och vi hann precis mellan störtregnen.
Lite dramatik hade vi: när vi skrittade på asfaltvägen (första biten på lilla rundan), så kom där en Volvo - en sån´ där upphottade nördig bil med avgasrör som smäller - och den körde förbi oss i 100-120 km/h och gasade på för fullt...!
Tur att hästarna är trafiksäkra! Antonia och Lady är bästa kompisar så de går gärna intill varandra, och när Antonia blir rädd så går hon nästan på Lady.
Vi fick en lång och snabb (he he) galopp under vindmöllorna, Lady och jag ligger först och hon bara älskar det. När Ann får problem med att hålla igen Antonia så kan hon rida rakt in i gumpen på Lady, hon bryr sig inte.
Mer dramatik: På hemvägen så står samma Volvo parkerad vid det där huset där schäffern brukar hoppa fram, och när vi är precis mellan husen så är där någon som slänger smällarna efter oss! Oj vad arg jag blir. Det är ju jättefarligt!

Igår var det hopplektion för Camilla :-)
Ann och jag ville öva teknik och sits och Camilla la upp super bra övningar. Det var länge sedan jag hoppade så lite pirrigt var det, men samtidigt har vi ridit ut så mycket i sommar så jag känner mig mycket säkrare på henne, på balansen och att rida fort. Som vanligt så sitter det i tempot. Både Lady och jag är lite sega i början. Men när hon väl är väckt så blir hon superfin och hon tycker det är dödskul. Min hemläxa är att rida mycket fortare än vad jag tror att jag ska.
Det var en super rolig lektion och jag var helt slut efteråt. Härligt!
Måste säga att hoppning är i alla fall hur kul som helst!
Och någonstans mindre komplicerat än dressyren...
/Susanne

Hjälp, nya övningar för Malin

Igårkväll var det en lyx kväll:
-Caro hade varit ute på dagen och mockat och borstat Lady.
-Jag blev hämtad vid bussen av Caro och sedan så körde vi ut till stallet.
-Caro red fram (det innebär galopp i full fart på grusvägen) Lady.
- Vädret var bra ridväder så vi kunde vara ute.
- Det var träning för Malin!
- Och när vi kom hem senare så hade Kent gjort fläskpannkaka (mums!)
Kan man ha det bättre?

Träningen gick bra och det känns som om vi lärt oss massor i sommar och framför allt hittat glädjen i ridningen igen.
Vi gjorde som vi brukar och det kändes riktigt bra. Lady var mjuk och samarbetsvillig. Och jag kände att nu har vi nog fattat.... Men sedan kom Malin på idén att vi skulle lägga in en ny övning!
Jag skulle rida på en stor volt i trav och sedan på två bestämde ställen, bryta av till skritt och lägga en liten 10 meters volt ut från stora volten. He he, jag tappade allt. Det var jättesvårt. Så vi fick ändra och endast göra en volt i skritt. Det fick väl sådär måste jag säga. Så det får jag öva på. Sedan gick vi över till att göra samma övning i trav och det gick mycket bättre.
Så kom vi på att övergångar är något som vi inte alls är bra på. Så då övade vi från trav till skritt och från galopp till trav. Också svårt. Svårt att hålla formen och att rida in i övergången. Men det gick i alla fall bättre mot slutet och jag fick lite lite kläm på det. Ska tänka på att ställa lite inåt i avsaktningen, bromsa på ytter och ha mjuk inner.
Hemläxan att öva på är
- övergångar, inkl volt övningen
- att hålla händerna fria från kroppen så att inte balansen sitter i tyglarna.
- ja och så det där med lååånga ben...
Phu! Det är mycket roligt att öva på.
/Susanne


Imponerande svans!

Kolla in Ladys svans! Snacka om rörlighet!!
Snyggt!!!
Här försöker Sting äta Patrons hö...
Kram från mig! Nu blir det London igen!
/Lotta

Lady och Sting på Karinträning

Susanne och jag kämpade på Karinträningen idag, pust!
Lady värmer upp
Samma träja men olika equipage!!
Öka!
Lady äter frukost!
/Lotta
PS det finns 1000 andra foto som du kan titta på en annan dag!

Tröööögt...

var det idag... Red lektion för Camilla och jag var själv väldigt trög och Sting försökte irritera mig redan vid ryckningen. Hästarna hade stått inne pga av regn och igår red jag bara ute på fälten = inte så mycket krav, så han var lätt understimulerad och försökte ta poäng redan innan jag satt upp. Jag var själv trött efter tre timmars besiktning på nya huset (gick bra!) så jag var lätt att plocka... Men, igen, med lite hjälp av Camilla så till sist fick vi finfin trav och Sting gav äntligen med sig. Själv svettades jag så jag trodde jag hade duschat - med kläderna på!!!!
Två hundar som njuter av Skogshyddan!
/Lotta

Sting + Lady

Idag red jag båda hästarna! Först Sting ensam. Jag red ut på en stubbåker och det gick sådä, det var fortfarande lite blött vissa ställen så efter lite trav gick vi in i (bastu) ridhuset och galopperade lite.
Sen hade jag lektion för Camilla med Lady. Jag red själv i 30 minuter och lektion i 30 minuter, ganska lagom. Jag hade bestämt mig för att vara bestämd från början, inget gullande här inte, och säga till henne på direkten om hon inte lyssnade. Vet inte om det var det eller om jag bara hade tur men det kändes bra. Camilla kom in och såg till att hon kom lägre i form, jobbade med bakbenen, inåt och utåt och sen avslutade vi med en lång galopp i båda varven med ökningar på långsidorna och ner till små, små volter på volten. Kul! Sen efter att jag "badade" henne fick hon äntligen sin morot och sen flera som väntade i krubban - glad häst!
/Lotta

Gymnastik...

kallar Camilla det när vi ska hoppa! Och hon hade bokat in mig med värsta hoppgruppen, ni vet Johanna, Annika, Erika (Barcadi-tjejen, fast hon hoppade Ella) och Tina.
Vi värmede upp i trav över bommar, sen i galopp och sen ett sockerbits hinder i galopp… Det gick finfint. Sen var det en trippelkombination med en bom framför, och det gick också fint. Efter några "skutt" fick jag vänta för de andra skulle hoppa lite högre, dvs högre än typ 50cm.... Sting djupt besviken...
Sen skulle vi i högervarv hoppa ett hinder, lite brett med "vattengrav" under och en bom som låg tre galoppsprång framför - fy vad svårt! Bommen klarade jag fint men sen att få rätt avsprång på hindret var jättesvårt! Kruxet var att jag på de andra "skutten" hade övat mig på att föra fram händerna, faktiskt höll jag Sting i manen, för att inte dra honom tillbaka, men här på detta "skuttet" så var jag tvungen att göra en halvhalt så att han fick plats, så dra i tygeln för att sen föra fram den - svårt!!! Och Camilla gav sig inte utan "kom igen direkt, Lotta" och hela jag skrek "NEJ!" men hon tittade lite strängt på mig så jag gjorde det tills det blev bra!!! Dom andra hoppade sen vidare, ja du vet typ upp till över metern. Det får bli sen det!
/Lotta

Camilla red Lady!

Lite annorlunda lektion idag! Jag skulle rida själv för Camilla och efter att jag hade värmt upp kommer Camilla in PÅ Lady! Lady såg mycket fundersam ut... Först tänkte jag att det här blir ju inget bra men det var faktiskt väldigt lärorikt. Jag kunde rida bakom Camilla och se hur hon gjorde plus vad som hände med hästen. När jag pustade visade hon vad vi skulle göra och sen gjorde jag så och Camilla jobbade vidare med Lady. Inte en gång tog hon upp huvudet - alltså Lady! Hon piskade och slog med svansen men fy vad fin hon var!!! Anne kom in i ridhuset och filmade faktiskt ekipaget, så ni kan titta om ni träffar Anne i stallet!
Sting och jag fick till väldigt fina galopper i båda varven igen, så det var jättekul - och svettigt i ridhuset!!
/Lotta

Senaste nytt!

Här i veckan har jag ridit lektion med Susanne, det var på torsdagen! Lektionen var bra, vi höll oss på en volt eftersom det var en del andra som inte ville rida ute i ösregn... Blev lite rörigt med en ny ryttare på Lakrits som kom farande från alla håll, kändes det som. Annars var det mycket "inner, inner, inner" och jag och Sting fick en fin galopp i båda varven! Susanne kämpade lite med Lady, hon har ju inte ridit för Camilla på ett tag, men det gick till sist där också.

På fredagen trotsade Susanne och jag regnet och red ut. Det regnade inte så mycket på vägen ut men sen lite mer på vägen hem. Sting tyckte det var jätteskönt att få jogga av sig. Vi galopperade också och det var första gången för oss ute i det fria. Han var hur kool som helst, det var mer Lady som drog i väg med Susanne!
Igår, lördag, red jag ensam i ridhuset och det var lite "spooky" eftersom hästarna i utestallet höll på att tas in och var fullkomligt galna! Dom skenade till höger och vänster, gjorde tvära kast och hade sig, så Sting han kom helt av sig och blev lite orolig. Men jag fortsatte i alla fall lite till och jobbade på i båda varven på en stor volt.
Idag var det först yoga i ridhuset, vi var 6 stycken. Jag var inte riktigt sugen, måste jag erkänna, men när vi väl kom igång kändes det skönt. Kändes nästan som mina lårmuskler på baksidan blivit lite kortare under sommaren!!! Jag har ju inte yogat som jag brukar och ridningen har ju en tendens att korta just lårmusklerna! Mer yoga alltså! Sen sprang tiden ifrån mig, kändes det som. Trodde jag skulle vara hemma vid 14-tiden, men då hade jag inte ens kommit upp på hästen!! Jag red ut en liten snabbis runda med en annan tjej som red Hassan. Hon fortsatte i ridhuset, medan jag avslutade, fick ordning på allt, och sen ut och borsta lite på Lady. Och, så klart, en liten morrot. Hela familjen Lady är nämligen på semester en vecka så alla har fått besked om att pussa och klappa Lady hela tiden! Tror hon tycker det är skönt att vara tillbaka i sin box och titta ut på åkrarna genom sitt fönster!
/Lotta

Höst på Liebacken...

Denna veckan har det verkligen känts som höst: regn och åter regn. Man har tom fått ha med sig en jacka till stallet... Ja, men inget vi kan göra åt det, det är ju iaf svalt för hästarna!!

Denna veckan har jag ridit i grupp i måndags, sen privat för Camilla i tisdags och i dag, torsdag red Susanne och jag lektion för Camilla. Lady har kommit tillbaka till stallet och alla är såååå glada för det!
Det känns bättre och bättre med Sting och han tom gnäggar när jag kommer till stallet - vilket han inte gör för alla enligt Camilla! Det beror nog på alla morrötterna han får EFTER träningen!!!
Jag tycker att vi har fått bättre ordning på vänster varvet och framför allt galoppen, den har blivit sååå bra! Camilla har verkligen varit - ÄR - en stor hjälp och jag hoppas att jag inte tappar för mycket under hösten utan kan komma tillbaka på en lite högre nivå än när jag kom tillbaka i juni!
Fartfull bild med Sandra o Sting! Tänk att kunna vara så följsam i språnget...
/Lotta

Sommarlovet slut

Igår tog sommarlovet slut och vi packade ihop och flyttade till Liebacken igen.
Vi har haft underbara härliga 6-7 veckor hos Lotta och Anders på Ståstorp och trivts hur bra som helst. Och vi har kommit ännu en bit med Lady och lärt oss massor nytt. Bäckarundan och galoppbacken blev favoriterna!
/Susanne

Sting

Fler bilder från i söndags:
Uppvärmning över bommar.
Äntligen lite höjd!
Satsar!
Lätt som en plätt!
Brrraa!!
Hej!
Får jag lite morrötter nu?!
/Lotta

Pay & Jump hos Camilla

I söndags var det hoppning hos Camilla och jag lekte fotograf!! Camilla har/kommer att lägga ut en del bilder på FB och det har jag också men här kommer fler!!!
Vilket språng Sandra och Ella tar!
Zeb och Josefine
Tjohoo! Sandra på Sting och Camilla på marken
Sandra hoppar Sting
Josefine flyger över hindret med Zeb!
- sitt, sitt, sitt... bra!!!!

Tappat skor

Lady har tappat två skor och hovarna är ordentligt uppslitna så ingen ridning för oss på ett par dagar (därav tystnaden). Imorgon kommer hovslagaren så då ska vi väl rida igen. Det eviga regnandet har luckrat upp hovarna. Hoppas det kommer lite sensommar väder så vi kan ha hästarna ute ett tag till.
Igår var jag hos Camilla och kollade på Pay and jumpen, kul att träffa alla och snacka och titta på hoppningen. Extra kul att se hur fin Sting är!
/Susanne

Galoppi-galoppi

Idag red jag lektion för Camilla, redan kl.09 på morgonen. Dimman låg tätt på fälten men det var vindstilla!
Dagen innan hade jag ridit för Susanne, också privat, och vi hade övat mycket på en liten 8-volt och att jag skulle känna efter var Sting hade sina bakben. Detta jobbade vi vidare med idag. Och tro det eller ej, vi fick till världens galopp i både höger OCH vänster!!! Den stora skillnaden var och är att jag slappnade av i axlarna och armarna och vid varje galoppsprång lät jag överkroppen följa med - ja, du vet så som både Camilla och Sandra gör när dom galopperar!!! Hur svårt kan det va!!
Sting och jag galopperade på värsta lilla volt, alltså runt Camilla, hon kunde ta på min innerskänkel, så nära var vi!! I vänster varv måste jag erkänna, då var hon tvungen att sträcka ut armen... Och vi klarade flera fina varv i förvändgalopp. Kul!
Imorgon rider jag själv och på söndag ska Sandra hoppa Sting på "Pay&Jump" och jag ska fota lite! Igen, kul!!
/Lotta

RSS 2.0