Ifall att.

Igår var jag på stranden med mamma och pappa. Gud vilket projekt det är att vara på stranden när man är över 50 år. Det tar längre tid än att ha med två 3-åringar. Allt ska packas och förberedas.. "ifall att vi blir hungriga, ifall att.. " Mackor, sallader, vatten, kaffe, mjölk, solstolar, parasoll... Och inte nog med det så åker de dit i underkläder och när de kommer fram till stranden byter de om till "solbadkläderna", som då innebär speedos och bikini med smalare band. Och det är inte slut än! För innan de ska bada så byter de igen, de vill ju inte ligga med blöta badkläder. Och givetvis har de med en extra handduk.. Ifall att. Men nog om föräldrar på stranden.. Igår kväll hade jag ridlektion med Lady. Vi övade lite bommar och avslutade med lite hoppning. Det gick jätte bra och jag fick en hel del knep som jag tog till mig. Räta på mig mellan hinderna och kläm till lite över sista så lyfter Lady fint på alla benen.. Har aldrig lärt mig så mycket i hoppning på så kort tid som med Lady. Bästa bästa Lady.

Lilla rundan

Idag red jag ut med Annika o Flintan.. En av de finaste kvällarna på länge i stallet. Det var alldeles stilla och varmt ute. Pållarna var jätte duktiga och jag fick en riktigt fin galopp ute. Imorgon blir det hopplektion med Lady! /C

1.10 idag!

Hopplektion för Camilla tillsammans med Lotta och Ville. Camilla har bara så roliga lektioner!
Alltid glad och alltid "på".
Först red vi fram och fick hästarna i fin form - idag gick det riktigt lätt tycker jag. Fick bra tips av Camilla för att få henne rak.
Sedan slutade vi med att hoppa. Fick börja med att trava på ca 60 cm utan travbom framför, syftet var att få upp ryggen ordentligt på dem. Och det gick bra. Sedan höjde Camilla succesivt (som hon brukar göra..), och så hoppade vi plötsligt 1.10 om och om igen. Avslutade med en kombination där första hindret var typ 70 - tre galoppsprång emellan och sedan 1.10. Det gällde att komma nära på första och räta på sig mellan hindrena. Det gick riktigt bra!
Jag var hög som en skorsten efteråt, och det märktes på Louisa att hon tyckte det var riktigt kul. Vi fick duscha efteråt :-)
/Susanne

Dressyr för Karin

Upp tidigt idag igen - ingen sovmorgon här inte på semestern!
Dressyr för Karin Toet. Idag var Louisa trög och motsträvig och ville inte alls gå fram för skänkeln och då fick jag ju heller henne inte riktigt i form. Till slut fick Karin sitta upp på henne, och det tog 2 varv (typ) sedan gick hon hur fint som helst. Karin säger att Louisa egentligen är lättriden, bara det att man får vara konsekvent. Skönt att se att det går, men jag kände det som något steg tillbaks idag. Sören vad hon är envis, men som tur är så är jag envisare :-)
Jag har svårt att få koll på det där yttern. Jag ska öva på att "ge ben", och se till att få en reaktion, och sedan låta skänkeln vila och inte knipa med knäna - så att benen vilar helt. Hemläxa till nästa gång.
/Susanne

Morgonrunda med Bardolino

Klockan 9 i morse träffades min barndomskamrat Marit och jag i stallet. Hon körde dit med sina fina Bardolino (e Briard). Jag och Louisa var redan klara så vi stack iväg direkt. Först ville Louisa inte alls lämna gården utan började rygga rakt på Bardolino....och då tyckte han också att huset (med hundarna som skäller) var dödsläskigt att gå förbi, så jag blev lite trött på hennes larv. Men väl förbi så gick det sedan bra. ("Konstigt" för sedan på hemvägen så stannar hon minsann inte för någonting...). Red långa runda ända ner till havet på gräsvallen. Härligt morgon med ca 22+ och lite skyigt och liten havsbris. Kul att rida och snacka. Runda tog väl lite mer än en timma. Och sedan var det gott med kaffe och macka på stallbacken! Kul att de kom och kul att rida ut tillsammans med dem. Än så länge är det massor med hästflugor i Skabersjö där Marit har sina hästar - men lite längre fram i september kan vi nog ge oss dit och rida ut.
//Susanne

Träning för Monika

Camilla hade bjudit in Monika Lindberg igårkväll och vi fick chansen att rida för henne. Alltid spännande att prova ny tränare, och lite extra kick i vardagen. Louisa och jag har inte tränat på ca 10 dagar, så vi behövde ridas till.
Roligt är att jag kommer till ridning och får henne i fin form snabbare och snabbare. Innan tog det nästan hela träningspasset och så fick jag 10-15 min topp på slutet. Nu är vi där efter en kvart och så går det att jobba på utifrån det. Hon får ett väldigt fint steg när vi är på plats, bär sig fint och blir lätt i hand.
Jag får jobba henne och passa på - särskilt den där yttern, hon skjuter ut bogarna. Så fort jag tycker att nu går det bra och kopplar av lite, så maskar hon. Hon är ju såklart bekväm (vilken pålle är inte det, möjligen Thea som är lika glad för att jobba alltid).
Lotta och jag red samtidigt och hon red lille Ville. Mycket sitta ner i traven, puh i värmen! Vi fick båda superfin galopp på lilla volten, med djup form och fin bärighet.
Monika ska ha dressyrkurs helgen 20 aug och jag ska anmäla mig, hade varit kul att åka iväg med Louisa.
//Susanne

Hetta!

Jag var ute i stallet för första gången på 10 dagar och det var varmt!! Ville svettades innan jag la på sadeln!

Vi red i paddocken ensamma i alla tre gångarter. Ville var lite trög i starten men kom sen fint i gång. Serpentiner, volter i båda varven så att han mjukades upp fint. Efteråt duschade jag honom, borstade vojlocken, putsade träns och sadel, ja, små saker som ska göras. Duschen tyckte han om!!

Jackie var med och träffade sin älskling, Måns!

Sommar hälsningar från Lotta



Puh, svettiga och blöta...

En alldeles speciell ridhelg. En lång uteritt i fredags med Lotta H på Thea, Malin på Dante och jag på Louisa. Mest skritt, och en del långa travsträckor. Alla pållarna lugna och snälla, värmen lugnar väl ner extra mycket. Hästarna fick duschas ordentligt efteråt och det hade vi nog också behövt.
Sedan i lördags var det Falsterbo för Caro och mig. Jag tvingade upp henne tidigt och vi var nästan först på plats.
Det var bra för då hann vi gå i tälten innan invationen kom, fast vi shoppade ingenting.... (konstigt!).
Sedan var det hoppning för 6 åringarna, lunch, jordgubbar och fika i JMS vip-tältet, kolla på dressyrframridningen, hoppning kval till Grand Prix mm mm. Kul!
Och idag var det så varmt. Caro o jag hade bestämt att vi skulle rida vid 7, halv 8 tiden - men vi hann inte mer än ut med hästarna så satte regn, åska och blixtrar in. Så det blev endast en kort-kort tur i paddocken. Louisa var slö och Thea brunstar så de verkade tycka att det var toppen att få gå in och äta kvällshö istället...
Vi hann bli både svettiga och regn-blötta i alla fall.
/Susanne

Falsterbo Horse Show

Denna vecka är det Falsterbo Horse Show. Igår kollade jag på hunting och 6-års dressyren.
Härlig stämning, massor med folk och gassande sol - superkul!
Sedan så blev det såklart lite shopping också....
På lördag ska vi dit igen.
//Susanne

Lugnt i sommarvärmen

Lugnt i stallet och lugn ridning i sommarvärmen i helgen. Ute på slätten fläktar det lite, och som tur är har vi inte så mycket flugor (än). Det finns fina gräsfält att rida på och det blir skrittrundor med lite galopp och mindre "jobb".
Denna vecka är det Falsterbo Horse Show, och dit ska vi och kolla såklart!
Hls Susanne

RSS 2.0