Iskallt!



Söndagens utflykt inställd, 10+, 8 meter/sekund och ösregn....
Så ingen uteritt med Ninni.
Det blev ridhuset istället (hemma), motionerade Thea i 30 min och sedan Louisa.
Lätt motion för pållarna men jag blev trött av att rida båda. Sov som en stock i natt!

Hls
Susanne

Träning för Karin Toet

Dressyrträning för Karin idag. Vi fick vara i ridhuset för det blåste mycket, solen stod på så både jag och Louisa blev svettiga. Idag var hon stark första 15 minuterna och spände sin underhals, riktigt jobbig och stark så jag fick kämpa på ordentligt. Men med Karins hjälp så var vi där och då blir hon jättefin att rida. I vänster varv är hon mjukare men där får man passa höger bogen ordentligt. I höger varv är hon mer istadig. Fick henne mjuk och fin och bärig i bra jämnvikt på båda tyglarna. Klarade tom en kort förvänd galopp, hon byter ju väldigt lätt (fina byten) - men nu måste vi öva förvänd galopp så vi kan tävla i en Lätt A:1.
Hälsningar Susanne

Lady Marian...

kände jag mig som när jag  galopperade på Guinness i skogen i förmiddags...


Ja, ni försår!!!

London-hälsnignar,
Lotta
 

Träningsvärk...

Fortfarande träningsvärk efter hoppträningen i onsdags :-)
Louisa var mjuk och fin på framridningen, det har hänt mycket sedan vi köpte henne 1 april.
Egentligen är det Caros hopplektion på onsdagarna, men hon kunde inte så jag fick hoppa in (he he).
Vi var 4 i gruppen. Camilla hade gått hopp kurs för Maria G och var extra laddad. Bra övningar, där båda jag och Louisa fick tänka till. Hon blir stark i vänster svängarna efter hindret och typ lägger sig inåt i kurvorna - det måste jag öva på.
Vi hade mycket övningar i lätt sist - därav träningsvärken....! Och så fick vi avsluta med att hoppas studs, med sex språng på rad - jätteskoj!

Idag var det sista dagen Nasim red Thea. Ikväll ska jag rida ut henne en runda. Bra är att Caro börjar sitt sommarlov nu så då kommer vi bättre hinna med båda pållarna + att det blir tid att rida lite mer tillsammans.

Hälsningar
Susanne

Molly

Idag red jag lektion på Molly, samma häst som Susanne red när hon var här! Hon är jättesöt men far upp med huvudet så fort man pillar med tyglarna. Det visste jag eftersom jaghade sett Susanne rida henne. Hon var väldigt pigg och framåt, galoperade bara i vänster varv en gång och det var stappligt - lite ont i korsryggen kanske?
Vi red lektion för Jess och var fem stycken i väldigt olika nivåer, så mindre bra, tyckte jag. Själva lektionen eller instruktionerna gav mig inte nåt men jag red ju på som vanligt i min värld och njöt att det inte var 30 grader varmt eller regnade!

Här en bild på Susanne och Molly d.14/5:



Hälsningar,
Lotta

Går in själv...

Lastträning igår med Elle i stallet. Nu går Louisa själv in i transporten :-)
På söndag ska vi på utflykt till Minnesberg och rida med fd stallkompisen Ninna och hennes Melodie. Ska bli kul.

Igår hjälpte Camilla oss, och vi fick bl a en jättefin galopp. Ökade och minskade volterna. Jobbigt tyckte Louisa som fick mycket beröm.

Hälsningar Susanne

Träning i lördags

I lördags tränade jag Louisa för Susanne Naucler. Louisa började med att vara bakåt-tänkande, halsen uppåt och vikten på bogarna. Precis som Ville när vi började träna honom sa´ Susanne. Hon var lite kritisk i början och sa´ att det här blir nog svårt. Men efter en stund när vi började bli varma och Louisa började sänka sig neråt, framåt så kom både ryggen och bakbenen igång, och då började det gå riktigt bra. Man får verkligen verkligen passa hennes ytterbogar och extra mycket i höger varvet då vänster bogen försvinner ut i evigheten... (typ). Vi jobbade på och red nästa bara på ytter. Och så småningom kopplade Louisa av och svävade i traven med noll i handen. Jättekul. Susanne red henne också en stund och tyckte hon var riktigt välriden och lyhörd. Ovant för Louisa som blev trött och fick in i duschen efter träningen.

I söndags skulle jag ha tävlat, men kom inte iväg för jag ville inte åka iväg helt själv eftersom hon är näst intill omöjlig att få in i transporten utan sällskap av annan häst.
Så jag tänkte skritta och trava fram på grusvägen själv. Men nähä då vill hon inte lämna gården själv.....
Har visst fått tag på en häst som inte lämnar flocken....
Så vi ägnade en halvtimma för att komma till första huset i svängen (det är ca 500 m). Det gick så småningom.
Precis när vi kom hem igen kom en annan häst och då red vi en liten sväng i trav tillsammans och då gick det hur bra som helst. Sedan tog vi lite markarbete i paddocken och hon gick fantastiskt fint i traven. Gårdagens träning satt i. Galoppen var svårare, där lyckades jag inte riktigt.
Kul att det går framåt, jag gillar henne verkligen. Fast det där med att hon inte går iväg själv oroar mig lite, jag vill ju kunna lasta henne och åka iväg utan problem. I eftermiddag ska jag lastträna med Elle.

Hälsningar Susanne

Vilken uteritt!





Zeb, Camillas fina häst

Igår kväll var vi 6 tjejer som red ut tillsammans; Linda på Zeb, Malin på Crittan, Lotta på Offa, Ann-Christine på Dante, Caro på Thea och jag på Louisa. Rapsfälten är gula-gula, och det var vindstilla (!), solen sken och hästar var väldigt glada. Härliga runda med mycket trav på gräs och grusvägar. Thea var överpigg och galopperade mest på kors och tvärs, så till slut fick hon gå först och lugnade ner sig lite. Annars uppförde sig alla bra, utom Louisa som blev lite upphetsad en gång och jag trodde hon skulle kicka mot Offa.
Vi var ute i 2 timmar. Och både vi och hästarna var glada och hungriga när vi kom tillbaks. Tänk att äntligen inte frysa! Och äntligen-äntligen så är täckena av!!!
Hälsningar Susanne

Yoga eller pilates?

Ja, det är frågan. Var på ett yoga pass imorse med Chris och det var superbra! Lite mer "flow" i rörelserna, dvs tempo, så lite mer avancerat än de andra yogaklasserna jag har varit på. Tycker att pilates verkar mer en metod för kropsshållningen och styrka rygg, mage vilket bär upp resten av kroppen, inte så mycket flum. Yoga är mer en filosofi, ett tänk. En övning var att vi skulle sitta på golvet sen andas in med bägge näsborrarna sen andras ut med höger näsborre genom att hålla på vänster näsborre, sen andras in genom bägge och ut genom vänster osv. Hm... Ja det heter nåt speciellt och är tydligen jättebra, jag vet inte. Däremot är det mycket balans i yoga, som om du står på ett ben, vänster. Ditt högra ben kramar du mot din mage, sen när du andas ut för du höger ben bakåt samtidigt som din överkropp lutar sig fram med armarna sträckta ut åt sidan, lite som ett flygplan! Sen likadant med andra benet. Finessen är att hålla rörelsen i flera andetag, så alltså göra den lååångsamt, utan att ramla... Ja, jag fortsätter med både pilates och yoga intillsvidare.
Så här kan det se ut när Chris hjälper dig till rätta med din "down-facing-dog" position:

ja, ja, det var allt fårn London!
/Lotta


Två timmar i t-shirt...

Ja, så fint väder hade vi idag. Jag red två timmar eftersom jag inte kan rida på fredag. Jag red Guinness igen och vi hade samma instruktör som i fredags dvs Jess. En annan tjej red också på sin egen häst, men jag var duktigare än hon!!!
Vi red först lite lektion på ridbanan. Guinness var trög i vänstervarvet och fattade hela tiden högergalopp... Då bytte jag varv körde lite i höger varv och så tillbaka till vänster, då gick det. Vi gjorde lite "leg yielding" (skänkelviknng) och galoppfattning från skritt. Sen red vi en lååång runda i parken, skönt. Guinness visst precis när han skulle skritta, galoppera, trava osv!

Här är jag utanför Guinness stallavdelning (fast i fredags då jag fick ha lite mer kläder på mig)!

Hälsningar från London

Lotta


Första riktiga pilates träningen...

var jag med på idag. Det var en nybörjargrupp fast de andra hade nog kört några gånger eftersom dom kunde dom olika positionerna bara på namnet.
Vi började med att ligga på magen och lyfta på axlarna - utan att höja blicken. Sen skulle det göras plus sträcka fram armarna och sen nästa steg var att även lyfta benen. Andas ut i själva rörelsen, hålla rörelsen när man andas in. Och vi hade ett visuellt ägg - ej kokt - under naveln eftersom den ska dras in mot ryggraden (jag valde ett vaktelägg!!).
Sen låg vi på sidan med armen närmast golvet helt utsträckt och på utandning lyfte vi det övre benet, pendlade det fram och tillbaka med flexad eller sträckt fot. Nästa steg var att ha bågge benen upplyfta och samtidigt "sänka" ner axeln så att själva midjan drog ihop och sträcktes ut - pust.
Till sist liggandes på ryggen med ett gummiband, några sträckövningar med benen.

Jag tror att jag kommer ha träningsvärk i min midja imorgon!!!
/Lotta

Tävling!

Idag var det tävling i Trelleborg. Hoppade 70 cm, där jag vann, fast ingen placering i den klassen men jag vann eftersom jag hade 0 fel och var snabbast ;) Jag kom 3a när vi hoppade 90 cm, jag hade 0 fel och kortast tid men jag klantade till mig rejält på omhoppningen där jag avslutade med fel hinder.. Vilket gjorde att jag slutade på en 3e plats. Dumma dumma mig! Nu låter jag som en riktigt dålig förlorare, vilket jag också är :) Fast 1an och 2an förtjänade sina platser. Dem hoppade nog en aning mer kontrollerat än mig haha. Men jag känner mig nöjd och fick åka hem med 2 fina rosetter. Dessutom fick jag göra ett härligt segervarv! Lady uppförde sig exemplarisk under hela tävlingen. Hon hoppar som en katt, smidigt och lätt. Nu är jag helt slut efter att varit i stallet från 8-17.. Tävlat, ridit ut Thea, mockat två hästar, kört transport och lämnat den i Vellinge.. Själv.. Soffan tack! Förresten så är Lotta skyldig mig 1 miljon. För vi slog vad om att jag skulle vinna över Ville, och då bestämde jag att om jag kom före Ville så ska hon ge mig en miljon. O som ni alla vet bor Lotta i London, så givetvis talar vi PUND.

Riding in Wimbledon

Wimbledon Commoms

På besök i London! Första dagen så rider vi direkt på morgonen, lite galet - andra vi känner som åker till London åker direkt till typ Bond Street för serious shopping, men inte vi....
Så här kul hade vi när vi red i den fantastiska Wimbledon Commons.

Lotta på Guiness och Susanne på Molly



Söta Molly

Lotta och "Lilla" Guinness



Henrik, mamma Lena och Jackie väntar i stallet

Kent i solen



På väg till parken genom staden.


Träning

I morse hade jag hoppträning med Sandra. Blev lite nervös bara över det eftersom hon är 2983973 nivåer högre upp än mig. Vi började med att hoppa fram, en kombination där vi kom in i trav. Sedan var det direkt igång med att hoppa bana, rakt in på 1 m. Men det gick jätte bra och Lady var jätte duktig som vanligt. Jag var faktiskt också duktig idag :) /Caro

Dagens onsdagslektion...

...red jag på en häst som heter Kerry. Så här fin kan hon se ut:
Kerry
Hon är en ponny och hon ville absolut inte att jag skulle ta tag i henne. Men om jag inte brydde mig utan bara arbetade med ben och åter ben så blev hon jättefin. Och varje gång hon lyckades eller vi, så närmast tittade hon upp på mig och sa "var det okej, jag gör mitt bästa, you know". Ursöt.

Vet ni vad hästarna här i stallet tycker om? Minttabletter!!! Jo, alla har små minttabletter, Polo, i fickan, och hästarna älskar det! Kanske inte så bra som morrötter men lite lättare att ha i fickan!!

Hur som haver så red jag för Jennifer - I like! - tillsammans Tracy som red på sin egen häst Jazz (henne har jag ridit tidigare). Jazz gick urfint med sin ägare och lektionen kändes riktigt kul. Vi gjorde skänkelvikning sen galopp fattningar plus bakdelsvändningar. Fast Kerry kunde inte riktigt det utan gjorde framdelsvändningar iställlet, sa Jennifer. Jag tror det var en kombination av att jag var otydligt och att Kerry inte är så tränad. Hon är mer typ rida-ut-hästen och en ponny!!! När red du senast en ponny!! och fick den i form!!! Det du! Det är London!
Kram
Lotta


Hopplektion

Idag hade vi en hopplektion inför tävlingen på söndag.. Oh blir nervös bara jag skriver det! I alla fall så hade jag en sån där dag när man är stressad och lite sur över att man ska åka ut till stallet när man egentligen inte orkar. Det har varit dåligt väder hela dagen och jag kände mest för att lägga mig i soffan och kolla en dålig film. Ville inte alls mocka, borsta, sopa och pyssla. Men när jag kom ut till stallet så suddades alla dem där tankarna bort och jag undrade istället varför jag över huvudtaget gör andra saker än är med hästarna i mitt liv! Jag stod och borstade Lady o hon var så kelig och älskar att bli ompysslad. Och på träningen gjorde hon allt för att göra mig glad. Kom vi fel på något hinder rättade hon till det och jag fick mest bara ha det skönt. För en gång skull kändes det som om hästen tog hand om mig istället för tvärtom. Och idag kände jag KÄRLEK! :) Hoppas verkligen att inget händer, utan att Lady är så här perfekt som hon varit hittills. Jag vågar knappt tro på det, för hon är helt perfekt för mig. Ska nog våga lita på det och bara ha jävligt kul! // Caro

Vårkväll

Vårkväll i stallet igår - tog en lång skrittrunda med Thea. Hon tyckte förståss att vi skulle galoppera på de där ställena som vi brukar galoppera på, och fattade absolut inte varför hon skulle skritta.
Hon är verkligen fin nu, mycket stadigare och lugnare i munnen, snygg i kroppen och blank blank päls.
Tycker fortfarande att hon är världens finaste pålle, och väldigt rolig att rida.

Roligt var också att Anne red Louisa för första gången på 2 veckor, och hon tyckte att Louisa utvecklats mycket bara på de veckorna. Smidigare, mer lättställd och piggare.

Idag är det INTE vårväder. + 5, åska och ösregn!

Hälsningar
Susanne

Villes behandling och sista pilates träningen

Ville fick också behandling av Camilla Alexandersson i fredags. Jag var ju inte med, men så här sa Camilla Köster att det gick:

"Ville blev behandlad i fredags och han var arg som ett bi på Camilla A. Han har tydligen en form av försjuten SJ led. Kan komma av att en häst går omkull eller något liknande. Hon säger att han har förmodligen haft det i många år och lärt sig leva med det. Sitter bakom sadeln vid korset ungefär. Anledningen till att ma inte tänkt på det innan beror på att han inte har varit så rörlig som han är idag. Han hade ju svårt med alla sido rörelser innan och var ganska trög med dålig bjudning. Idag har han ju blivit väldigt elastisk och man får till och med hålla tillbaka honom. Därav så uppdagas detta och han protesterar en del i sidorörelserna. Camilla A sa att vi skulle rida på nu ett tag och förvinner inte hans irritation så vill hon att vi sputar honom där bak, då det kan vara en infalmmation. Han är världens gladaste häst och hoppar fantastiskt nu. Upplever att han enbart känner besvär i sidorörelser. Vi tränar för fullt för att han ska stärkas där bak. Detta är inget livshotande då han har haft det en länge tid, men han är värd att lägga dom pengarna på så att han kan bli så bra som möjligt."

Ja, det låter som en rimlig förklaring till att han vissa dagar kan kännas mer stel, speciellt i sidorörelserna. Roligt att han har blivit bättre i alla fall!!

Pilates, ja. Hade sista introduktionspasset idag så nu är det bara att gå igång!! Det finns en nybörjargrupp på måndagarna som jag har tänkt att pröva. Finns även en på fredagarna men då rider jag!! Jobbigt värre! Idag fortsatte vi med andningen - att det ska vara så svårt, tror jag anstränger mig för mycket. Sen gjorde vi några nya övningar. Övnngarna gick ut på att böja mag- och ryggmuskler hela tiden så antar att jag känner av det imorgon...

Jo, tips: Birgitte Nymann & Lotte Paarup har skrivit en bok som heter "Kom i form med pilates". Se om ni får tag i den så kan vi ju göra några pilatespass mellan alla ridningarna i sommar!

Hej från mig,
Lotta

Behandlingen gjorde susen

Igår kväll tränade jag Louisa för Camilla, vi red ute i kvällssolen. Det märktes verkligen att behandlingen gjort susen. Hon var lättare att flytta och gjorde fina öppnar. Nu söker hon sig också neråt när hon får lite tygel. Jag gillar verkligen henne och det känns toppen att vi köpt henne :-)
Hälsningar Susanne

Fin fin pålle!

I fredags hade vi genomgång/check av Louisa, Camilla Alexandersson kom och satte nålar, sträckte, böjde, masserade och klämde på henne. Fin, fin pålle. Lite stel i höger bak/gump - därav stelheten i vänster sida. Hade rätt (!) i att hon behöver jobba mer neråt och trampa under sig med bakbenen. Camilla trodde också hon gått med trång sadel, hon har lite svårt sadelläge eftersom hon är något högra bak än fram. Vår allround Keifer funkar som tur är, och sedan behöver jag köpa ny dressyrsadel, Camilla K har en som Dante haft (som inte funkar på honom) som jag kanske kan köpa loss. Man blir inte rik av att ha häst. Skönt att allt är bra med Louisa. Thea och också fin fin nu, väldigt pigg och glad.
Medryttare Nasim ska sluta rida henne, så Caroline och jag lär ha fullt upp i sommar - tur att Caroline snart har sommarlov!
Igår, lördag blev det hästvila. Och idag ska vi ta en låååång skrittrunda Caro och jag på Thea och Louisa.
Kram Susanne

Kan man bli kär i en häst?

Det kan ju vara en fråga för icke hästnördar, men vi, hästnördarna, vet ju att så är det! Och man kan vara kär i många hästar samtidigt, eller hur?!

Jag red lektion idag och hade Kirsty som instruktör. Så här ser hon ut:


Kirsty Harrison

Jag hade Guinness igen och det funkade jättebra. Han gick i form nästan hela lektionen! Kul! Vi var bara tre på lektionen, så igen lagom. Vi började med att öva halt - trav för att sen göra skäääänkelvikning (!) från C till B resp A till E (eller är det omvänt... C till E, A till B, hm, men ni fattar) för att fatta galopp "when you go large", dvs ute på spåret igen. En gång fattade vi fel galopp, men då var en annan häst nära Guinness så jag vände mig lite bakåt och mot ytter och därför blev det fel galopp! Tänk vad lite det ska till.

Det var lite mulet så idag fick jag behålla västen på!

Ja, jag tyckte det hade gått så bra att Henrik och jag gick ner till den lokala puben och åt en god lunch! The Plough heter den och Jackie får följa med dit och då blir hon sååå glad - fast hon har urinvägsinfektion just nu och pinkar hela tiden - även inomhus på natten.. Lite störigt, hm. Hon får såklart antibiotika så det lär väl gå över, hoppas jag!

Kram från mig,

Lotta


Dressyrträning

Igårkväll red jag dressyr i grupp för Camilla. Louisa har blivit betydligt piggare sen vi fick henne, i början fick vi skänkla på rätt bra men nu är hon både framåt och stark (!). Jag får träningsvärk för jag får jobba betydligt mer än på Thea...!
Igår övade vi på skillnaden mellan kort trav och arbetstrav och samma i galoppen, hon blev riktigt laddad i galoppen och inte helt lätt att få ner i kort galopp igen efter ökningarna :-)
Det är bra att rida mycket tempoväxlingar på henne för att vi in bakkärran. Hon är ganska mjuk att lätt att ställa i höger, men vänster är hennes stela sida.
Ännu så länge har hon lite mycket underhals, det ska bli spännande att se om vi kan ändra på det och också muskla till rygg och gump.
Hälsningar Susanne

Mer ridning...

From denna veckan rider jag varje onsdag och fredag. Tänkte det är bättre att dela upp ridning två gånger i veckan i stället för en gång - får sån dj... träningsvärk om det bara blir en gång i veckan! Tanken är att jag ha grupplektioner.

Jag var på plats kl.10 och Guinness var min häst för dagen, han som jag red förra gången. Jennifer följde oss ut till arenan där Caroline - chief instructor! - väntade på oss. Jennifer red ut med de andra medans Jane, Angela och jag red lektion för Caroline. Vi började med att stå upp i stigbyglarna i trav, utan att falla tillbaka och utan att lyfta händerna. Gick bättre idag! Sen skulle vi öva kort trav till galopp och sen tillbaka till kort trav. Vi gjorde det en och en och jag skulle göra det utan stigbyglar (dom andra fick ha sina..)!! Jag började i "sitting trot" och fick en ok fattning i galopp. Sen skulle jag in på stora mittenvolten. Det gick bra i första varvet men andra gången ville Guinness ut på språret till de andra och fy vad stark han var!! Och jag lite svagare eftersom jag inte hade stigbyglarna... Ok, en gång till och spiskan i ytterhanden och denna gången höll han sig på stora mittenvolten.

Engelsmännen är lite lustiga på det sättet att man är ju otroligt artig hela tiden. Som tex när du kör bil och släpper fram en annan bil så tackar föraren en otroligt mycket genom att dels "säga" tack (read my lips, typ) och dels genom att vinka. Samma sak på hästryggen: när bilarna håller tillbaka så tackars det otroligt mycket och vinkas osv. När Henrik Lantau var här på besök så var hans kommentar när han kom tillbaka till Trelleborg att han hade vant sig vid at tack och ursäkta! När du rider i grupp så berömmer man tydligen varandra. Både Angela och Jane berömde mig att jag var sååå duktig och helt fantastisk sits osv. Och inte bara en gång utan flera gånger. Man får då försöka glömma sin svenskhet och berömma tillbaka vilket jag försökte så gott jag kunde!

Lektionen i arenan varade ung 30 minuter, sen kom Jennifer och hämtade oss igen och vi travade tillbaka. Ganska lagom. Jag har fortfarande svårt att vänja mig att rida mitt i trafiken, men de flesta av hästarna är ganska lugna och bryr sig inte om en stor dubbeldäckare flåsar dom i hasorna... Tänk Ville i en sån situation?!

Jo, tränade pilates i tisdag! Vi fick göra flera övningar och det var kul. Hade världens träningsvärk i onsdag i magmusklerna - aj! Fortfarande svår hur man ska andas, hålla neutralkroppsställning osv men helt klart att bara dessa tre gånger får mig att tänka på min hållning på ett helt annat sätt. Han som "uppfann" pilates, Joseph Pilates lär säga att "efterförsta gången märker du en skillnad, efter 10 gånger ser du en skillnad, efter 30 gånger har du fått en ny kropp". Ja, vi får väl se om ni känner igen mig till sommaren!!

Hej från London,
Lotta


Träning

Idag hade jag och Alice hopplektion. Vi övade på att komma in i trav, vilket jag alltid har lika svårt för. Men det gick bra efter några gånger. Tror vi hoppade 1.10 m idag :) Lady var lugnare idag än på träningen i söndags så det kändes bättre idag. Tyvärr blev det inga bilder idag, får ta några extra nästa gång. Bye bye

Pay & Jump

Varje månad anordnar Camilla en Pay & Jump som är jätte bra träning inför tävling. Vi bygger upp en hinderbana och man får hoppa banan 2 gånger på olika höjder och får hjälp av tränare som ger tips och råd. Det gick bra men liiite för fort haha.. Lady blev stark och jag måste jobba mer med halvhalter.. Det var första gången vi hoppade en hel bana ute, vilket alltid är lika kul varje gång, enligt pållarna iaf :)


Bilder från träningen i torsdags

Ville 
 
Lady får en klapp :)
Sigge
Ville
Dante
Lady

RSS 2.0