Olika sorts jobb



Ridande polis skulle man kanske blivit?



eller också så kan man jobba i butik.
(Caro på sitt nya jobb, Marlene Birger)

En vanlig torsdag på Libackagård

Ja, nu måste jag nog erkänna att jag är lite hästnörd när jag åker ut till stallet för att titta på min egen häst bli riden av en annan ryttare!!! Jag ville ju gärna träffa Caroline-medryttare plus att det var ett bra tillfälle att försöka ta några bilder när hon, Lotta, Malin och Ninni red lektion för Camilla en vanlig torsdagskväll i april 2011. Här kommer lite bilder:
Sting är redo!
Camilla säger: "Så kan ni ta tyglarna i vänster varv."
Caroline och Sting värmer upp.
Malin värmer upp fina Curre.
Ninni värmer upp Melody med att ställa henne utåt i skritten.
Lotta utmanas med en ny ponny/halvblodssto, som jag inte kan namnet på.
"Ja, lite mer innerskänkel, bra och så byter vi varv!"
Sting och Caroline.
Curre och Malin
Lotta börjar få grepp om stoet.
Lotta och fina stoet.
Malin och Curre.
Melody och Ninni.
Lotta tvivlar på när Camilla säger att NU sitter hon rakt över hästen. Och visst ser det fint ut!
Sting och Caroline på nedre volten.
Ninni kämpar på med Melody.
Lotta
"Kolla vad jag kan göra med mina bakben!!"
"och lite till!!"
Malin och Curre.
Sting och Caroline.
Malin och Curre.
Camilla
Lotta på ponnystoet.
Sting
Och under tiden står Lady och blir borstad och har det skööönt!
/Lotta

Träna, träna och träna...

I tisdags red jag för Susanne och i går för Camilla. Glömde kameran båda dagarna, men i kväll ska jag ut till stallet och titta på Caroline-medryttare när hon rider Sting, plus att hälsa på henne - har ju inte träffat henne!
Träningen för Susanne gick ut på att korrigera min sits. Så ganska snart åkte stigbyglarna av och jag skulle sitta stilla i både galopp och trav. Lättare sagt än gjort... Fy vad jobbigt och när det blev jobbigt så satt jag ju inte alls still utan allt hoppade och flaxade, men vi fick till några fina steg och det kändes bra. Susanne är petig med mina händer, måste hålla dom stilla och framförallt i hopa över hästen. Med Camilla så är det mycket att ta ut innerhanden men Susanne ville jag skulle svänga utan att röra händerna så mycket som en millimeter - och det gick!
Sadeln kändes skön, fast svårt att få balansen i benen, nog för att mina läder är lite långa, men det kommer väl så småning om. Susanne tyckte att hon såg stor skillnad på Stings steg med sadeln, och det var verkligen kul att höra!
Med Camilla blev det mer fokus på att Sting skulle lyssna på mina hjälpor. Jag skulle ställa honom inåt och samtidigt trycka på med innerskänkeln i övergångarna så att jag skulle "rida in i övergångarna". Det funkade faktiskt riktigt bra och när jag kunde slappna av i knät, låta det hänga, bara använda skänkeln, så var det betydligt mindre jobb! Sting verkade också tycka om det och slog inte upp huvudet i övergångarna. Vad vi också kom på var att eftersom sadeln ligger lite längre bak så blir ju skänkelläget annorlunda, dvs innerskänkeln måste fram en aning, men det funkar det med! Camilla tyckte också att han rörde sig fritt och fint - kul!
/Lotta

Min nya sadel

Jag provade min nya sadel idag. Det tog lite tid att hitta balansen, svårt när det är nytt allting. I morgon ska jag träna sits med Susanne N! Det är som sagt en Isabella Werth sadel. Hon en tysk dressyr tjej som bl a tävlat fyra gånger i OS, sist 2008. Tillsammans med Bates Saddles har hon tagit fram sadeln.
Sadeln är ovanligt djup och har sk CAIR Cushion System, ett luftsystem som ska ge hästen en större rörelsefrihet.
Sen var vi med mamma, Louise o Pimmen på Hammenhögs gästgiveri och åt lunch. Mysigt och gott!
Jag och Pimmen
Henrik och Louise
Niels och mamma
/Lotta

Vårutflykt till Marit i Skabersjö



Marit i bokskogen i Skabersjö. Ljuvlig vårdag (annandagpåsk 25 april), alldeles nyutslaget och fullt med vitsippor.



Marit och Bardolino



Utskikt från Ladys rygg.



Marit och Lady i stallet, efter turen ut.



Bardolino i stallet (lite läskigt med kameran..)



Geisha i hagen (flugorna har redan kommit)



Marciano i hagen.

Härlig dag tillsammans med Marit i deras stall i Skabersjö. Gladaste Lady gillade verkligen att komma ut i skogen. Idag var det svårt att låta bli att galoppera! Men fick en härlig skrittrunda och ett par trav inlägg på mjuka fina skogsvägar. Det är toppen att kunna göra så här roliga saker med egen häst.
/Susanne

Påskafton på Liebacken

Här är Susanne och Lady påskaftons morgon
Susanne o Lady värmer upp
Karin kommer in i bilden... Lady  tycker att nu blir det jobbigt.
Karin säger att Susanne bara ska ha 5 kilo i handen. Susanne säger att hon förstår och rider vidare...
Mysse svårt...
Jackie har ett lite lättare liv i stallet - hon ska bara hitta musen!! Alltså, jag menar hon behöver inte tänka på "5 kilo i handen", "ge mer ben" och "sitt på alla rumporna"...
Lite fika innan vi ska lasta snälla Sting!
(Lady i bakgrunden)
/Lotta

Emilies nya ponny

Så här fin är Emilies nya ponny - vänner till oss i Danmark
Kashmir heter han. Tänk att vara 13 år och få en ponny...
/Lotta

Ny sadel...

Susanne och jag åkte ut på förmiddagen, påskafton, för att åka ner till Böckmans och prova sadel till Sting. Lättare sagt än gjort...
Susanne började med att rida Lady - klokt! och fick faktiskt 15 minuter med Karin och jag tog foto på dem men nu sitter jag på en annan dator och kan inte ladda upp bilderna...
Jag borstade Sting och gjorde honom klar. Vi fikade lite (Susanne o jag) och sen lastade vi in Sting, eller rättare sagt han ville inte alls gå upp i transporten. Susannes transport är ju för en häst och Sting är van vid att gå upp i en lastbil, alltså lite större och bredare. Han blev så hysterisk han nu kan bli, men hysterisk och slog huvudet, slängde sig ut och jag fattade ju ingenting, så det blev att vi fick ringa efter Camilla som, så klart, fixade allt. Susannes och mitt stora huvudbry var ju nu hur vi skulle få hem pållen, men Camilla försäkrade att det skulle ordna sig och om inte så kunde vi alltid ringa efter henne! (Och vi fick in honom efter fyra försök!)
Okej, i väg i 40 km/tim! Väl framme så tog vi det lugnt - som Camilla hade sagt - men Sting slängde sig ut ur transporten. Bra, för så var han ju ute!!
In i sadelkammarprovrummet, och Sting är koooolast av allt, bara står och är helt luuuugnt. Underbart, för ägaren (läs jag) var väl på en helt annan pulsnivå -du förstår!! Jerry kommer in och ber mig sadla upp Sting och rida lite. Visst, inga problem, bara, jag vet inte hur man rider en häst helt plötsligt!!! En sak att ha Camilla eller en annan tränare vid sin sida men att rida själv... jamän, katastrof! Skit samma, jag rider och rider och Jerry får ju en uppfattning - inklusive min kära syster!!! Så börjar sadelprovningen.
Jerry lägger på olika sadlar helt förutsättningslöst. Först har han mätt Stings rygg i längd, bredd och tom med ett vattenmått (!!!). Han konstaterar att hästen har en låååång rygg plus att han var ganska insjunken en speciell muskel precis bakom hans skulderblad - kommer inte ihåg vad den heter!! - så här skulle vi hitta en mycket speciell sadel!! Vad han också konstaterade var att Sting var 31-32 bred över manken medans en hopphäst normalt var 33 och en dressyr 34, så utan att veta hans mått innan jag "fick" honom så var han, enligt Jerry, väldigt smal över manken. Och jag sa att det ska vi ju bygga!
Sen var det provridning med olika sadlar. Och ja, vad kan jag säga, att jag nog borde ägna mig åt en annan sport, typ... Nä men det var hemskt, jag red som en som aldrig suttit på en häst, medans Sting uppförde sig exemplariskt. och jag kände faktiskt att med alla sadlarna, 5-6 styckern, så frigjorde alla hans bog, så han var ju lycklig. Men jag tappa stigbyglarna, fumlade med tyglarna, fastnade med foten i stigbyglen, satt på fel sittben typ hela tiden, ja det var sååååå hemskt!
Det slutade med en sån här:
Isabell Werth, som tydligen ska hjälpa mig att få ner mina hopp-lår - jag har aldrig varit en hoppryttare och nu är det flera "experter" som menar att det är därifrån jag kommer!! F... vad jag tydligen drar upp mina knän! Tror jag ska droppa allt med dressyr och satsa på hoppning... nej, kanske droppa ridning totalt!
Anyways, det blev en ny sadel plus stigbyglar, läder, sadeljord, ja så kom ett bett med också, men då måste jag ha varit supertrött... Fick det på lån och lämnar nog strax tillbaks det för jag tror nog Camilla kan fixa betts när jag nu tänkte mig om och har ätit lite...
Inga bilder, som sagt, och en total känsla av att vad håller jag på med!!??? Fullständigt amatör som kan absolut ingenting!
Nu ska man ju se allt positiv och då tänker jag att jag har ju i alla fall en fantastiskt häst och en fantastisk sadel så kanske kan det få mig till att få lite längre ben - men helt ärligt, jag trodde faktiskt jag hade lite långa ben, men det har jag förstått att det har jag inte utan tvärtemot superkorta, jag vet inte vad, men typ cowboyben, ja hopplöst!!! Lite deppande, helt ärligt... Men hästen är fin och sadeln är fin!
I morgon är det vilodag och sen på måndag ska jag försöka sadla min kära häst!
/Lotta

Glad Påsk!



Vilket underbart ridväder.
Nu har vi redan glömt kalla vintern och är utomhus hela dagarna.
Hade lektion på Patron igår, det var riktigt roligt. Kul häst med mycket motor och mjuk kropp.
Idag ska Lotta och jag rida ut på Sting och Lady,
Glad Påsk!

Tömkörning

Jag har tidigare provat att longera Lady, och både hon och jag lider - jag vet faktiskt inte vem av oss som tycker det är tråkigast...
I söndags bokade jag en tömkörningslektion med Camilla, inte minst för att få en variation nu när vi har igångssättningsprogram, och såklart även för att lära mig.
Det var väldigt intressant att se Lady så. Hon visste vad det handlade om, så hon hade helt klart gjort detta förrut.
Hon börjar med att vara trög, inte vilja flytta sig ut från oss - men Camilla fick såklart ordning på det där. Det gäller precis som i ridningen att vara konsekvent och inte ge sig, då gillar Lady läget och gör vad hon ska.
I vänster varv fick vi henne relativt lätt i form. Men höger varv tog sin tid, hon liksom lutar inåt där och vill inte ställa sig. Men vi fick loss henne så hon bar sig fint på båda sidorna, och då blir hon en pigg, glad och framåt häst.
Riktigt lärorikt tyckte både Caro och jag.
Det blev lite mer trav än avsett så igårkväll blev det en lång skrittrunda (ingen trav) tillsammans med Mysan.
Lady skrittade iväg med stora steg och var helt avkopplad med huvudet långt ner hela rundan. Härlig vårkväll


Buuus

Idag var jag och mamma ute hos Lady. Hon ville inte alls komma till mig i hagen utan sprang iväg så fort jag närmade mig!! Jag blev skitsur och fick hämta en mathink för att locka henne till mig. Sedan tog jag på ett grimskaft så joggade vi upp till läskiga huset. Det gick jätte bra och Lady lämnade gården igen, så det går verkligen framåt. Efter det travade mamma i padocken,.. det är svårt för Lady att ta bettet, man måste verkligen gå på henne annars får man inte henne i hand. Men med tryck på skänkeln gick det bättre. Snart kommer Lotta hem så då blir det massa ridning! //Caro
såhär sprang Lady i hagen .. typ.

Clyde och Mario

Tydligen har många påsklov denna vecka och först i maj kommer ridlektionerna i ordning igen, vilket betydde att jag fick rida två hästar idag. Först en lektion på Clyde - han med mustaschen - och sen en runda i parken med Mario.
Huge var instruktör och de andra två tjejerna har jag inte träffat förr. Clyde var super trög, alltså lika trög som Louis som Carro red när hon prov red. Jag fick helt enkelt piska honom på baken för att få igång honom, kändes hemskt! Och ju mer jag arbetade ju trögare blev han så det blev en ond cirkel liksom. Jag var helt röd i ansiktet av ansträngning och stackars Clyde, han tyckte nog också det var jobbigt... Så det var bara frågan om att få igång honom annat gjorde jag inte på den lektionen.
Det var ju ett rent nöje att komma upp på Mario efter denna upplevelsen! En annan tjej, Nina, red Clyde och vi tillsammans med en instruktör red ut i parken. Underbart vackert med nästan allt helt utslaget och Mario gick fram fin fint. När vi skulle galoppera så behövde jag nästan inte göra nåt medans Nina på Clyde blev helt röd i ansiktet för att kunna hålla galoppen på Clyde!! Man skulle ha trott att han vaknade till lite när vi red ut men tydligen inte...
Underbart att komma ut, rida, klappar hästar, ja du vet!
Nästa vecka är det dax att åka till Sverige igen och jag har bokat in lite tider med Camilla!! Hon föreslog att jag skulle fixa ny sadel till Sting så det blir nog en runda ner till Böckmans!
/Lotta
Clyde

Frisk som en nötkärna,

Nu är Lady frisk som en nötkärna. Så nu ska hon sättas igång.
Katarina (veterinären i Svedala) säger att hon fått en vrickning på höger fram. Denna har sedan orsakat stelheten i höger sida och en halvgrads hälta på höger bak. Och eftersom det var en vrickning så tar det tid att läka och igångsättningen behöver också ta tid.
Nu ska vi skritta 10 min, trava 2 min, skritta 5 min, trava 2 min, skritta 5 min och trava 2 min i två veckor. Allt på raka spår.
Efter det är det dags att utöka med mer trav och galopp. Och så är det återbesök 18 maj med ridprov för slutgodkännande.
Tog första traven idag, och vilken härlig känsla. Hon var pigg, glad och hade ett jättefint steg - stod inte emot alls som innan när hon måste haft ont.
Caro och jag fick både belöna och trösta oss med att åka till Landäng i Skurup. Nya ridbyxor till oss och några mjuka benskydd/stöd till Ladys framben som Katarina säger att hon ska ha under igångsättningstiden. Har inte varit där innan - oj, vilken affär, vi var där i över 2 timmar och kollade på allt som finns. Måste dit med Lotta i Påsk...!
En intensiv hästdag, men en väldigt positiv sådan!
Och dessutom så uppförde sig Lady examplarisk med både lastningen och hos veterinären.
/Susanne

Cracker

Idag var det dax för onsdagsridningen. Jag har haft besök av Beate sedan i torsdags - hon åkte hem igår - och det har varit underbart, så klart, men vad trött man blir av att turista och shoppa i flera dagar i rad!!! Jag var helt färdig i går och i dag var det underbart att sitta på en häst igen!
Först skulle jag ha Clyde men i sista sekund fick jag Cracker i stället. Det lät mer spännande eftersom jag vet att Clyde är ganska tuuuung och Cracker är ny i stallet. Han har nästan samma färg som Sting: brun och svart man, så det kändes lite som hemma! Jag menar Cracker liknar en sån vanlig häst som står hos Camilla och inte en av dom där med jättehovarna osv!
Cracker var hur fin som helst att rida och det kändes roligt. Vi var bara tre i gruppen och ganska olika nivå, så det var mer att arbeta på övergångar och det räckte fint när man inte har ridit på några dagar! Lite sne i vänster varv, eller kanske i båda varven? Ska ta med dressyrspöt på fredag så kan jag kanske peta lite på baken - jag bad att få rida honom igen på fredag, så vi får se!
/Lotta
PS Hoppas det gick bra hos veterinären med Lady i dag!

Lady Lady Lady...

Igår var det helt underbart väder, 15 grader och massa sol!! Jag var ute med Lady i 2 timmar. Hon var kul glad och kelig som helst. Idag var det värre, 4 grader och massa regn!! En blöt och sur Lady. Vi skrittade i ridhuset.. Nu är jag trött på o skritta o vill bara galoppa! Jag övade lite horsemanship m henne och tog av sadel och trens.. Det gick bra fram till när Email skulle komma in, då smet Lady och skenade i ridhuset!!! Hon är alltså frisk! //Caro
Tänk om Lady haft en bebis!!!

5,5 timmar i stallet

Härlig vårdag. Började med att mocka Stings box och rida lektion för Karin. Det gick riktigt bra, fick honom i fin fin form med Karins hjälp. Mindre slit, men "ge ben" ekade såklart över hela Liebacken! Han är lite för tung för mig. Men jag antar om jag ridit honom regelbundet så hade man kommit över det där. Karin tyckte han tappat mycket, både i muskler och fett. Hoppas han får fler medryttare som är duktiga nog att jobba honom rätt. (Det ordnar säkert Camillla).

Sedan blev det paus med kaffe och macka på stallbacken. Endast Ingemar och jag var där. Riktigt varmt i solen.
Så var det till att göra iordning Ladys box, vattenhinkar och mat. Och sedan hade jag tur för Anne kom, så vi hämtade in Lady och Antonia och skrittade ut lilla rundan. Lady var seg på utvägen. Hon är så över-brunstig och står bara och kissar framför Göte i hagen hela dagarna, så hon ville absolut inte lämna honom. Men eftersom Antonia var med så ordnade det sig.
När hon är brunstig är hon väldigt irriterad i pälsen och tycker inte alls om att man pillar på henne.

Skönt att att Nina (som har Göte) brukar köra upp på eftermiddagen och släppa ut hästarna en stund till, så just nu står de och solar sig i hagarna (trots att kl är 4).

/Susanne

Sovit som en stock...

Efter dressyrlektion på Sting på Hackamore igårkväll så har jag sovit som en stock inatt :-)
Phu, det var tungt särskilt i vänster sida. Tyckte han hängde sig så jag fick bära hela hästen i handen.
Vi var 5 stycken och Camilla hade lagt upp super bra övningar. Det blåste storm ute så hela ridhuset skakade, men det glömde både vi och hästarna snabbt för det gällde att koncentrera sig på övningarna.
Tycker jag börjar känna Sting lite bättre och får till det rätt hyfsat. Lady kommer väl bli helt paff när jag tar tag i henne på det viset.

Försökte göra lite Horsemanship övningar med Lady igår, men det gick sådär. Vet inte om hon är på väg att brunsta för hon gick mest och gnäggade efter andra hästar, så koncentrationen var definitivt inte på mig...
Dessutom verkar hon öm i hårremmen just nu, kan det vara brunsten? Eller att hon tappar päls?
Idag kommer Camilla A och känner igenom henne så vi får bort ev spänningar efter kotledsinflamationen.

Här kan du läsa mer om http://www.horseandhuman.com/post/Kotledsinflammation.aspx

/Susanne

Horsemanship, lektion 1

???????????????????
Så känns det efter det första mötet med Horsemanship.
En ny värld. Flum eller jättebra? Lite från Cowboy-världen?
Men både Caro och jag var överens om att det faktiskt hade effekt på Lady, att det nådde in i henne och att vi fick hennes uppmärksamhet. (Hon kan ju mentalt stänga av och verkligen försvinna iväg och struntar totalt i oss).
Men hur detta ska leda till att vi kan rida ut, det förstår jag inte alls idag? Och ska vi ge oss in i det så måste vi ha massor, massor av tålamod och tro stenhårt på det.
Vi får fundera vidare och kanske ge det några gånger. Just nu får vi vänta tills Lady är friskförklarad så att vi kan jobba i alla gångarterna med henne (bara skritt och halt igårkväll). Nästa veterinärtur är 13 april.
/Susanne

Lite småkär...

Igår hade Caro på Zeb, Annika på Dante och jag på Sting lektion uppe på paddex banan. Riktigt fint vårväder och vi kunde rida i bara t-shirt. Perfekt väder och pigga, glada hästar.
Caro red Zeb riktigt, riktigt bra - de passar verkligen fint ihop.
Söta Zeb

Sting och jag börjar komma bättre och bättre överens. Det är ju mycket häst och jag är inte riktigt van vid det. Lady är egentligen större men ändå lättare.
Fina Sting

Vi red markarbete först och jag fick jobba på rätt ordentligt, men jag tyckte ändå det gick bra och efter galopp arbetet så var vi båda på plats. Sedan avslutade vi med lite gymnastikhopp och Sting blir så oerhört glad så han hoppar mega hoppen och far iväg efter hinderna. Jag lär mig väl att hålla i honom så småningom.
Riktigt roligt hade vi och det gick bra för oss alla tre.

Sedan var det skritt med Lady. Så det blev en stalldag från 13.30 - 18.00 (!).
Trötta och vrålhungriga.
/Susanne


Inlärning

En elev som tränade kampsport frågade den kloke mästaren:
"Hur lång tid tar det för mig att lära mig alla rörelserna?"
Mästaren svarade: "Det tar fem år."
Eleven frågade då: "Men om jag verkligen anstränger mig och ger allt, hur lång tid tar det då?"
Mästaren tänkte efter en stund och svarade sen:
"Ja, då tar det fyra gånger längre, tjugo år."
/Lotta

Lite väl mycket strul

Lite väl mycket strul tycker jag det varit med pållarna, eller är det så här det är/ska vara att ha häst? Kämpa på, liksom.
Theas kotledsinflamation och atros som ledde till att vi fick ta bort henne. Villes kotledsinflamation. Och nu Lady. Veterinärbesök, skrittrundor, oro, extra utgifter, osv. Ja Ville blev ju i och för sig bra igen, men förra vintern med honom var tuff, och nu denna vinter/vår med Lady.
Idag körde jag ut vid 5-tiden - efter att ha varit på stan´ med Caro, solen sken och det var +12 grader, så jag tänkte gå en runda med Lady ut på vägen. Men det gick ju inte. Tvärnit. Och så backar hon och skakar i hela kroppen. Och flyger i luften för varje fågel som finns i närheten. Idag orkade jag inte bråka med henne så jag fick gå 5 rundor runt gården (mycket tjafsande) och 20 i paddocken (typ). De flesta andra hästar kan man ju gå med, eller skritta upp och ner med på grusvägen, men inte med Lady. Jag tycker det är för begränsande för jag blir för beroende av att försöka få med någon annan ut, och jag gillar ju att rida ut + att jag tycker det är nyttigt för hästarna att komma ut. Det är ju frihet och glädje och ska vara bara positivt, inte en kamp.
Förstår ju i och för sig att Lady är uttråkad, idag var de väl ute mellan 9.30 och 13, och igår regnade det så då var de ute rätt så kort tid, så det blir många timmar i boxen. Men ändå. Visst tusan ska man kunna lämna gårdsplanen med sin häst?
/Susanne

Hopplektion på Sting

Börjarde med att skritta fram ute. Oj, vad han var tung och seg (och jag med!). Annika på Dante och jag red fram själva. Härligt i paddocken, solen tittade fram och det var +10!!! Efter framridningen var jag redan helt slut. En månad utan ridning = tappad kondis.... Pust och flås.
Sedan gick vi in i ridhuset och hade hopplektion för Camilla. Jag var lite nervös för jag har inte ridit på länge och liksom tappat känslan, och konditionen (som sagt).
Det gick riktigt bra, och som Camilla sa´ "ni passar jättebra ihop i hoppningen, för ni har liksom lite långsamma rörelser båda, så ni hinner med varandra"...
Vet inte riktigt, men jag antar att det var positiv kritik (?). Men faktum är att det kändes väldigt bra, lugnt och harmoniskt och Sting var jätteglad och visade upp sig och hoppade 1 meter med heeela ryggen, trots att hinderna låg på 60-70, hur pigg och smidig som helst. Riktigt kul!
Hoppas att jag får tillfälle att lära mig ännu mer på honom.
/Susanne

Rädd för en gödselstack...

Hur kan man vara rädd för en gödselstack? Den där stora som ligger ute på stycket - det bor fåglar i den. Plötsligt så vänder Lady i luften, skakar i hela kroppen, pulsen går upp till max, och hon sticker hemåt.... Gång på gång igår, och likadant idag. Tror du att hon är uttråkad? Och har överskottsenergi? Vi behöver definitivt komma igång så fort det går igen. Försöker variera skritten i det oändliga, men när till och med Lady flyger i luften... Vad gör man?
/Susanne

Louise gillar...

Zadig & Volaire parfymen...
Kolla kläder på www.zadig-et-voltaire.com
/Lotta

Galopp, galopp

Idag var det dax igen! Och jag fick Mario. Vi var bara tre stycken och Jess var instruktör. Carol kunde inte eftersom hennes mamma dog här i veckan. Jag har aldrig träffat henne men tydligen har hon varit mycket involverad i stallverksamheten. På begravningen på måndag ska tydligen alla hästarna vara med. Det kunde man ju önska sig själv, eller hur?!
Jess lovade oss hårt arbete och det blev det... Vi fortsatte att öva galoppfattningar från skritt. Jag tyckte att jag i uppvärmningen fick en mjukare vänstersida på Mario. Vi började med galopp i höger varv och sen en halv snett igenom ut i vänster varv med förvändgalopp och sen trav. Det lyckades vi ganska bra med förutom att Mario sprang ifrån mig i traven.. Sen la Jess på ytterligare ett moment, dvs vi skulle fortsätta i förvändgalopp, vända halv snett igenom igen och komma ut i höger varv och fortfarande höger galopp. Det blev mycket jobbigt att vända till vänster i förvändgalopp... Trodde nästan vi skulle ramla Mario och jag!! Han är ju varken så stark eller gammal.. Sen skulle vi göra likadant i vänster och nu var ju både Mario och jag trötta så det blev ju kaka av alltihop... Jag försökte med att lyfta upp handen men det gillade han inte alls, han sprang bara ännu mer. Jess sa sen att han inte förstår rörelsen utan han känner bara som om man drar honom i munnen. Istället fick jag pröva att dra ut handen, låångt ut, men det funkade inte det iheller. Jag var nog för trött och gav för lite innerskänkel och Mario ville nog också hem.
På vägen hem fick hästarna beta lite gräs - gott!
Javisst är yoga härligt! Yogade i går och vi stretchade verkligen hela kroppen. Kände mig nästan flera centimeter längre efteråt. Härlig känsla!
/Lotta

RSS 2.0